Update

Donderdag 14 Maart 2013 at 2:14 pm

Er is iets misgegaan op de weblog haha, dit bericht heb ik gisteren (donderdag 14-3) geschreven en had het toen ook geplaatst willen hebben. Blijkbaar de verkeerde knop ingedrukt :D In ieder geval:

Pom is inmiddels 14 weken. Het was deze week een beetje stil op de blog. Niet omdat er niets gebeurd is, maar omdat we het druk hadden. Tussen alle puppytraining door moet er natuurlijk ook gewoon nog gewerkt worden, en vaak is het in de avonden ook nog behoorlijk druk. Maar nu is er weer tijd voor een kort stukje en wat foto's :)

Maandag was de eerste les ringtraining. Het was een theorieles, dus Pom mocht thuisblijven en ik ging met mijn schrijfblok op naar de les. De avond ging over wat een show inhoudt, waar het voor dient, en wat er zoal gebeurt op zo'n showdag. Het meeste wist ik al wel, aangezien ik ondertussen redelijk wat shows bezocht heb. TOch nog wel een paar dingetjes bijgeleerd! Vanaf komende maandag begint het echte trainen voor show, met de hond. Dus hoe presenteer je hem/haar. De bedoeling is dat de hond netjes blijft staan zodat de keurmeester hem kan bekijken en ook betasten. Dat laatste wordt voor Pom nog wel even problematisch. Maar goed, ze is nog jong. Ze moeten ook een stukje lopen zodat de gang beoordeeld kan worden. Hierbij moet je ook weer het juiste tempo vinden zodat de hond zich optimaal kan laten zien. Goed, het is dus nog niet zo simpel ;) Ben heel benieuwd! Deze maandag meot ik al afhaken vanwege andere verplichtingen, maar de week daarna ben ik er wel bij :)

Gisteravond is Pom voor het eerst bij mijn moeder geweest voor een paar uurtjes. Ik ging daar eten en daarna bijles geven, en dus was het fijn dat ze daar even kon blijven. Ik had gezegd dat ze het wel leuk vindt om dingen te verscheuren.. Toen ik thuiskwam lag de hele woonkamer vol snippers krant hahaha.. Ze heeft zch dus wel vermaakt. Haar reisbench wordt nu alleen echt te klein, dus binnenkort even kijken voor een stoffen bench waar ze voorlopig inpast. Heb er al een paar gezien.

Vandaag heeft mevrouw een slaapdagje. Ze ligt werkelijk al de hele dag te pitten. Af en toe wordt ze natuurlijk wel wakker om even naar buiten te gaan, of te eten, maar verder is het slapen slapen slapen. Nou ja, het zal wel nodig zijn! Of misschien voelt ze zich niet zo lekker, dat zou ook kunnen. Nou ja, als ze niet slaapt is ze net zo actief als normaal, dus het zal wel weer overwaaien :)

Nog wat foto's van het aapje :)

We hadden vorige week een prijs gewonnen met een facebook actie, dus moesten er foto's komen van Pom met de prijs, een hele mooie voercontainer van curver..

Pom heeft even gecheckt of ie echt wel leeg was.. En dat was zo :)

En gisteren nog wat foto's gemaakt van mijn slungeltje

Training vijf

Vrijdag 08 Maart 2013 at 7:08 pm

Zo! Training vijf alweer! We waren vandaag met 1 persoon minder, een van de medecursisten was op vakantie. Vier nog over. We begonnen weer met het wekelijkse rondje waarin we de week doornemen (op hondengebied dan Very Happy). Daarna even de pups onder appel zetten, ging allemaal wel goed. We hadden een logeerhond als toeschouwer haha, die lag rustig aan de grondpin. Dat was voor Pom natuurlijk wel een hele uitdaging maar ze deed het best prima.

