Pagina's

Voeg pagina's toe, of maak een nieuw hoofdstuk aan.

Over mij

Komt nog!

« Training zeven alweer… | Home | Nummer acht alweer! »

Ringtraining

Woensdag 27 Maart 2013 at 6:44 pm.

Maandag was onze eerste les ringtraining. Dit wordt georganiseerd door de mevrouw die ons ook jachttraining geeft. Ringtraining is bedoeld om de hond (en de baas) voor te bereiden op een hondenshow. Zodat je weet wat er van je verwacht wordt. Omdat ik Pom graag een paar keertjes wil showen, en omdat ik het leuk vind om samen bezig te zijn, gaan wij nu dus op maandagavond naar ringtraining. Dit ter inleiding.

Twee weken geleden hebben we al een introductieles gehad, theorie. Vorige week was de eerste les met hond, maar aangezien ik toen lekker uit eten was, konden we daar niet bijzijn. Deze maandag dus les 1 voor Pom. Het was ontzettend koud maandagavond. De trainingslocatie was de parkeerplaats van de BoerenBond in Etten-Leur. Voor het oog van de wereld, zeg maar. Ik had een zakje met speciale beloningen gemaakt, blokjes kaas en viskoekjes. Een hele slechte combi die echt de tent uit meurde. Pom vond het wel lekker, en daar ging het om. We begonnen met een stukje heen en weer lopen, op een tempo dat de hond zich goed kan tonen (in draf). Voor Pom is dat nog niet zo heel erg hard, dat was dus wel te doen. Na een paar keer heen en weer moesten we een driehoekje lopen, zoals dat ook op show gaat. Daarna ook nog een rondje met zijn allen. Dat was moeilijk natuurlijk, want alles bewoog en dan moet je ook nog opletten dat je niet tegen je voorganger oploopt.

Hierna gingen we het staan oefenen. Een labrador wordt vrij geshowd, je mag hem dus niet goedzetten, zijn staart omhoog houden oid. Lokken met een koekje, dat mag wel :P Pom ging best netjes staan en bleef ook mooi staan. Stiekem hadden we thuis al wel een beetje geoefend uiteraard :D Ze pakt het best goed op, ook al wil ze liefst op haar kont gaan zitten als ze een koekje ziet.

Na de pauze gingen we weer verder met lopen en staan, al met al best een goede les. En Pommie was zo vreselijk braaf :) Eigenlijk al de hele week, het kind doet erg haar best. Zal ik volgende week wel dubbel en dwars terug moeten betalen vrees ik, maar goed :D Voor nu is het prettig! Tussen al die grote honden was ze een van de braafsten, vond ik. Er waren een paar wat grotere reuen bij die het duidelijk minder deden dan mevrouw Pom. En dat maakt me toch wel trots.

Vandaag is ze trouwens 16 weken precies. We zijn even naar het bos geweest (bijna iedere middag hoor, niet speciaal om het te vieren) en daar zagen we een hardloper. Ik was bang dat ze erachteraan zou gaan, maar ze zag m wel maar kwam toch naar me toe toen ik floot. Ik ben wel een stukje weggerend toen ik floot, zodat ze wat meer trigger had om naar me toe/achter me aan te komen, maar ze bleef toch  mooi bij me. Braaaave puppy!

Eén reactie

papa

Hoi Sabine, weer een schitterend verhaal over Pom. En ging het lopen bij de Boerenbond jou ook goed af? Hoe vond ze de koeien? Zeker in het begin even afwachten, wat ze deden denk ik? Zoiets van: ze zijn toch wel groot en anders?
Groetjes
papa

papa - 29-03-’13 17:14


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om spam te voorkomen, moet je voor het reageren deze simpele vraag even beantwoorden. Ik word namelijk helemaal gek van alle spam :)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.
 

Tagwolk

Archieven

Categorieën

Last Comments

papa (Foto-update): Hoi Sabine, weer schitterende foto’s van de jongedame. Kom binnenkort wel een keer langs om weer ff t…
0ma (10 jaar later...): Hoi Sabine Leuk stuk over Pom Wat is het toch een mooie hond. Leuk dat je weer op cursus gaat en me…
Saskia & Benco (Pom's tweede show…): Wat is ze mooooooooi!!
papa (Pom's tweede show…): Hoi Sabine, wat een prachtig verhaal weer over ons Pommetjuh en ze doet het steeds goed, de kwajongen…
papa (Pom zwom): Hoi Sabine, weer schitterende foto’s van onze Pom met de intelligente blik van hoe heb ik ‘em dat wee…
oma (Eerste show): gefeliciteert met je 3de prijs. Wat is het toch een mooie hond. Om verliefd op te worden. Wanneer zie…

Links

To change the links in this list, edit the file '_sub_link_list.tpl' in the pivotx/templates/andreas-2/ folder. You can do this by directly editing the file, or you can go to 'Manage Media' » 'Templates' in the PivotX interface.

Zoek!

Dinges

Draait op PivotX - 2.3.6
XML: RSS Feed
XML: Atom Feed