Les 10 alweer!

Zaterdag 20 April 2013 at 6:48 pm

Zo, tijd voor een nieuw verslag Smile Gisteren training 10! De weken vliegen om haha, en wat leren ze snel, die kleine druifjes Very Happy

We begonnen weer met een rondje om de voorvallen van de week te bespreken. Dat duurde eventjes haha, iedereen had wel een puntje van frustratie. Maar uiteindelijk kwamen we er wel uit, gefrustreerd raken heeft sowieso geen enkele zin. Dat had ik zelf ook al wel bedacht, maar soms... Het was allemaal baas-hond contact zei de trainster, en daar werken we heel hard aan. Het komt allemaal goed. SOms is het gewoon wel prettig om dat eens van iemand anders te horen.

Daarna begon de les, met volgen. Ik en iemand anders begonnen bij de pilonnen, de 2 anderen begonnen met volgen tussen allerlei neergelegde voorwerpen (dummy's) door. Daarna mochten we wisselen. Pom vond alle voorwerpen toch wel interessant, maar ze deed het prima. Daarna gingen we los volgen proberen. Dit was voor Pom en mij nieuw. We liepen weer langs de pilonnen en als ik haar aandacht had mocht ik haar lijn loslaten en gewoon verder volgen. Ging eigenlijk hartstikke goed!

Hierna gingen we down & blijf doen. Dit ging ook prima, Pom neemt het blijf-commando heel serieus. Als ze down gaat ligt ze zeg maar recht (ze komt vanuit zit) maar zodra ik blijf zeg gaat ze ook op 1 bil liggen, alsof ze denkt: dit gaat vast ff duren! Hartstikke grappig. Ze blijft iig prima liggen.

Vervolgens het inkomend apport. Pom zit&blijf, ik weglopen, op een meter of 15 een dummy wegleggen, zelf nog een eindje doorlopen en dan fluiten. Pom vloog echt als een pijl uit de boog naar me toe, nam ook de dummy nog mee en kwam netjes bij me aan.. Heel knap dus. Ze is de enige retriever in het groepje en dat kun je toch wel zien. Niet dat ze al perfect apporteert, maar ze vindt het wel heel leuk en ze pakt de dummy (of wat anders) zonder aarzelen op. De rest kan toch af en toe wel eens flink twijfelen of ze het zullen pakken of niet, maar dat doet pom echt niet. Na deze opdracht hebben we daar ook even over gepraat, over de verschillende rassen in de groep en dat het zo leuk is die verschillen tussen de rassen te zien.

De volgende opdracht was zit&blijf, ik weglopen, halverwege net doen alsof je wat opraapt, nog een stukje doorlopen. Omdraaien, nog ff blijven staan en dan teruglopen. En Pom moet dus gedurende al die tijd rustig blijven zitten. Draait ze haar hand niet voor om haha. Ging dus prima. Hierna nog een keer maar dan wel influiten. Toen kwam Pommie zo hard naar me toe rennen dat ze met haar voorpoten op mijn schoen stond haha.. iets te laat bedacht dat ze ook nog op haar kont moet gaan zitten Very Happy Ach, dat jeugdig enthousiasme is beter dan dat ze aan komt sloffen, denk ik maar. Zolang ze niet tegen me opspringt is het prima.

De laatste opdracht was meer een testje, om te kijken of er al gemarkeerd kon worden. Pom ging er de eerste keer wel goed naar toe, maar vond de trainster leuker dan terug bij mij komen dus dat kostte erg veel moeite. De tweede keer kwam ze helemaal niet meer. Ach ja.. het was een testje en ze is nog jong, dat komt vast wel goed Very Happy Ze zat heel steady naast me toen de dummy gegooid werd, oplettend maar geen neiging om op te staan. Toen ik haar stuurde ging ze in 1 lijn naar de dummy en pakte hem op, maar ja, toen zag ze de trainster. Nou ja, ik vond dat iig 2 pluspunten en de rest komt wel Very Happy

En daarna was ze moe Very Happy

Fase 1 compleet

Maandag 15 April 2013 at 3:54 pm

Zo, 12 snijtanden zijn eruit! Een tandje had niet zo'n zin dus stond er even iets dubbel, maar dat is uiteindelijk toch goedgekomen en alle tanden staan min of meer netjes op rij :) Even wachten op de laatste vier die nog niet helemaal door zijn. Heb net nog eens eventjes in haar bekkie gekeken, er komen ook 2 nieuwe kiezen door, en ook al 1 van de premolaren (P1). De informatie die ik vind op internet en in boeken is niet helemaal eenduidig, qua wat er nu zou moeten zitten en wat nog komt, dus ik wacht wel gewoon af.. Kan er toch niets aan veranderen.

