Twee weken

Zondag 10 Februari 2013 at 8:20 pm

Twee weken, zo lang is Pom nu hier. En het gaat uitstekend met haar! Het is nog steeds een baby, maar toch heeft ze al veel geleerd en gedaan in die 2 weken. Ondertussen slaapt ze de nacht door (van 23.00 tot 6.30, mag voor mij nog wel iets langer hahaha, maar toch al knap), loopt ze netjes aan haar riempje mee en begint ze te wennen aan haar bench. Eerder leverde de bench toch wel wat protest op, maar inmiddels gaat ze meestal meteen slapen. Ze ligt er tegenwoordig ook regelmatig op haar rug in, toch wel een teken dat ze zich op haar gemak voelt. Autorijden gaat ook steeds beter, dat went ook al. In de reisbench gaat ze nu ook gewoon lekker liggen tukken. Prima dus! Dagelijkse dingen zijn het belangrijkst, vind ik. Dat ze niet schrikt van vuurwerk of een fanfare is ook handig, maar ik denk dat dat ook wel samenhangt met gewoon een stabiele jonge hond worden. Daar doe ik dus mijn best voor!

Ze is ook al best wel gegroeid. We moeten morgen weer naar de dierenarts voor haar tweede enting, dus dan zal ik haar weer eens op de weegschaal zetten, maar de vorige keer woog ze tussen de 8 en 8,5 kilo. Zal nu al wel richting de 10 gaan denk ik. Ik til haar weleens naar buiten, omdat ik vloerbedekking in het halletje voor de lift heb en het niet zo handig is als Pom daarop gaat zitten plassen. Maar dat zal niet al te lang meer lekker gaan denk ik, ze wordt te zwaar (en te groot ook, over een paar weken). Over plassen gesproken, vandaag hebben we nog 0 ongelukjes haha. Nog een paar uurtjes volhouden, dan krijgen we een sticker :P

Ter afsluiting een filmpje van Pom die komt als ik fluit, en nog een fotootje van vanmiddag in het bos en twee van Pom die slaapt in de bench haha :)

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Eerste training + foto's

Zaterdag 09 Februari 2013 at 10:40 am

Gisteren was een drukke dag voor de kleine Pom. We hadden namelijk de eerste jachttraining. Vorige week hadden we al het intakegesprek gehad, en nu begon dan de training. We werden om 8.50 verwacht, een andere cursist die ook haar eerste les had, en Pom en ik. De andere starter is een Field Spaniel, en in de groep zitten verder nog 3 mannen. Twee van hen hebben een Duitse Staande (een korthaar en een langhaar) en de ander heeft een Heidewachtel. Allereerst was er een rondje waarin gevraagd werd hoe het deze week gegaan was, waar de cursisten tegenaan liepen tijdens het trainen of in het dagelijks leven. Daarna begon het echte werk.

We begonnen met volgen langs pilonnen. De heren mochten eerst, en wij konden even kijken. Bij het intakegesprek hadden we al de tip gekregen voor een klein bakje met wat brokjes erin als aandachttrekker (rammelaar-idee). Dit gebruikten we dus om de aandacht van de pup vast te houden. Wij als starters hoefden maar 3 pilonnen en dan een draai. Pom deed het werkelijk fantastisch.. ze liep naast me en keek constant omhoog. Aan het eind van het stukje kreeg ze een brokje en een flinke aai natuurlijk. Dat was al een goed begin, trots als een pauw!

Daarna gingen we het komen op de fluit oefenen. De trainster hield Pom vast, ik liep een eindje weg (25 meter ofzo), dan fluiten en als ze kwam, belonen. Omdat Pom natuurlijk nog maar een kleine baby is, had ze niet echt oog voor mij toen ik wegliep haha, maar toen ik de eerste keer floot keek ze wel op, en toen ik nog een keer floot kreeg ze me in de gaten en kwam heel hard op me afgerend. Zelfs netjes voor me zitten deed ze uitstekend. Wat een klein talentje :D De trainster zei wel dat het met een Labrador allemaal wat sneller gaat dan met een staande hond of een spaniel, omdat een retriever dichter bij de baas werkt en de andere honden een wat vrijere taak hebben, maar goed, lekker belangrijk hahaha!

Als laatste opdracht gingen we vooruit sturen. Of althans, de eerste beginselen daarvan. De heren waren al wat verder dus die deden alles van wat verder weg. Wij liepen naar een klein etensbakje, gooiden daar een brokje in, liepen weer weg (meter of 2). Pom moest naast mij zitten en dan met het commando 'vooruit' naar het bakje rennen. Daar mocht ze het brokje opeten en dan moest ik haar weer fluiten. Deze opdracht verliep een beetje rommelig, maar dat maakt verder niet uit, dat komt wel goed.

Al met al vond ik het hartstikke leuk, de eerste training en ik hoop dat het zo leuk blijft. Super om samen dingetjes te leren. Een echt doel hebben we er niet mee, maar het lijkt me leuk om een C-diploma te kunnen halen, en/of een certificaat van de Labrador vereniging. Lukt het niet is het ook prima, dan ligt het waarschijnlijk aan mij hahaha.