Daarna begon de les echt. We gingen in groepjes van 2, eentje liep een bospad in en oefende volgen, en de ander ging ondertussen op de hoek van het pad down oefenen. Ik mocht beginnen met down en dat ging eigenlijk heel goed. Pom ging makkelijk liggen en ze lag ook rustig. Eventjes dan, want dan wil ze weer wat doen. Ik was in eerste instantie wat te enthousiast in mijn aaibeloning. Rustig aaien werkte wat beter. Had ik zelf ook wel kunnen bedenken hahahaha.. Toen was mijn groepsgenoot uitgevolgd en mocht ik volgen. Ging een heel stuk beter dan vorige week! De wat strengere aanpak werpt meteen vruchten af haha.. Ik moet zeggen dat ik gedurende de week ook thuis al wel verschil merkte. Belangrijk om op te blijven letten, duidelijkheid en niet te afwachtend, want zelf iets bedenken vindt ze ook prima Very Happy En ik meestal minder haha. We moesten nog 1 keer allebei de dingen doen, dus 2 rondjes. Dat ging verder ook gewoon goed Smile

Vervolgens gingen we oefenen met de zitfluit, ieder op een pad (we trainen op een kruising Very Happy). Pom doet dit echt al goed. Zodra ik stop met lopen gaat zij sowieso wel zitten, dus ik moet gewoon zorgen dat ik op tijd fluit haha.. Ik vroeg vandaag nog of ze wel gaat begrijpen dat die fluit 'zitten' betekent, en niet 'zitten aan de voet'. Was een goede vraag (yeeahh! Wink ) maar dat wordt later allemaal opgelost met marcheren op de plaats Laughing Dat zien we dan wel weer!

Hierna moesten we door elkaar heen lopen en ging de trainster op een afstandje met haar startpistool schieten. Dit was nieuw voor Pom. Ik maakte me niet echt zorgen, en dat bleek ook helemaal niet nodig. Ze was wel alert op het schot (dat is natuurlijk prima) maar ze was absoluut niet bang. De trainster schoot 3 keer, steeds een aantal meters dichterbij. Geen enkele hond was overigens bang, gelukkig. Ging dus goed!

Vooruitsturen was de volgende oefening. Dat ging heel goed, meter of 20 denk ik. Pom gaat in 1 streep en komt ook weer netjes terug als ik fluit. Goed! Daarna nog voorkomen in het bos, dat ging ook prima. Pom nam weer een avontuurlijk pad (korter dan de makkelijke weg), adem in maar het ging allemaal goed. Drol Very Happy

We hebben een hoop gedaan vandaag, want het is nog neit klaar.. Hierna gingen we zit & blijf doen. Zitten, blijven zitten, ik moest een eindje weglopen (zoveel als kon haha, in mijn geval een meter of 4), fluiten en dan moest ze komen. Eerst voor me zitten en vervolgens aan de voet. Dit ging ook goed.

Del aatste oefening moesten we naar de trainster toelopen, de hond laten zitten en de trainster een hand geven. De hond moest uiteraard rustig blijven zitten. Dat deed Pom boven verwachting goed Very Happy Knappe meid dus.

Al met al een heel fijne training waar ik zeker een goed gevoel aan heb overgehouden. Pom deed heel erg haar best en had er volgens mij ook best lol in. Ze is er moe van geworden en ligt nu te slapen.

Drie maanden

Dinsdag 05 Maart 2013 at 10:33 pm

Vandaag is Pom 3 maanden oud! Om dat te vieren zijn we eind van de middag lekker naar de dierenarts gegaan voor de laatste serie prikken van Pom. Of eigenlijk was het maar 1 prik. Ze heeft er weinig van meegekregen want de dierenarts gaf haar wat brokjes op het moment supreme :D Hij was erg van haar gecharmeerd sowieso, de dierenarts. Trouwens, de hele praktijk haha, ze heeft overal haar aaitjes opgehaald. Och ja, je wordt maar 1 keer 3 maanden, toch? :D Vandaag is ze geënt tegen hondenziekte, parvo, HCC en Weil. Als het goed is, is ze nu helemaal beschermd en mag ze eventueel ook zwemmen. Als het weer wat beter wordt en het water ietsje is opgewarmd zullen we eens een watertje opzoeken. Ben wel benieuwd wat ze dan gaat doen haha, ze zal er OF zo inlopen, OF ze gaat vreselijk emmeren op de oever hahaha..