Verder gaat het helemaal prima met Pom. Iedere week leert ze weer wat bij. Zo is ze deze week echt vooruit aan het gaan qua lopen aan de lijn. Dat ging al best wel goed, maar nu gaat het ook steeds beter als we mensen tegenkomen. Dat is fijn, dat het kwartje begint te vallen :) Ze is in huis vrij rustig en houdt van op schoot hangen. Nu ze aan het wisselen is, is ze daarbij wel een beetje happerig, maar vooruit. Dat is haar vergeven haha.. Op de training doet ze het super. Ze is de jongste, een maand zit er tussen haar en de volgende zeg maar, maar ze doet het meer dan prima. Ik had verwacht dat het allemaal veel moeilijker zou zijn maar het gaat de laatste weken bijna vanzelf :) Er zal vast nog wel een terugval komen over een aantal maandjes, maar och.. zolang ze maar niet weg gaat lopen vind ik het al prima!

Eind mei gaan we ons eerste showtje lopen, ben heel benieuwd hoe ze haar daar gaan vinden. Niet dat dat uitmaakt, ik vind haar toch helemaal super haha. Vanavond wel weer ringtraining, eens zien hoe dat weer gaat. Vind het persoonlijk lastiger dan jachttraining hahaha..

Als afsluiting nog 2 fotootjes van het jong ;)

pom keuken 1

Puppyschool (les 9)

Vrijdag 12 April 2013 at 11:10 pm

Vandaag weer een training gehad. Vorige week geen verslag want toen was ik hartstikke ziek. Maar inmiddels ben ik weer bijna helemaal hersteld en dus konden we gelukkig weer gaan. ik v ind het zo leuk!

We waren weer wat eerder en kwamen samen met een medecursist aan. Samen naar de trainingslocatie gelopen, de hondjes nog even losgelaten. Die 2 kunnen echt lekker met elkaar spelen. Leuk om te zien Smile

Daarna begon de les, met een volgoefening. De pilonnen waren er weer eens bij. Eerst aan de linkerkant van de pilonnen, daarna aan de rechterkant en daarna slalommen. Omdat we niet al te ver achter elkaar liepen kwamen we elkaar met het slalommen af en toe tegen, dat was een extra moeilijkheidje maar het volgen ging beter dan de vorige weken (met behulp van een brokje wel, maar dat maakt niet uit). Hierna gingen we een andere volgoefening/aandachtsoefening doen, waarbij je veel korte wendingen moest maken en het de bedoeling was dat de hond beter op je ging letten. Dit was nog best moeilijk vond ik. Maar dit gaan we iedere dag eventjes oefenen deze week.

de volgende oefening was zit en blijf, wij weglopen en dan influiten. Pom bleef werkelijk keurig zitten. Ik moet niet meer zo veel omkijken zei de trainster, maar vertrouwen dat ze blijft zitten. Daar ga ik dus ook aan werken Smile Daarna moesten we het nog een keer doen en dan teruglopen. Hierbij kwamen de babybillen even van de grond maar op mijn 'BLIJF' en handgebaar ging ze toch weer netjes zitten en konden we het mooi afmaken. Toch wel knap. Hierna moesten de gevorderden (nou ja, de mensen met een hond die wat ouder is en al wat langer trainen) doen alsof ze wat opraapten terwijl ze wegliepen. Maar dit hoefden de kleine baby's nog niet te doen, dat zou wat teveel gevraagd zijn. Wij mochten weer gewoon fluiten. Pom deed het nogmaals keurig en de trainster zei dat ze het mooi rustig doet allemaal. Dat vond ik wel een leuk compliment Smile Hoe gek ze soms ook is, ze zit idd heel rustig te wachten en dat is prettig, dat die rust erin zit.

Hierna kwam vooruitsturen. Pom had even geen zin meer om te blijven zitten, nou ja, hadden we ook al 3 keer gedaan dus ik kan het me wel voorstellen haha. Vooruit wilde ze wel, en dat was de bedoeling Smile ze ging als een speer en kwam ook weer als een speer terug. Helemaal prima!