In de middag is Pom een paar uurtjes bij oppas Patty en haar stabij Senna geweest. Behalve geslapen heeft Pom ook wat kunnen spelen met Senna. Ik ben erg blij met hoe ze het gedaan heeft eigenlijk. Ze is niet bang maar heeft wel respect voor een correctie van Senna en zo hoort het ook.. Patty heeft ook nog wat foto's gemaakt! Hieronder komen ze! Ze staan wel een beetje door elkaar, maar daar moeten jullie maar doorheen kijken :D

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Pommetje lacht, pommetje huilt

Woensdag 06 Februari 2013 at 6:51 pm

Zo, hier zijn we weer ;) Het was even stil, maar nu weer terug. Pom was ziek, en dat zorgde voor een hoop zorgen..

Zaterdagavond na het eten had Pom ineens ontzettend dikke ogen. Verder was er weinig aan haar te merken, dus uiteindelijk (ook in overleg met de fokker) besloten niet meteen naar de dierenarts te rijden. Zondagochtend was het al een stuk beter, dus dat was fijn. Zondagavond begon Pom alleen ernstig te spugen. Een keertje spugen kan natuurlijk gebeuren, en eerst dronk ze nog gewoon. Maar maandagmorgen wilde ze ook niet meer drinken. TOen heb ik haar een lepel water in haar bekkie gegoten en die kwam er echt meteen weer uit. Dus hond in de auto en naar de dierenarts, want met zo'n kleine frummel is het gevaar van uitdroging best groot. Bij de DA toonde ze uiteraard totaal niet ziek, das altijd haha. Ze heeft een prik gehad om het braken te stoppen. THuisgekomen dronk ze weer gewoon, maar ze mocht niet teveel eten in 1 keer (om haar maag niet verder van streek te maken) dus iedere keer een handje brokjes. Honger dat ze had, het was maar sneu. Sinds vandaag eet ze weer gewoon normale porties van haar brokken. Het gaat er goed in, dus ik hoop dat dat zo blijft en ze beter is :) 

Photobucket

Verder gaan we vrijdag voor het eerst naar de puppytraining! Dat wordt vast leuk. De inenting voor Pom is doorgeschoven naar volgende week, zodat ze eerst helemaal kan herstellen van de  troubles van begin deze week :) Inenten is het slimst als de hond gezond is. Ze krijgen toch een soort verzwakte ziektekiemen ingespoten, en als ze niet fit zijn kunnen ze er ziek van worden. Vandaar dat we pas maandag of dinsdag gaan!

Tot slot nog 3 foto's van de knappe meid. Ze is al echt gegroeid :)

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Nieuwe foto's :)

Vrijdag 01 Februari 2013 at 4:15 pm

Heb vanmorgen nog wat foto's gemaakt, die ik hier nu ff ga laten zien. Het is neit veel bijzonders, maar toch wel leuk :)

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Puppy-jachttraining

Donderdag 31 Januari 2013 at 9:42 pm

Zoals beloofd nog even een kleine update over het intakegesprek van de puppytraining :) Het was eigenlijk wel leuk, een beetje gepraat over wat ik kan verwachten. Pom was meteen goedgekeurd haha, ze vond het een heerlijk pupje. Is ze natuurlijk ook!

Volgende week vrijdag begint het. Ik kom in een groepje met 3 mannen die al even bezig zijn, en samen met mij begint ook nog een mevrouw met een Field Spaniel. Dat vind ik wel heel erg leuk want dat is geen ras dat je dagelijks op straat tegenkomt zeg maar :)

Pom en ik hebben vandaag veel in de auto gezeten en de kleine rups is er moe van geworden. Sinds we thuis zijn (5 uur) heeft ze eigenlijk non stop geslapen. Het zou handig zijn als ze vannacht ook nog wat slaap heeft, maar ik vind het maar sneu om haar wakker te houden terwijl ze doodmoe is. Zometeen nog even naar buiten en dan duiken we maar in bed denk ik. Ik ben zelf ook weer best moe namelijk. Ze lag net heerlijk aan mijn voeten met haar koppie op mijn schoen, superlief. Nu inmiddels weer in een meer relaxte houding, plat op haar zij :)

Update

Donderdag 31 Januari 2013 at 1:08 pm

Het is inmiddels de vierde dag dat de bruine rups hier rondloopt. En eigenlijk gaat alles prima. Ze is ondeugend, maar zeker niet vervelend. Voorzichtig ook, met haar scherpe tandjes. Alleen als ze erg moe wordt, wordt ze wat happeriger. Dan gaat ze even een uurtje (of twee) in de bench voor een slaapje, dat gaat eigenlijk heel prima. Ze vindt het wel prettig als ik een beetje in de buurt ga zitten, maar ik merk al wel dat ze eraan went. 's Nachts slaapt ze naast mijn bed in een kleinere reisbench. Vannacht heb ik haar om 1 uur nog uitgelaten, toen begon ze even te piepen, en daarna heeft ze tot half 8 geslapen. Hartstikke knap! Ik denk dat het neit al te lang meer duurt voordat ze 'snachts gewoon doorslaapt.