We zijn deze week hard aan het training voor de puppyjacht. De vorige les heeft er wel voor gezorgd dat ik nu weet dat ik geen alsjeblieft hoef te zeggen tegen Pom ;) We zijn bezig met zit en blijf, en dat gaat eigenlijk al heel goed. Vooruitsturen vindt Pom helemaal leuk, want dat levert natuurlijk ook een brokje op. Volgen gaat nu ook iets beter, nu ik wat meer de aandacht opeis ipv erom verzoek. Al met al heb ik wel het idee dat we deze week vooruitgang boeken! Ben benieuwd hoe het vrijdag gaat!

En natuurlijk weer wat foto's!

Training vier

Zaterdag 02 Maart 2013 at 4:54 pm

Zo, daar ben ik weer Smile

Gisteren training 4! Afzien deze keer haha. Pom had meer aandacht voor de omgeving dan voor mij. Had van de week ook al wel gemerkt dat mevrouw wat meer interesse in alles om haar heen begint te krijgen. Aan mij om dit dus in goede banen te gaan leiden. Puntje voor deze week!

We begonnen met volgen, zoals eigenlijk altijd. Het was heel lastig om Pom op mij te laten letten. Stukjes gingen wel okee, maar dan was het weer helemaal kwijt. De andere honden waren natuurlijk ook geweldig interessant. Daarom moesten we 2 aan 2 oplopen. Dat ging eigenlijk iets beter dan individuele ronde haha.

Daarna de zitfluit. Dat ging nog wel redelijk, maar toen kwamen er ineens 3 labradors die niet bij de groep hoorden op ons afgestoven en toen was het ineens op. Kreeg ik ondertussen nog op mijn kop dat ik teveel op Pom lette van de lerares, het heet blijkbaar niet voor niets 'volgen' Very Happy Daar gaan we dus deze week echt mee aan de slag!

Het was de les van de verleidingen blijkbaar haha, want hierna moesten we het voorkomen oefenen, langs een rijtje medecursisten. Dat ging eigenlijk super, zodra ik fluit komt ze meteen aangestoven. Geen problemen hier. Dit ging eigenlijk bij bijna iedereen goed.

Vervolgens eerste apportje. Dummy een metertje weggooien, met de hond ernaartoe, Apport en een stukje laten dragen. Vervolgens inhalen en aanpakken. Pom wilde er eerst op gaan liggen, dus ik moest wat doortastender zijn, stukje dragen, en aanpakken. Daarna ging het wel beter! Ze pakte het iig op en liet het ook niet vallen, leek me wel prima.

Vooruit sturen hebben we ook nog gedaan. Dat ging wel prima! Als laatste voorkomen op een bebost pad. Pom wil niet echt gaan zitten bij de trainster, maar het komen ging weer uitstekend.

Deze week gaan we dus wat extra aandacht besteden aan het volgen en de aandacht voor mij. Verder gaan we beginnen met zit en blijf, en nog wat korte apportjes. Het keyword is volgens mij doorpakken. Ik ben nog iets te meegaand vrees ik, maar dat komt wel goed. Vanmiddag zijn we heel even het bos in geweest. Pom heeft een slaapdagje vandaag, die is aan het bijtanken. Dus niet te lang maar even kort de poten strekken en een frisse neus halen is altijd lekker. En nu is het weer meer van hetzelfde, slapen! :D Het slapen gaat uit de bench ook steeds beter, Pom heeft wat meer rust om gewoon ergens te gaan liggen. Eerst werd ze dan van ieder geluidje, beweginkje e.d. wakker. Maar nu gaat ze al gerust lekker liggen voor een dutje. Ze wordt sowieso wel iets rustiger, of beheerster, dat is een beter woord.

Vier weken Pom

Maandag 25 Februari 2013 at 5:46 pm

Vandaag is Pom precies vier weken hier. Wat gaat de tijd snel :) Ik ben nog steeds heel blij met haar, uiteraard. Het is zo'n leuk en blij ding! Ze vindt alles en iedereen tot nu toe helemaal super, en bijna iedereen vindt haar ook erg leuk. Gelukkig! Veel mensen vinden haar ook mooi, en ze wordt op het moment alleen maar mooier in mijn ogen. Het wordt al echt een hondje. En wat voor hondje!