Toen kwam het klapstuk van de training haha.. Uit een plastic zak kwam een geschoten duif(je). Hij kreeg wel een jas aan, ivm de veertjes. De drie andere honden reageerden erg sterk op de lucht van de duif toen de zak openging. Pom niet, die had het druk met een gat graven. De bedoeling was dat ze even gingen kennismaken met meneer/mevrouw duif. Hij werd op de grond gelegd en wij liepen er op af (een voor een, aan de lijn). Ze mochten snuffelen, ze mochten hem oppakken als ze daar neiging toe hadden. Niet plukken, schudden, dat soort dingen. Okee.. Wij mochten als eerst. Ik had verwacht dat Pom er wel even aan zou snuffelen. We lopen op het beest af, Pom snuffelt er nauwelijks aan, pakt m op en loopt heel relaxed verder Very Happy Echt totaal ontspannen, alsof het dagelijkse kost was. Ze heeft pas deze week dat ze dingen die ze oppakt ook komt brengen, eerst wilde ze er alleen maar mee schudden en op kauwen. Maar goed, ze liep dus gewoon rond met die duif in haar bek haha, ik was zo supertrots! En toen moest ik hem weer aanpakken en was het de beurt aan de volgende cursist. Pom was de enige die hem zo opraapte. Ze is nog de jongste ook haha. Dubbel trots dus! Echt zo superleuk!

De laatste oefening was ook een apport. Pom moest zitten (en blijven zitten), ik liep een stukje weg, dummy op de grond leggen, nog een stukje verder lopen en dan fluiten. Pom kwam weer meteen en nam netjes de dummy mee. Heb m haar even vast laten houden en kon hem daarna weer aanpakken. Heel goed van die kleine aap dus! Ook al is alles makkelijker met een retriever Wink ze doet het toch maar mooi!

Het was even stil..

Maandag 08 April 2013 at 9:24 pm

maar hier zijn we weer :)

Wegens druk aan het werk, en daarna ziek, al een tijdje geen updates geplaatst. Maar nu zijn we er weer. En er zijn ook weer nieuwtjes! Ik doe ze even met tussenkopjes (sjiek of niet?)

Tandenwissel
Daar zijn we nog steeds heel druk mee bezig! Inmiddels zijn er 8 van de 12 snijtanden uit en op die plekken zitten ook al nieuwe tanden. De andere vier staan los en zullen er deze week wel uitvallen denk ik. Een tandje wilde er niet uit terwijl zijn grote broer al doorkwam, maar die is er na een kauwbotje en wat wiebelen van mijn kant toch ook uitgevallen. Ik heb nog geen een tandje gevonden. Niet dat ik dat heel erg vind, want wat moet ik daar dan weer mee. Als ik er dan 1 vind ga ik dat toch weer bewaren, geen idee waarom, maar ja..

Stamboom
Pom's stamboom is vandaag binnengekomen! De fokker van Pom zou hem eigenlijk komen brengen maar we hebben het allemaal druk dus toch maar opgestuurd. Niet dat het iets verandert, maar het is toch wel leuk om hem te hebben :)

Pom zwom
En ja, het is zover! Pom heeft voor het eerst een nat pak gehaald. Zaterdagmiddag waren we in het bos en was ze eerst al in een of andere halfbakken sloot gesprongen, dus ze was eigenlijk al nat. Toen kwamen we bij een echte sloot met echt water ;) en toen heb ik er maar wat ingegooid om haar over te halen erin te gaan. En ze dacht er niet eens over na maar liep er zo in. Toen ze eruit kwam, kreeg ze wel effe de gekke vijf minuten, maar goed, dat hoort erbij ;) Het weer wordt nu ook beter, dus binnenkort kan ze wat vaker te water!

Ringtraining
Vanavond hadden we de derde les van ringtraining. Vorige week ging het niet door omdat het natuurlijk pasen was. Het ging op zich wel goed. Het staan krijgt Pom al aardig onder de knie! Alleen het lopen was lastig vandaag, het gras rook net wat te lekker. Al was ik niet de enige die daar last van had haha, er waren meerderen die het moeilijk hadden met aandacht krijgen van de hond. Al met al ging het nog niet zo heel beroerd, we komen er wel. Wel heel blij dat we hier nu iedere week even aandacht aan besteden. Staan kan je op zich zelf nog wel leren, maar oefenen met lopen, met allerlei andere honden eromheen enzo, toch erg nuttig!

Foto's

Stafoto van Pom, 16 weken was ze hier

Pom vandaag, kopfoto. Af en toe lijkt het echt al een hele mevrouw. Meestal niet hoor :D

Nummer acht alweer!

Zaterdag 30 Maart 2013 at 10:56 am

Gisteren hadden we weer training. Ik was wat vroeger gegaan, zodat Pom nog eventjes los kon rennen. Dat ging wel goed. We kwamen nog onze mede cursusgenoten tegen dus toen heeft Pom nog even kunnen spelen met Ciska de Heidewachtel :) Uiteindelijk ws het toch uit  met de pret want toen ging de les beginnen!

