Pagina's

Voeg pagina's toe, of maak een nieuw hoofdstuk aan.

Over mij

Komt nog!

« Het was even stil.. | Home | Fase 1 compleet »

Puppyschool (les 9)

Vrijdag 12 April 2013 at 11:10 pm.

Vandaag weer een training gehad. Vorige week geen verslag want toen was ik hartstikke ziek. Maar inmiddels ben ik weer bijna helemaal hersteld en dus konden we gelukkig weer gaan. ik v ind het zo leuk!

We waren weer wat eerder en kwamen samen met een medecursist aan. Samen naar de trainingslocatie gelopen, de hondjes nog even losgelaten. Die 2 kunnen echt lekker met elkaar spelen. Leuk om te zien Smile

Daarna begon de les, met een volgoefening. De pilonnen waren er weer eens bij. Eerst aan de linkerkant van de pilonnen, daarna aan de rechterkant en daarna slalommen. Omdat we niet al te ver achter elkaar liepen kwamen we elkaar met het slalommen af en toe tegen, dat was een extra moeilijkheidje maar het volgen ging beter dan de vorige weken (met behulp van een brokje wel, maar dat maakt niet uit). Hierna gingen we een andere volgoefening/aandachtsoefening doen, waarbij je veel korte wendingen moest maken en het de bedoeling was dat de hond beter op je ging letten. Dit was nog best moeilijk vond ik. Maar dit gaan we iedere dag eventjes oefenen deze week.

de volgende oefening was zit en blijf, wij weglopen en dan influiten. Pom bleef werkelijk keurig zitten. Ik moet niet meer zo veel omkijken zei de trainster, maar vertrouwen dat ze blijft zitten. Daar ga ik dus ook aan werken Smile Daarna moesten we het nog een keer doen en dan teruglopen. Hierbij kwamen de babybillen even van de grond maar op mijn 'BLIJF' en handgebaar ging ze toch weer netjes zitten en konden we het mooi afmaken. Toch wel knap. Hierna moesten de gevorderden (nou ja, de mensen met een hond die wat ouder is en al wat langer trainen) doen alsof ze wat opraapten terwijl ze wegliepen. Maar dit hoefden de kleine baby's nog niet te doen, dat zou wat teveel gevraagd zijn. Wij mochten weer gewoon fluiten. Pom deed het nogmaals keurig en de trainster zei dat ze het mooi rustig doet allemaal. Dat vond ik wel een leuk compliment Smile Hoe gek ze soms ook is, ze zit idd heel rustig te wachten en dat is prettig, dat die rust erin zit.

Hierna kwam vooruitsturen. Pom had even geen zin meer om te blijven zitten, nou ja, hadden we ook al 3 keer gedaan dus ik kan het me wel voorstellen haha. Vooruit wilde ze wel, en dat was de bedoeling Smile ze ging als een speer en kwam ook weer als een speer terug. Helemaal prima!

Toen kwam het klapstuk van de training haha.. Uit een plastic zak kwam een geschoten duif(je). Hij kreeg wel een jas aan, ivm de veertjes. De drie andere honden reageerden erg sterk op de lucht van de duif toen de zak openging. Pom niet, die had het druk met een gat graven. De bedoeling was dat ze even gingen kennismaken met meneer/mevrouw duif. Hij werd op de grond gelegd en wij liepen er op af (een voor een, aan de lijn). Ze mochten snuffelen, ze mochten hem oppakken als ze daar neiging toe hadden. Niet plukken, schudden, dat soort dingen. Okee.. Wij mochten als eerst. Ik had verwacht dat Pom er wel even aan zou snuffelen. We lopen op het beest af, Pom snuffelt er nauwelijks aan, pakt m op en loopt heel relaxed verder Very Happy Echt totaal ontspannen, alsof het dagelijkse kost was. Ze heeft pas deze week dat ze dingen die ze oppakt ook komt brengen, eerst wilde ze er alleen maar mee schudden en op kauwen. Maar goed, ze liep dus gewoon rond met die duif in haar bek haha, ik was zo supertrots! En toen moest ik hem weer aanpakken en was het de beurt aan de volgende cursist. Pom was de enige die hem zo opraapte. Ze is nog de jongste ook haha. Dubbel trots dus! Echt zo superleuk!

De laatste oefening was ook een apport. Pom moest zitten (en blijven zitten), ik liep een stukje weg, dummy op de grond leggen, nog een stukje verder lopen en dan fluiten. Pom kwam weer meteen en nam netjes de dummy mee. Heb m haar even vast laten houden en kon hem daarna weer aanpakken. Heel goed van die kleine aap dus! Ook al is alles makkelijker met een retriever Wink ze doet het toch maar mooi!

Geen reacties



(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om spam te voorkomen, moet je voor het reageren deze simpele vraag even beantwoorden. Ik word namelijk helemaal gek van alle spam :)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.
 

Tagwolk

Archieven

Categorieën

Last Comments

papa (Foto-update): Hoi Sabine, weer schitterende foto’s van de jongedame. Kom binnenkort wel een keer langs om weer ff t…
0ma (10 jaar later...): Hoi Sabine Leuk stuk over Pom Wat is het toch een mooie hond. Leuk dat je weer op cursus gaat en me…
Saskia & Benco (Pom's tweede show…): Wat is ze mooooooooi!!
papa (Pom's tweede show…): Hoi Sabine, wat een prachtig verhaal weer over ons Pommetjuh en ze doet het steeds goed, de kwajongen…
papa (Pom zwom): Hoi Sabine, weer schitterende foto’s van onze Pom met de intelligente blik van hoe heb ik ‘em dat wee…
oma (Eerste show): gefeliciteert met je 3de prijs. Wat is het toch een mooie hond. Om verliefd op te worden. Wanneer zie…

Links

To change the links in this list, edit the file '_sub_link_list.tpl' in the pivotx/templates/andreas-2/ folder. You can do this by directly editing the file, or you can go to 'Manage Media' » 'Templates' in the PivotX interface.

Zoek!

Dinges

Draait op PivotX - 2.3.6
XML: RSS Feed
XML: Atom Feed