Als ik nadenk wat ze allemaal al gedaan heeft in die 4 weken, best een hoop. Een kleine greep: Met de auto mee, met de trein, op visite bij mensen, korte wandelingetjes met (rustige) hondenvrienden.. Kennismaken met Mazzel, ganzen, paarden, schapen, eenden. Begonnen met de jachttraining; volgen, zitten, komen. En slapen, heel veel slapen. In het begin was een half uurtje wakker zijn genoeg, dan was het weer tijd voor een slaapje. Nu houdt ze het al wel een uurtje vol. Je merkt het meteen als het genoeg is geweest, dan verandert ze van een lieve speelse pup in een gebitje op pootjes.. Dan is het dus weer even rusttijd. Aangezien het in huis allemaal wat te leuk is voor haar om lekker te slapen meestal, gaat ze dan eventjes de bench in. Daar gaat ze eigenlijk altijd meteen lekker liggen en valt in slaap. Ze snurkt er ook bij :)

Inmiddels kan ze ook al even alleen blijven. Nog niet heel lang natuurlijk, maar dat hoeft ook niet. Ik kan in ieder geval met een gerust hart boodschappen doen, ze raakt niet in paniek als ze me even niet ziet en blijft rustig in haar bench liggen.Ook snachts slaapt ze nu in haar grote bench in de woonkamer. De eerste nachten lag ze in een kleinere bench naast mijn bed. Vorige week ben ik begonnen met haar te verhuizen richting woonkamer. De kleine bench gebruik ik nu nog als reisbench in de auto, maar dat zal niet lang meer kunnen denk ik.. Ze wordt te groot!

En dan ik! Want niet alleen Pom heeft veel gedaan en geleerd, ook voor mij is alles nieuw. Hiervoor heb ik nooit een pup gehad of opgevoed. Ik geloof dat het best goed gaat over het algemeen! Ik moet bekennen dat ik het wat rooskleuriger in mijn hoofd had als dat het is. De eerste dagen vond ik behoorlijk aanpoten. Je moet er samen toch even inkomen! De eerste nacht heb ik geen oog dichtgedaan haha, bang dat ik haar niet zou horen als ze moest plassen. De nachten daarna moest ik er nog een keertje uit (meestal zo rond half 5). Dat is natuurlijk niet erg, maar je wordt er wel heel moe van. En dan nog 100 keer naar buiten, en natuurlijk hele dagen regen :D Ach, je doet het ergens voor! Inmiddels gaat dat veel beter, heel af en toe nog een ongelukje binnen, maar das verder geen probleem! De nachten slaapt Pom braaf door.

Al met al gaat het hier dus ontzettend goed! En om dat te vieren nog wat foto's van Pom :D

Training drie!

Vrijdag 22 Februari 2013 at 3:55 pm

Het is weer vrijdag, dus ook weer puppytrainingtijd!

Vanmorgen dus om kwart over 8 Pom in de auto, beloningen in mijn jaszak en fluit om mijn nek, op naar het bos voor de training! Je moet er wat voor over hebben :D We begonnen weer met het wekelijkse rondje, waar ben je tegenaan gelopen gedurende de week. Dit vind ik wel een fijn begin, ook van de andere problemen en oplossingen steek je vaak wel weer wat op. Daarna moesten we de hondjes eventjes bij de les krijgen, dus een stukje lopen, volgen, wat commando's, belonen, zodat ze goed wakker zijn.

Als eerste oefening gingen we volgen. Dat kan Pom al heel goed. Ze is nog wel snel afgeleid, maar als ze eenmaal aandacht heeft, loopt ze echt supernetjes te volgen. Dat ging dus best wel goed! Daarna nog de zitfluit, die hadden we van de week geoefend en dat ging nu een stuk beter.