We begonnen met volgen naar een ander kruispunt, waar we de les gingen doen. Af en toe wisselen we even van kruispunt, weer een iets andere omgeving en andere mogelijkheden. In ieder geval, het volgen daarheen ging goed. Toen moesten we daar op een rij gaan staan, paar meter ertussen. Een voor een moesten we dan volgen. Eerst voor de groep langs, dan achter de groep langs en vervolgens slalommen en achteraan aansluiten. Dat ging iets minder (mijn schuld), maar na een tipje van de instructrice ging het al een stuk beter (en met een mooi los lijntje, zoals thuis :P).

De volgende opdracht was down&blijf, op een rij. Dat hadden wij eigenlijk nog niet geoefend. Pom ging wel netjes down maar blijven liggen terwijl ik wegstapte lukte nog niet. Dat gaan we dus deze week even oefenen. Daarna zit&blijf en voorkomen. Pom moest zitten op een bepaald punt, iets verder was een pad naar links, daarvoorbij moest ik gaan staan en dan fluiten. Dat ging supergoed. Heel netjes blijven zitten, geen aanstalten gemaakt om op te staan toen ik omdraaide en pas overeind gekomen toen ik haar voorfloot. In 1 streep gekomen, netjes gaan zitten, eigenlijk een perfecte uitvoering.. Vond ik althans :D Vervolgens gingen we dit nog een keer doen, maar dan op een ander pad en moest ik haar niet fluiten maar weglopen en terugkomen. Dat ging ook hartstikke goed. Ze zit en ze blijft zitten op het moment :) Trotse hondenmoeder dus ;)

Vervolgens gingen we een stukje het bos in, daar gingen we nog een keer zit&blijf doen, maar dan van het pad af. Pom zitten (tussen de blaadjes, wat vorige week totaal neit ging en ze nu super deed), ik weglopen en dan weer fluiten. Thuis fluit ik eigenlijk maar zelden vanuit blijf, heb liever niet dat ze zodra ik me terug omdraai denkt: oh, nu mag ik komen! Zodra ze de fluit hoort, komt ze toch wel, dus dat bewaar ik dan voor op les en heel af en toe thuis.

De laatste oefening was een volgoefening. We moeesten met zijn allen in een kring rondlopen (draaimolen idee) en dan op aanwizjing van de trainster een draai maken, links- danwel rechtsom. Af en toe halt houden (de hond moet dan zitten). Na de laatste halt moesten we om de beurt de honden laten zitten en blijven en dan zelf een stukje weglopen, om de persoon voor je heen en weer terug. Dit ging heel goed bij iedereen, en dus ook bij Pom. Dat snoetje als ik dan terug kom lopen is echt onbetaalbaar. Ze vindt het zelf volgens mij ook heel goed van zichzelf, zo kijkt ze althans wel. "kijk eens, goed doe ik dit he?" Ja Pom, je doet het fantastisch :)

Ringtraining

Woensdag 27 Maart 2013 at 6:44 pm

Maandag was onze eerste les ringtraining. Dit wordt georganiseerd door de mevrouw die ons ook jachttraining geeft. Ringtraining is bedoeld om de hond (en de baas) voor te bereiden op een hondenshow. Zodat je weet wat er van je verwacht wordt. Omdat ik Pom graag een paar keertjes wil showen, en omdat ik het leuk vind om samen bezig te zijn, gaan wij nu dus op maandagavond naar ringtraining. Dit ter inleiding.

Twee weken geleden hebben we al een introductieles gehad, theorie. Vorige week was de eerste les met hond, maar aangezien ik toen lekker uit eten was, konden we daar niet bijzijn. Deze maandag dus les 1 voor Pom. Het was ontzettend koud maandagavond. De trainingslocatie was de parkeerplaats van de BoerenBond in Etten-Leur. Voor het oog van de wereld, zeg maar. Ik had een zakje met speciale beloningen gemaakt, blokjes kaas en viskoekjes. Een hele slechte combi die echt de tent uit meurde. Pom vond het wel lekker, en daar ging het om. We begonnen met een stukje heen en weer lopen, op een tempo dat de hond zich goed kan tonen (in draf). Voor Pom is dat nog niet zo heel erg hard, dat was dus wel te doen. Na een paar keer heen en weer moesten we een driehoekje lopen, zoals dat ook op show gaat. Daarna ook nog een rondje met zijn allen. Dat was moeilijk natuurlijk, want alles bewoog en dan moet je ook nog opletten dat je niet tegen je voorganger oploopt.

Hierna gingen we het staan oefenen. Een labrador wordt vrij geshowd, je mag hem dus niet goedzetten, zijn staart omhoog houden oid. Lokken met een koekje, dat mag wel :P Pom ging best netjes staan en bleef ook mooi staan. Stiekem hadden we thuis al wel een beetje geoefend uiteraard :D Ze pakt het best goed op, ook al wil ze liefst op haar kont gaan zitten als ze een koekje ziet.