Gisteren zijn we even naar de dierenarts geweest voor een checkup. Ze is goedgekeurd, volgende week gaan we terug voor haar inenting. De autorit van en naar de dierenarts was nog wel een beetje een spannende reis voor haar, maar dat went ook wel. Vanmorgen zijn we weer even met de auto meegeweest en nu ging het al een stuk beter. Minder joelen en lekker liggen!

Zometeen gaan we naar intakegesprek voor de puppyjachttraining. Ik ben wel benieuwd wat dat in gaat houden, maar dat vertel ik vanmiddag nog wel even!

Tussen Mazzel en Pom is het nog een beetje koude oorlog, Mazzel is wel heel nieuwsgierig maar vindt het eigenlijk nog wat te spannend. Ze komt wel steeds wat dichterbij. Gisteren kwam ze binnen onverwacht en ging Pom achter haar aan. Dat is dus niet de bedoeling, ik lette eventjes neit op. Mazzel zat al snel blazend op een stoel. Vanmorgen heb ik met Pom even rustig gezeten terwijl Mazzel ook rondliep. Ik denk da thet wel goedkomt met die twee, uiteindelijk.

Foto's

Dinsdag 29 Januari 2013 at 2:23 pm
Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Ze is er!

Dinsdag 29 Januari 2013 at 08:06 am

Goedemorgen!

Even snel een berichtje, Pom is gearriveerd! Gisteren hebben we haar opgehaald. Om 11 uur waren we in Nieuwe Pekela, waar mevrouw met broertje Kyle flink herrie zat te maken :) Nadat we alles hadden doorgenomen en overgedragen zijn we weer in de auto gestapt. Eerst voorin gezeten, maar dat was geen groot succes dus we hebben vrij vlug besloten dat het makkelijker was als ik achterin ging zitten. Dat ging een stuk beter en al snel is Pom in slaap gevallen. Halverwege zijn we nog een keertje gestopt om te plassen en rond 3 uur waren we thuis. Nog even snel een plas op het grasveldje voor de flat en daarna naar binnen.

Inmiddels is de eerste nacht ook achter de rug. In een reisbench naast het bed heeft ze geslapen, om 2 uur zijn we er eventjes uit gegaan om te plassen en daarna tot half 7 verder geslapen. Ikzelf heb geen oog dichtgedaan omdat ik in de gaten wilde houden of ik haar hoorde haha, dus ik ben best wel moe, maar dat gaat wel weer over :) Vandaag gaan we gewoon verder met slapen, spelen, eten en (buiten) plassen en poepen. Ik zal proberen ook wat foto's te maken, maar ik beloof nog niets :D

Tot de volgende keer!

Morgen is het zover!

Zondag 27 Januari 2013 at 11:35 am

Morgen is het zover, dan gaan we Pom ophalen! Eigenlijk had ze dit weekend al meegemogen, maar ja, we hebben vandaag nog een feestje met de familie. Om haar meteen naar een oppas te moeten brengen vind ik niet ideaal en bovendien wil ik eigenlijk zelf niets missen :) Daarom is het maandag geworden! 

We vertrekken al rond 8 uur richting het Noorden, Inge gaat met mij mee. Dan op naar Pom! Zin in!

Aftellen (nog 4 dagen!)

Donderdag 24 Januari 2013 at 6:19 pm

Het begint nu echt heel dichtbij te komen, de komst van Pom! Alles is in huis, de bench staat al op. Vandaag kwamen er nog 4 vetbedjes binnen voor in de bench. De kleurtjes zijn zo vrolijk dat ik helemaal blij word van de stapel die nu in de kamer ligt haha. 

Gisteren kreeg ik ook nog een foto van Pom vanuit de fokker :) Die laat ik hier nu ook even zien.

Pom in de tuin

 

Tagwolk

Archieven

Categorieën

Last Comments

papa (Foto-update): Hoi Sabine, weer schitterende foto’s van de jongedame. Kom binnenkort wel een keer langs om weer ff t…
0ma (10 jaar later...): Hoi Sabine Leuk stuk over Pom Wat is het toch een mooie hond. Leuk dat je weer op cursus gaat en me…
Saskia & Benco (Pom's tweede show…): Wat is ze mooooooooi!!
papa (Pom's tweede show…): Hoi Sabine, wat een prachtig verhaal weer over ons Pommetjuh en ze doet het steeds goed, de kwajongen…
papa (Pom zwom): Hoi Sabine, weer schitterende foto’s van onze Pom met de intelligente blik van hoe heb ik ‘em dat wee…
oma (Eerste show): gefeliciteert met je 3de prijs. Wat is het toch een mooie hond. Om verliefd op te worden. Wanneer zie…

Links

To change the links in this list, edit the file '_sub_link_list.tpl' in the pivotx/templates/andreas-2/ folder. You can do this by directly editing the file, or you can go to 'Manage Media' » 'Templates' in the PivotX interface.

Zoek!

Dinges

Draait op PivotX - 2.3.6
XML: RSS Feed
XML: Atom Feed