Vervolgens gingen we het komen op de fluit oefenen. De trainster hield Pom weer vast en ik mocht van 20 meter ofzo fluiten. Ze kwam weer in 1 streep, ze kan dat echt goed en ze doet het graag. Gaat ook al netjes voor me zitten :) Knappe puppy.

De volgende oefening was de down-oefening. Pom en ik waren daar nog niet mee begonnen thuis (ik wacht maar gewoon de lessen af, leer ik het ook niet verkeerd aan), dus dat was even inkomen. Uiteindelijk ging ze wel netjes down. Dit gaan we deze week ook goed oefenen dus, dan komt het wel goed.

De laatste opdracht was vooruit sturen naar een bakje met een brokje erin. Dit hebben we thuis al een aantal keer gedaan dus dat ging ook weer uitstekend. Al met al ben ik heel trots op Pom, ze doet het echt uitstekend voor zo'n kleine baby. Ze is er wel ontzettend moe van geworden en ligt nu even lekker te slapen en alle prikkels te verwerken. En te groeien, want dat doet ze als een tierelier. Gewoon niet leuk meer, je kijkt 10 minuten de andere kant op en ze is weer groter geworden! Vooral haar poten worden langer op het moment.

De trainster gaat binnenkort trouwens ook ringtraining geven, een paar lessen. Een aantal groepsgenoten hebben een nest-evaluatiedag van hun rasvereniging, en daarbij moet ook geshowd worden. Ik heb dat niet, maar ben wel van plan wat showtjes te doen met Pom, dus kan nooit kwaad. Ben benieuwd hoe dat weer gaat! Misschien gaan we naar de show van een van de rasverenigingen, eind mei in Utrecht en ik denk ook half augustus bij KC Uden. Dat is 1 keer in de babyklasse (3-6 maanden) en 1 keer in de puppyklasse (6-9 maanden). Daarna wordt het serieuzer, de jeugdklasse. Maar ik moet even zien hoe ik het de eerste keren vind. Ach, ben wel benieuwd hoe ze beoordeeld wordt door de keurmeesters, maar ik denk dat ik liever in het bos wandel haha. Tegen die tijd plaats ik hier uiteraard de verslagjes wel weer!

Verder zijn we deze week een paar keer in het bos geweest, kleine stukjes. Ik geniet er echt van, weer lekker wandelen. Alleen vind ik er niets aan, maar met hond is het hartstikke lekker. Het weer is er ook prima voor, geen regen :)

Trots!

Dinsdag 19 Februari 2013 at 4:20 pm

Pom is inmiddels al 3 weken bij mij. En eigenlijk gaat het alleen maar steeds beter. Het is echt een heerlijk hondje. Ze slaapt 's nachts superbraaf in haar reisbench, die langzamerhand richting de woonkamer aan het verhuizen is. Ze plast nauwelijks nog binnen, heel af en toe nog een ongelukje als ik te lang wacht met haar uitlaten. Mijn schuld dus. Ze loopt steeds beter aan de lijn. Soms ziet ze nog wel wat interessants waar ze dan dolgraag naartoe wil, maar steeds vaker loopt ze netjes naast me met een losse lijn. Ze houdt me goed in de gaten als ze losloopt en komt als ik fluit, kortom, ik ben trots! En ze wordt ook steeds knapper. Als bewijs 2 foto's die ik vanmorgen heb gemaakt :D

 

Ze heeft nu ook een mooie penning aan haar halsbandje. Ik kreeg van de week een brief van de Nederlandse Databank Gezelschapsdieren. Pom heeft een chip (dat krijgen tegenwoordig alle honden met een stamboom, zodat ze makkelijk te identificeren zijn. Als je met je hond naar het buitenland wilt is het ook verplicht trouwens, en binnenkort wordt het ook binnen NL verplicht voor alle honden) en die heb ik bij de NDG geregistreerd. Als ze dan ooit wegloopt/kwijtraakt en ze wordt weer gevonden, kan ze door middel van het chipnummer bij mij worden terugbezorgd. Dat is dus wel fijn. In ieder geval, in de brief stond dat je een penning kunt bestellen voor aan de halsband. Daarop staat dan het webadres van NDG en de tekst 'Ik ben gechipt'. Toen bedacht ik me dat ik zo'n penning ooit voor Maupie besteld had. Even gezocht en ook nog gevonden, dus Pom heeft nu Maupie's oude penning. Recycling!