Na de pauze gingen we weer verder met lopen en staan, al met al best een goede les. En Pommie was zo vreselijk braaf :) Eigenlijk al de hele week, het kind doet erg haar best. Zal ik volgende week wel dubbel en dwars terug moeten betalen vrees ik, maar goed :D Voor nu is het prettig! Tussen al die grote honden was ze een van de braafsten, vond ik. Er waren een paar wat grotere reuen bij die het duidelijk minder deden dan mevrouw Pom. En dat maakt me toch wel trots.

Vandaag is ze trouwens 16 weken precies. We zijn even naar het bos geweest (bijna iedere middag hoor, niet speciaal om het te vieren) en daar zagen we een hardloper. Ik was bang dat ze erachteraan zou gaan, maar ze zag m wel maar kwam toch naar me toe toen ik floot. Ik ben wel een stukje weggerend toen ik floot, zodat ze wat meer trigger had om naar me toe/achter me aan te komen, maar ze bleef toch  mooi bij me. Braaaave puppy!

Training zeven alweer

Zondag 24 Maart 2013 at 10:29 pm

Vrijdag alweer de zevende les van de puppyjachttraining! Het was behoorlijk koud, dus flink tempo gelopen naar de leslocatie vanuit de auto.. even warm worden. Brrr.. We begonnen de les met het rondje waar loop je tegenaan. Weinig problemen deze week!

De eerste opdracht was volgen in duo's. Nou kan Pom al best aardig volgen, maar ze heeft nog geen pas netjes naast me gelopen. Heen liep ze aan de buitenkant, je zou denken dat het dan wel moet kunnen maar niets.. Terug in het midden was nog een groter drama. Ondertussen stond ik ook nog 2 keer op haar poot, kortom, onmogelijk. Daarna ben ik nog een keertje alleen gelopen en dat ging een stuk beter. Toen nog een keer met tweeen en toen ging de heenweg wel goed, maar de terugweg weer totaal niet hahaha..

Hierna gngen we zit en blijf doen, en dan komen op de fluit. Dat ging op zich wel goed. Pom bleef goed zitten, ze maakt daarin nu echt stappen. Komen ging uitstekend, dat was vorige week wat minder maar ging nu dus prima. Netjes dus. Vervolgens gingen we een eindje het bos in (want het waaide nogal, beetje beschutting). Moesten we weer zit en blijf doen, maar nu in het bos. Grappig om te zien dat dat zo'n groot verschil is. Andere plek, in de blaadjes... Dat was toch wel een hoop afleiding haaha. En dan waaide het ook nog dus al die bladeren vlogen langs. Dat was te lastig. Dus uiteindelijk is ze blijven zitten met mij op 2 meter. Daarna ben ik weer naar haar toegegaan (heel dat eind weer terug Laughing ) Een goede eyeopener dat zitten op een bospad toch weer wat anders is dan zitten in het bos.

Hierna voorkomen waarbij ik me weer moest verstoppen achter een boom. Was ook grappig, want iedereen stond achter boom 1, maar de man voor mij was doorgelopen naar boom 2. Zijn hond begreep er niets van, die had iedereen achter boom 1 gezien dus daar zou zijn baas ook wel staan. Niet dus Very Happy Daarna was Pom.. die liep meteen door naar boom 2 Laughing Daar stond ik dan weer niet. Gelukkig kreeg ze onderweg toch door dat ze me daar niet ging vinden (de wind denk ik) en kwam ze naar me toe Smile Braaaaf dus!

Vervolgens vooruitsturen. Zitten op het pad, ik naar het bakje. Brokje erin, terug naar Pom en dan vooruit. Dat kan ze echt al wel goed. Ze bleef ook netjes zitten weer. Daarna moesten we het bakje nog ophalen, we waren de laatste combinatie.

De laatste opdracht was terug volgen naar het kruispunt waar we normaal trainen, in een rij. Dat ging eigenlijk best goed, de ergste wilde bui was ervanaf. Al met al best een leuke training! Niet alles goed uitgevoerd maar wel weer een hoop nieuwe inzichten gekregen. En ik weet dat Pom het wel gewoon kan, in principe. Soms heeft ze nog wat moeite met alles eromheen en dat is ook prima, ze is pas 15 weken. Maar als ik terugkijk heeft ze toch al wel een hoop geleerd in de weken dat we nu trainen. Ze blijft nu (meestal) netjes naast me zitten als we moeten wachten. Ook belangrijk! Volgende week maar eens kijken of ik een kwartiertje eerder kan komen zodat ze nog eventjes los kan rennen voor we beginnen Smile

Vandaag al even geoefend in het bos met blijven zitten tussen de blaadjes. Ging hartstikke goed Smile

In huis gaat het ook prima, als bewijs een filmpje! Wat een bijdehandje he? http://www.youtube.com/watch?v=qSVnkWS-G0A

Boerderijkwartet!

