Pagina's

Voeg pagina's toe, of maak een nieuw hoofdstuk aan.

Over mij

Komt nog!

« Pom's tweede show | Home | Foto-update »

10 jaar later...

Maandag 04 November 2013 at 11:51 am.

Zo, dat is even geleden, mijn laatste update. Voordeel is dat er genoeg nieuwtjes zijn om een blogbericht mee te vullen. Pom is inmiddels 11 maanden, al een hele meid. Ze is eind september voor het eerst loops geworden. Dat is allemaal best gemoedelijk verlopen, geen last van huilende reuen voor de deur :P Ze was er zelf ook redelijk kalm onder, een beetje sloom af en toe. Nu maar afwachten of ze niet al te veel last krijgt van schijndracht over een paar weken, en daarna maar eens zien wanneer ze de volgende keer loops denkt te gaan worden. Veel mensen vragen me wel of ik haar niet laat steriliseren (castreren eigenlijk), maar dat zit in principe niet in de planning. Er zijn voordelen en nadelen aan, die ik hier nu niet ga opsommen maar zolang ze er geen last van heeft, blijft ze zoals ze is. Ze is nu nog zo jong en heeft haar hormonen ook nodig om een volwassen hond te worden, zowel lichamelijk als in gedrag. Want ze mag dan bijna een jaar zijn, volwassen is ze nog lang niet haha. 

Verder zijn we in september gestopt met de puppyjachttraining. De klik met de trainster was er niet en ik had er totaal geen plezier in op die manier. Daarom uiteindelijk gekozen om ermee op te houden en op zoek te gaan naar iets anders. Voor Pom was het op dat moment ook heel lastig om in een groepje te trainen en zich daarbij te concentreren, het blijft een beetje een pipo :) Ze heeft nu een paar maandjes relatieve rust gehad, waarbij ik wel gewoon doorgeoefend heb met haar. Ze begint nu toch wel wat rustiger te worden in haar koppie, is niet meer zo extreem gericht op alles wat beweegt. En 22 november hebben we onze eerste training op een andere plek, gaan we eens kijken of dat beter bevalt :) Ik heb er vertrouwen in en ook zin, leuk om weer aan de slag te gaan samen.

Daarnaast is Pom voor het eerst mee op vakantie geweest. Voor mijn verjaardag gingen we (mijn moeder, Pom en ik) naar de Ardennen, Vielsalm. We hebben daar van maandag tot vrijdag doorgebracht en dat was wel heel leuk. Lekker gewandeld en gerelaxt, en Pom heeft zich prima gedragen!

Nog meer nieuws: shows. We zijn na Uden nog op 2 shows geweest, de clubmatch van KC De Baronie (Breda) en de clubmatch van de rasvereniging NLV, in Almere. In Breda waren we met een heel groepje van een hondenforum waar ik veel te veel tijd spendeer haha. Dat was gezellig. Pom was de enige labrador en moest voor het eerst in de jeugdklasse aantreden. De keurmeester had net een nieuwe heup en Pom vond het allemaal wel gezellig, dus dat was niet een heel geslaagde combi maar goed. Haar keurverslag:

Jongedame van 9 maanden. Goed gevormd tevenhoofd. Scharend gebit. Goed gevormd oog. Prima oor. Goede toplijn. Passend lichaam. Prima otterstaart. Makkelijke, vlotte gangen. Goede vacht. Zeer temperamentvolle dame.

Op 15 september gingen we dus naar Almere voor de clubmatch van de NLV. Dit was eigenlijk Pom's eerste test in de jeugdklasse. Deze klasse bestond uit 20 teefjes, die helemaal op het eind van de dag in de ring mochten komen. Eerst alle 20, toen moesten er 10 uit (waaronder wij), zodat de keurmeester het in 2 keer kon keuren. Met een U moest je later terugkomen, alles lager dan Uitmuntend was meteen klaar. Wij hadden het eennalaatste nummer en moesten dus erg lang wachten. Toen er 10 uit de ring werden gestuurd, zijn we blijven wachten langs de kant. Achteraf had ik Pom beter nog even terug in de bench kunnen doen want voordat we aan de beurt waren, was Pommetje helemaal op haha. Ze wilde alleen nog maar snuffelen en op haar rug liggen. Ook schattig, maar niet heel erg de bedoeling. Pom kreeg een ZG, en de keurmeester had wel haar best gedaan om de positieve punten te benoemen.

Young chocolate who moved out very well. A little difficult to assess. Pleasing head with kind expression. Coat of lovely rich colour. Carrying just the right amount of weight. Would perhaps benefit from ring training.

Jonge chocolade teef met zeer goed gangwerk maar wat moeilijk te beoordelen. Aantrekkelijk hoofd met een vriendelijke uitdrukking. Vacht met prachtige donkere kleur en haar gewicht is precies goed. Zou wat ringtraining kunnen gebruiken. 


Na 4 showtjes denk ik dat we wel kunnen concluderen dat Pom's gangwerk wel 1 van haar pluspunten is, dat staat op ieder keurverslag zo'n beetje benoemd. Nu ze wat ouder wordt, wordt het gangwerk ook wat vaster. Althans, dat is de bedoeling. Binnenkort beginnen we met de conditietraining naast de fiets. Op de site van de rasvereniging staat een schema voor jonge honden. Omdat Labradors toch vrij forsgebouwde honden zijn, die lang tijd nodig hebben om volwassen te worden, houden we het voorlopig bij het schema voor de jonge hond, wat opbouwt naar 20 minuten langs de fiets draven. Ik heb al even geprobeerd wat Pom vond van naast de fiets lopen, en dat ging eigenlijk wel goed. Dus dat komt helemaal in orde :)

Volgens mij was dit het nieuws wel! Ik zal ook n og wat foto's opsnorren van door de maanden heen, voor in de volgende post!

Eén reactie

0ma

Hoi Sabine

Leuk stuk over Pom Wat is het toch een mooie hond. Leuk dat je weer op cursus gaat en met de fiets gaan. Dat is denk ik in want er komen zo veel fietsers met honden langs mij.
liefs Oma

0ma - 06-11-’13 10:40


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om spam te voorkomen, moet je voor het reageren deze simpele vraag even beantwoorden. Ik word namelijk helemaal gek van alle spam :)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.
 

Tagwolk

Archieven

Categorieën

Last Comments

papa (Foto-update): Hoi Sabine, weer schitterende foto’s van de jongedame. Kom binnenkort wel een keer langs om weer ff t…
0ma (10 jaar later...): Hoi Sabine Leuk stuk over Pom Wat is het toch een mooie hond. Leuk dat je weer op cursus gaat en me…
Saskia & Benco (Pom's tweede show…): Wat is ze mooooooooi!!
papa (Pom's tweede show…): Hoi Sabine, wat een prachtig verhaal weer over ons Pommetjuh en ze doet het steeds goed, de kwajongen…
papa (Pom zwom): Hoi Sabine, weer schitterende foto’s van onze Pom met de intelligente blik van hoe heb ik ‘em dat wee…
oma (Eerste show): gefeliciteert met je 3de prijs. Wat is het toch een mooie hond. Om verliefd op te worden. Wanneer zie…

Links

To change the links in this list, edit the file '_sub_link_list.tpl' in the pivotx/templates/andreas-2/ folder. You can do this by directly editing the file, or you can go to 'Manage Media' » 'Templates' in the PivotX interface.

Zoek!

Dinges

Draait op PivotX - 2.3.6
XML: RSS Feed
XML: Atom Feed