Pommetje gaat op reis

Zondag 17 Februari 2013 at 2:43 pm

Speciaal voor Naomie ;)

Vandaag een nieuwe aflevering in de socialisatiesoap, de trein! Niet omdat ik nou zo vaak met de trein ga, maar het heeft wel een hoop dingen waar Pom toch aan moet wennen. Een hoop mensen, lawaai, langsrazende treinen (waar je zeker niet achteraan mag), in de trein, uit de trein.. Enfin, genoeg redenen om met de bruine rups op zoek te gaan naar de geelblauwe rups!

Had besloten om maar naar station Gilze-Rijen te gaan, vanuit daar naar Tilburg en dan weer terug. Niet al te ver dus, gewoon even een uurtje bezig zijn. De trein kwam bijna meteen nadat we een kaartje hadden gekocht, dus we zijn ingestapt en in Tilburg Reeshof er weer uit. Daar nog even over een viaduct gelopen en langs de weg, en toen weer terug naar het andere spoor om de trein terug te pakken. Na een half uurtje waren we weer terug op Gilze-Rijen. Daar nog even op een bankje mensen gekeken en gewacht tot er een trein langskwam. Toen weer naar huis. Conclusie: mevrouw Pom is niet erg bang uitgevallen haha. Zelfs toen er een intercity langs kwam klapperen had ze het veel te druk met kijken of er nog brokjes uit mijn zak kwamen. Nou ja, alleen maar beter!

Nu zijn we weer thuis, even een slaapje en dan gaan we straks richting Breda, eten bij mijn moeder want die is jarig! Pom mag natuurlijk lekker mee :)

 photo 073d9106-46ea-4765-9fce-aa7e35464bb0_zps09ec8350.jpg

Tweede training

Zaterdag 16 Februari 2013 at 10:45 am

Gisteren zijn we weer naar de training geweest. Ik vind het echt superleuk en Pom doet het best wel prima tot nu toe. Als eerste gingen we een beetje door het bos lopen, dus van het pad af. De trainster zei dat dat belangrijk is zodat hondjes overal op lopen. Nou, dit was een opdracht die je aan Pom wel kan overlaten. Die loopt overal gewoon doorheen. Zo ook nu. Was wel leuk om te zien, het andere pupje was veel voorzichtiger en zocht meer een wat handigere route, terwijl Pom overal doorheen hobbelt. Daarna gingen we volgen. Dit ging wel okee, kleine stukjes gaan goed maar ze kan zich nog niet zo lang concentreren. Is niet erg, dat komt vanzelf Very Happy

Daarna was het tijd voor het voorkomen op de fluit. Dit keer niet op een pad, maar weer door het bos. Weer kon je goed zien dat de andere pup een paadje zocht wat goed begaanbaar was. Pom doet niet aan omlopen. Ze zat bij de trainster, ik maakte een geluidje. Ze keek naar me en ik floot en in 1 streep kwam ze aangestormd. Door de bramen, 1 rechte lijn hahaha. Grappig om te zien! En ze doet het heel knap Smile

Tussen de oefeningen door is ze erg ongeduldig, wachten is nog niet haar sterkste punt Very Happy Dat komt ook allemaal wel. Vervolgens gingen we verder met de zitfluit. Dat hadden we nog niet gedaan, dus dat was ff uitvinden hoe aan te pakken. Heeft nog wat werk nodig maar we gaan gewoon van de week oefenen!

De laatste opdracht was niet echt een opdracht. De trainster had een eend meegebracht. De andere cursisten mochten hem al even vasthouden (de honden dan), maar Pom en haar collegapuppie hoefden alleen even te ruiken. Dat ging goed, Pom had wel interesse en heeft de eend uitvoerig besnuffeld. Daarna heeft ze geprobeerd de eend tot leven te wekken met een spelbuiging. Dat werkte niet haha, maar de oefening was goed geslaagd. In latere weken komt er nog ander wild mee. Kijk nu al uit naar volgende week!