Zaterdag 23 Maart 2013 at 6:39 pm

Vandaag had ik afgesproken met Marjolijn. Haar pony Rocky staat op een zorgboerderij en ik wilde graag eens met Pom gaan kijken daar. Een beetje kennismaken met alle beestjes. Dat mocht wel, dus vandaag was het zover. Het was vreselijk guur weer, maar dat mocht de pret niet drukken. We hebben eerst even gekeken hoe de paarden van de wei kwamen. Pom vond het toch wel spannend. Ze doet wel stoer maar wel van een afstandje haha.. Daarna was er 1 pony die honden gewend was en die kwam even dichterbij. Pom hield gepaste afstand. Ik heb haar eventjes opgetild en aan het paard laten snuffelen, dat vindt ze dan wel prima.. Daarna zijn we even in de stal bij de koeien gaan zitten, daar was het tenminste warm. Toen heeft Pom ook nog even kennis gemaakt met Frits de koe/stier, die heeft haar een lik gegeven haha..

In de middag zijn we nog even het bos in gegaan met Patty en Senna en nu is Pom Heel Erg Moe van alle indrukken. Die ligt dus al een paar uur te pitten en ik denk niet dat er vanavond nog heel veel beweging in gaat komen. Maakt niet uit, het is toch veel te koud om te wandelen :D

Wie zijn dat nou?

Koeien, dus. Hele grote!

En als je dan heel moe bent, is op je rug slapen toch wel het lekkerst

Wisselen, Wokkel en Wegrennen

Vrijdag 22 Maart 2013 at 3:42 pm

Weer eens wat anders dan het World Wide Web, de 3 W's van vandaag!

Wisselen, dat lijkt me duidelijk. Pom heeft een fietsenrek. Gisteren keek ik eens even naar haar tandjes en zag ik dat er 2 bovensnijtanden los stonden. Vanmiddag weer even gekeken en de eerste tand is eruit. Wel een ondertandje, de 2 losse tanden bovenin staan er nog. Zal niet lang meer duren, en nu maar wachten tot de grotemensentanden ervoor in de plaats komen.

Bij de NLV had ik vorige week het boek De Labrador Retriever besteld (die had ik nog niet, schaam!) Prachtig boek, veel foto's, veel info. Ook een hoofdstuk over het hondengebit! We zijn nu begonnen met het wisselen van de snijtanden, hiervoor staat in het boek een leeftijd van 3-5 maanden. Op andere plaatsen heb ik wel gelezen 4-6 maanden, in ieder geval is Pom prima op tijd ;) Hierna volgen de premolaren (valse kiezen) en de molaren (echte kiezen), tussen 4-7 maanden volgens het boek, en dan de hoektanden, die gaan blijkbaar als laatste. We zullen het meemaken, het is nieuw voor me! Overigens heeft een pup geen molaren dus die komen gewoon door en worden niet gewisseld. Weer wat opgestoken.

Om te vieren dat de eerste tand eruit is, heb ik ook meteen maar de wokkel van Pom's staart afgesnoeid. Kreeg aan alle kanten commentaar (van de kenners) dat die pluim aan haar staart echt niet kon. Bij labradors wordt het puntje van de staart meestal rondgeknipt om het punt waar de wervels eindigen. Zo lijkt ie dikker en ook iets korter. Het is mooier, vind ik ook, maar ik vond de wokkel nog wel schattig. Maar nu kon ik het toch niet meer aanzien en heb de schaar erin gezet. Het is nog niet perfect maar al wel beter dan het was :D

En Wegrennen.. Gisteren liepen we lekker in het bos, toen er ineens een mountainbiker aankwam over het naastliggende pad. Ik had m niet aan zien komen, anders had ik Pom even vastgehouden. Helaas.. Hij reed ons voorbij en Pom dacht: hey! daar moet ik achteraan. En daar ging ze.. Ik had verwacht dat ze na 100 meter wel zoiets zou hebben van: hmm nu ga ik toch wel ver weg. Maar nee hoor, ze ging een heel eind uit zicht. Ik raakte wel een beetje in paniek want ik zag het al helemaal gebeuren dat ik flyers op moest gaan hangen, mijn kennissen inschakelen om te gaan zoeken enzovoorts. Goed, mijn aanvankelijke paniek maar even onder de duim gehouden en het pad op gelopen. Op een heuvel gestopt en een paar keer op de fluit geblazen en daar kwam ze aangestormd, tong op de grond natuurlijk. Ze was toch wel een beetje geschrokken geloof ik, ze was althans blij om me te zien. Al denk ik niet dat het blijvend indruk gemaakt heeft.. Ik heb haar toch maar los meegenomen verder en we hebben nog wat getraind. Pfff, ze kunnen je toch ook laten schrikken die monsters.

