Pagina's

Voeg pagina's toe, of maak een nieuw hoofdstuk aan.

Over mij

Komt nog!

« Fase 1 compleet | Home | Nieuwsflits »

Les 10 alweer!

Zaterdag 20 April 2013 at 6:48 pm.

Zo, tijd voor een nieuw verslag Smile Gisteren training 10! De weken vliegen om haha, en wat leren ze snel, die kleine druifjes Very Happy

We begonnen weer met een rondje om de voorvallen van de week te bespreken. Dat duurde eventjes haha, iedereen had wel een puntje van frustratie. Maar uiteindelijk kwamen we er wel uit, gefrustreerd raken heeft sowieso geen enkele zin. Dat had ik zelf ook al wel bedacht, maar soms... Het was allemaal baas-hond contact zei de trainster, en daar werken we heel hard aan. Het komt allemaal goed. SOms is het gewoon wel prettig om dat eens van iemand anders te horen.

Daarna begon de les, met volgen. Ik en iemand anders begonnen bij de pilonnen, de 2 anderen begonnen met volgen tussen allerlei neergelegde voorwerpen (dummy's) door. Daarna mochten we wisselen. Pom vond alle voorwerpen toch wel interessant, maar ze deed het prima. Daarna gingen we los volgen proberen. Dit was voor Pom en mij nieuw. We liepen weer langs de pilonnen en als ik haar aandacht had mocht ik haar lijn loslaten en gewoon verder volgen. Ging eigenlijk hartstikke goed!

Hierna gingen we down & blijf doen. Dit ging ook prima, Pom neemt het blijf-commando heel serieus. Als ze down gaat ligt ze zeg maar recht (ze komt vanuit zit) maar zodra ik blijf zeg gaat ze ook op 1 bil liggen, alsof ze denkt: dit gaat vast ff duren! Hartstikke grappig. Ze blijft iig prima liggen.

Vervolgens het inkomend apport. Pom zit&blijf, ik weglopen, op een meter of 15 een dummy wegleggen, zelf nog een eindje doorlopen en dan fluiten. Pom vloog echt als een pijl uit de boog naar me toe, nam ook de dummy nog mee en kwam netjes bij me aan.. Heel knap dus. Ze is de enige retriever in het groepje en dat kun je toch wel zien. Niet dat ze al perfect apporteert, maar ze vindt het wel heel leuk en ze pakt de dummy (of wat anders) zonder aarzelen op. De rest kan toch af en toe wel eens flink twijfelen of ze het zullen pakken of niet, maar dat doet pom echt niet. Na deze opdracht hebben we daar ook even over gepraat, over de verschillende rassen in de groep en dat het zo leuk is die verschillen tussen de rassen te zien.

De volgende opdracht was zit&blijf, ik weglopen, halverwege net doen alsof je wat opraapt, nog een stukje doorlopen. Omdraaien, nog ff blijven staan en dan teruglopen. En Pom moet dus gedurende al die tijd rustig blijven zitten. Draait ze haar hand niet voor om haha. Ging dus prima. Hierna nog een keer maar dan wel influiten. Toen kwam Pommie zo hard naar me toe rennen dat ze met haar voorpoten op mijn schoen stond haha.. iets te laat bedacht dat ze ook nog op haar kont moet gaan zitten Very Happy Ach, dat jeugdig enthousiasme is beter dan dat ze aan komt sloffen, denk ik maar. Zolang ze niet tegen me opspringt is het prima.

De laatste opdracht was meer een testje, om te kijken of er al gemarkeerd kon worden. Pom ging er de eerste keer wel goed naar toe, maar vond de trainster leuker dan terug bij mij komen dus dat kostte erg veel moeite. De tweede keer kwam ze helemaal niet meer. Ach ja.. het was een testje en ze is nog jong, dat komt vast wel goed Very Happy Ze zat heel steady naast me toen de dummy gegooid werd, oplettend maar geen neiging om op te staan. Toen ik haar stuurde ging ze in 1 lijn naar de dummy en pakte hem op, maar ja, toen zag ze de trainster. Nou ja, ik vond dat iig 2 pluspunten en de rest komt wel Very Happy

En daarna was ze moe Very Happy

Geen reacties(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om spam te voorkomen, moet je voor het reageren deze simpele vraag even beantwoorden. Ik word namelijk helemaal gek van alle spam :)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.
 

Tagwolk

Archieven

Categorieën

Last Comments

papa (Foto-update): Hoi Sabine, weer schitterende foto’s van de jongedame. Kom binnenkort wel een keer langs om weer ff t…
0ma (10 jaar later...): Hoi Sabine Leuk stuk over Pom Wat is het toch een mooie hond. Leuk dat je weer op cursus gaat en me…
Saskia & Benco (Pom's tweede show…): Wat is ze mooooooooi!!
papa (Pom's tweede show…): Hoi Sabine, wat een prachtig verhaal weer over ons Pommetjuh en ze doet het steeds goed, de kwajongen…
papa (Pom zwom): Hoi Sabine, weer schitterende foto’s van onze Pom met de intelligente blik van hoe heb ik ‘em dat wee…
oma (Eerste show): gefeliciteert met je 3de prijs. Wat is het toch een mooie hond. Om verliefd op te worden. Wanneer zie…

Links

To change the links in this list, edit the file '_sub_link_list.tpl' in the pivotx/templates/andreas-2/ folder. You can do this by directly editing the file, or you can go to 'Manage Media' » 'Templates' in the PivotX interface.

Zoek!

Dinges

Draait op PivotX - 2.3.6
XML: RSS Feed
XML: Atom Feed