Naar de dierenarts en meer

Woensdag 13 Februari 2013 at 11:29 am

Maandag is Pom weer naar de dierenarts geweest, voor haar tweede serie prikken. De eerste prikken had ze al bij de fokker gekregen. Ze is nu ingeënt tegen parvo en de ziekte van Weil. Over 3 weken moet ze nog een keer, dan wordt ze weer geënt tegen parvo en Weil, en ook tegen hondenziekte en HCC (hepatitis). Dan is ze voor een jaar beschermd. Behalve als ze naar het buitenland mee zou gaan, dan moet ze ook nog tegen hondsdolheid worden ingeënt. Voorlopig is dat nog niet aan de orde. De dierenarts was tevreden over Pommetje, ze is nog steeds goed gezond ;) Ze vindt het ook hartstikke leuk bij de dierenarts, al die andere mensen en dieren zijn natuurlijk ontzettend interessant. Alleen maar fijn dat ze niet bang is uiteraard.

Over niet bang gesproken, mevrouw is niet snel onder de indruk. Ze wil alles wel gaan bekijken en als ze wel schrikt, herstelt ze heel snel. Toevallig vanmorgen kwam er een boot langs met twee blaffende Sint Bernards erop. Dat vond ze toch wel spannend! Gisteravond lag ze een beetje te trutten in haar bench en in de spijlen te bijten, bleef ze met haar hoektand hangen. Grote paniek, gillen! Heb haar zo rustig mogelijk los gemaakt en haar toch maar eventjes nog in haar bench gelaten. Ik was bang dat ze misschien niet meer zo op haar gemak zou zijn in de bench, maar een half uur later lag ze alweer wijdbeens op haar rug.

Gisterenmiddag zijn we even met Patty en Senna naar het bos geweest. Dat ging hartstikke goed. Pom is niet bang van Senna (hoeft ook niet) maar gedraagt zich (in mijn ogen althans) wel netjes naar Senna. Die gromde af en toe wel naar haar en dan taaide Pom ook wel (eventjes) af. Ze heeft ook wel een beetje haar eigen plan getrokken en lekker gesnuffeld. Patty heeft weer wat foto's gemaakt, die komen hieronder!

Met deze ben ik wel heel blij, leuk om te zien hoe ze er nu echt uitziet. Ze lijkt soms al zo groot maar ze is nog zo klein :D Vind zelf dat ze wel netjes in elkaar gekleid is haha. Je kan zien dat haar poten nu langer worden, ze staat hoger van de grond. Ik zal proberen om zo iedere paar weken een standfoto van haar te maken, is wel leuk voor later! Komt ie

 

Tagwolk

Archieven

Categorieën

Last Comments

papa (Foto-update): Hoi Sabine, weer schitterende foto’s van de jongedame. Kom binnenkort wel een keer langs om weer ff t…
0ma (10 jaar later...): Hoi Sabine Leuk stuk over Pom Wat is het toch een mooie hond. Leuk dat je weer op cursus gaat en me…
Saskia & Benco (Pom's tweede show…): Wat is ze mooooooooi!!
papa (Pom's tweede show…): Hoi Sabine, wat een prachtig verhaal weer over ons Pommetjuh en ze doet het steeds goed, de kwajongen…
papa (Pom zwom): Hoi Sabine, weer schitterende foto’s van onze Pom met de intelligente blik van hoe heb ik ‘em dat wee…
oma (Eerste show): gefeliciteert met je 3de prijs. Wat is het toch een mooie hond. Om verliefd op te worden. Wanneer zie…

Links

To change the links in this list, edit the file '_sub_link_list.tpl' in the pivotx/templates/andreas-2/ folder. You can do this by directly editing the file, or you can go to 'Manage Media' » 'Templates' in the PivotX interface.

Zoek!

Dinges

Draait op PivotX - 2.3.6
XML: RSS Feed
XML: Atom Feed