Ik had er nog wel een W aan toe kunnen voegen, want vandaag op de training kregen we het inschrijfformulier voor de proefjesdag. Dit is een dag georganiseerd door de trainster, waarbij je een aantal proeven moet doen met de hond, een soort onderlinge wedstrijd (vandaar de W). Verder is er ook een lunch en een demonstratie en gaan de opbrengsten naar het goede doel. Hartstikke leuk dus! Het is op 22 juni, dus over 3 maanden. Pom is dan 7 maanden, dus net uitgewisseld haha.. Ach, we zien wel wat het wordt, als we er niets van bakken hebben we iig gelachen. Kan nu nog niet echt zeggen waar we over 3 maanden staan :D

Verder heeft Pom het oude kussen van Maupie nu in gebruik. Ik bedacht me gisteren dat het wel lekker zou zijn voor haar om op een kussen te kunnen liggen ipv op vetbedjes, das toch maar hard.. Dus even op internet gekeken. Voor Maup hebben we toen zo'n hondenkussen besteld bij Dog's Companion en dat was eigenlijk wel heel fijn. Wilde al een nieuwe kopen maar toen bedacht ik me dat die van Maupie gewoon nog in de schuur lag thuis. Dus die heb ik vanmorgen opgehaald en hij is al meteen in gebruik genomen.

Zaterdag ben ik met Patty en Senna gaan wandelen en heeft Patty nog geprobeerd om een nieuwe standfoto van Pom te maken. De foto is prima, de stand wat minder, maar och. Wat een lange poten he? Deze week heb ik het idee dat het lijf weer wat langer is geworden maar het schiet alle kanten op :D Ze kan ook wel iets normaler staan als op deze foto. Zal proberen om dat deze week eens voor elkaar te krijgen. Maandag begint de ringtraining dus :D

Zesde training

Vrijdag 15 Maart 2013 at 3:25 pm

Training zes alweer! Vanochtend op tijd op weg naar de trainingslocatie. Ik was vroeg gearriveerd dus had even tijd om vast wat dingen te doen, beetje volgen enzo.. Ze zat lekker rustig op haar kont toen de rest aankwam. Toen ze de trainster zag ging ze helemaal uit haar dak. Gillen, springen, bizar Very Happy Nou ja, maar weer even rustig aan de voet gezet en toen ging het wel weer.. Wat een figuur is het ook Laughing

We begonnen weer met volgen. We waren maar met zijn 3en vandaag, het is net de 10 kleine negertjes haha. Volgen ging eigenlijk wel heel goed, we moesten eerst heenlopen en op het eind een bocht rechtsom, en dan terug en een bocht linksom en dan nog een keer op en neer Smile Pom had best aandacht en het ging goed. Ze moet alleen nog iets dichter bij me lopen dus dat moest ik met een brokje doen. Maar verder was dit super! Daarna zit & blijf, en dan de komfluit. Dat ging echt heel goed, Pom zat als een huis. Ik ben niet al te ver weg gegaan en loop nog altijd achteruit weg. De trainster vond ook dat ze heel goed zat en dat ik best kan gaan proberen om om te draaien tijdens het weglopen. Zullen we van de week eens gaan proberen dus, of dat al gaat. Het is vooral een kwestie van dat ze weet dat ik haar niet vergeet als ik wegloop geloof ik, en als ze dat eenmaal goed doorheeft maakt de afstand niet meer zo uit gok ik.

Vervolgens de zitfluit. Dat gaat hartstikke goed, alleen moest Pom even poepen. Daardoor was ze ff afgeleid maar daarna ging het weer prima. Ik deed het ook goed door haar dicht naast me te laten zitten, kreeg ik een complimentje voor! Altijd leuk

Hierna gingen we down oefenen. Dat gaat al best goed. Ze gaat makkelijk liggen, maar ze wil wel ook weer snel omhoog. Dat is verder nog niet heel erg. Ik moest weer proberen om haar op 1 bil te krijgen door een beetje te aaien enzo. En daarna weer terug naar zit..

De volgende oefening was vooruit sturen. Dit deden we twee keer. We doen dit altijd met een bakje met een brokje erin. Deze keer moest Pom naast mij zitten en ging de trainster het brokje in het bakje doen. Pom was totaal afgeleid toen ze terug kwam en wilde haar meteen gaan begroeten en weet ik veel hahaha.. Dus weer even rustig neergezet en vooruit gestuurd, en ja hoor.. daar ging ze. Ze kwam ook weer netjes terug maar vond het wel leuk om toch nog even bij de trainster te gaan kijken. Dat deed de hond voor ons overigens ook hahaha.

De tweede ronde vooruit stond het bakje verder weg (denk ongeveer 40 meter). Deze keer ging Pom meteen netjes weg, maar halverwege zag je haar afremmen. "wat ging ik ook weer doen?" en toen zag ze het bakje met het brokje in de verte. "oh ja! daar ging ik heen!" en daar ging ze weer. Toen weer teruggefloten maar toen zag ik halverwege al aan haar kop dat ze dit wel heel knap van zichzelf vond en ze ging even een ererondje lopen. Kon haar ophalen bij een medecursist Cool Very Happy Draakje..

Hierna een oefening om de aandacht bij jou te houden.. hiervoor moesten we met een dummy op ons hart een stukje lopen en heel blij tegen de hond praten. Als ie netjes een paar tellen focus had mocht ie de dummy een eindje dragen. Dan weer inleveren en weer hetzelfde. Ging best aardig, maar Pom wil de dummy eigenlijk liever niet teruggeven aan mij. Om dit op te lossen moet ik als ze ermee vandoor wil een stukje gaan rennen zodat ze haar aandacht weer meer op het rennen heeft dan op het veiligstellen van de dummy.

Na deze oefening gingen we de komfluit nog een keer oefenen, deze keer in het bos. We moestne hiervoor een stukje lopen en ik merkte met het lopen al dat de concentratie ineens minder dan 0 was. Het is ook inspannend voor zo'n kleine aap. Ik ben wat achterop gebleven met het lopen, want ze wilde alleen maar trekken trekken trekken naar de rest en dat wilde ik niet, dus heb ik even gewacht tot er weer normaal gelopen kon worden. Daarna moest ze zitten bij de trainster en moest ik haar fluiten. Ze kwam wel op me af, maar schoot langs me heen en ging even een feestje bouwen in het bos. Had misschien beter af kunnen haken voor deze oefening. Nou ja, aan de andere kant van het pad deden we het nog een keer maar nu op kortere afstand en ik moest achter een boom gaan staan.. Ik wilde het toch graag goed afsluiten en dat is gelukkig gelukt want ze kwam in een keer.

Al met al ging het best heel goed vandaag. Het komen was even wat minder, maar over de rest ben ik heel tevreden. En ach, ik neem het haar ook niet kwalijk hoor. Ze heeft 1 ding wel geleerd bij Naomie en Rick: het leven is een feestje hahaha. Dat is haar levensmotto Laughing Ik heb een paar complimenten gehad over haar aandacht voor mij en hoe ik haar gehandled heb bij de oefeningen. Ik merk dat ze steeds wat meer rust heeft. Soms komt ze nog wat zelfbeheersing te kort haha, maar dat is niet erg, ze is pas 14 weken.

En nu ligt ze al vanaf 11 uur te pitten, het is echt een vreselijke slaapkop de laatste paar dagen. Het zal vast een groeispurt zijn Very Happy

 

Tagwolk

Archieven

Categorieën

Last Comments

papa (Foto-update): Hoi Sabine, weer schitterende foto’s van de jongedame. Kom binnenkort wel een keer langs om weer ff t…
0ma (10 jaar later...): Hoi Sabine Leuk stuk over Pom Wat is het toch een mooie hond. Leuk dat je weer op cursus gaat en me…
Saskia & Benco (Pom's tweede show…): Wat is ze mooooooooi!!
papa (Pom's tweede show…): Hoi Sabine, wat een prachtig verhaal weer over ons Pommetjuh en ze doet het steeds goed, de kwajongen…
papa (Pom zwom): Hoi Sabine, weer schitterende foto’s van onze Pom met de intelligente blik van hoe heb ik ‘em dat wee…
oma (Eerste show): gefeliciteert met je 3de prijs. Wat is het toch een mooie hond. Om verliefd op te worden. Wanneer zie…

Links

To change the links in this list, edit the file '_sub_link_list.tpl' in the pivotx/templates/andreas-2/ folder. You can do this by directly editing the file, or you can go to 'Manage Media' » 'Templates' in the PivotX interface.

Zoek!

Dinges

Draait op PivotX - 2.3.6
XML: RSS Feed
XML: Atom Feed