Pagina's

Voeg pagina's toe, of maak een nieuw hoofdstuk aan.

Over mij

Komt nog!

« Boerderijkwartet! | Home | Ringtraining »

Training zeven alweer

Zondag 24 Maart 2013 at 10:29 pm. Gebruikte Tags: , , , , ,

Vrijdag alweer de zevende les van de puppyjachttraining! Het was behoorlijk koud, dus flink tempo gelopen naar de leslocatie vanuit de auto.. even warm worden. Brrr.. We begonnen de les met het rondje waar loop je tegenaan. Weinig problemen deze week!

De eerste opdracht was volgen in duo's. Nou kan Pom al best aardig volgen, maar ze heeft nog geen pas netjes naast me gelopen. Heen liep ze aan de buitenkant, je zou denken dat het dan wel moet kunnen maar niets.. Terug in het midden was nog een groter drama. Ondertussen stond ik ook nog 2 keer op haar poot, kortom, onmogelijk. Daarna ben ik nog een keertje alleen gelopen en dat ging een stuk beter. Toen nog een keer met tweeen en toen ging de heenweg wel goed, maar de terugweg weer totaal niet hahaha..

Hierna gngen we zit en blijf doen, en dan komen op de fluit. Dat ging op zich wel goed. Pom bleef goed zitten, ze maakt daarin nu echt stappen. Komen ging uitstekend, dat was vorige week wat minder maar ging nu dus prima. Netjes dus. Vervolgens gingen we een eindje het bos in (want het waaide nogal, beetje beschutting). Moesten we weer zit en blijf doen, maar nu in het bos. Grappig om te zien dat dat zo'n groot verschil is. Andere plek, in de blaadjes... Dat was toch wel een hoop afleiding haaha. En dan waaide het ook nog dus al die bladeren vlogen langs. Dat was te lastig. Dus uiteindelijk is ze blijven zitten met mij op 2 meter. Daarna ben ik weer naar haar toegegaan (heel dat eind weer terug Laughing ) Een goede eyeopener dat zitten op een bospad toch weer wat anders is dan zitten in het bos.

Hierna voorkomen waarbij ik me weer moest verstoppen achter een boom. Was ook grappig, want iedereen stond achter boom 1, maar de man voor mij was doorgelopen naar boom 2. Zijn hond begreep er niets van, die had iedereen achter boom 1 gezien dus daar zou zijn baas ook wel staan. Niet dus Very Happy Daarna was Pom.. die liep meteen door naar boom 2 Laughing Daar stond ik dan weer niet. Gelukkig kreeg ze onderweg toch door dat ze me daar niet ging vinden (de wind denk ik) en kwam ze naar me toe Smile Braaaaf dus!

Vervolgens vooruitsturen. Zitten op het pad, ik naar het bakje. Brokje erin, terug naar Pom en dan vooruit. Dat kan ze echt al wel goed. Ze bleef ook netjes zitten weer. Daarna moesten we het bakje nog ophalen, we waren de laatste combinatie.

De laatste opdracht was terug volgen naar het kruispunt waar we normaal trainen, in een rij. Dat ging eigenlijk best goed, de ergste wilde bui was ervanaf. Al met al best een leuke training! Niet alles goed uitgevoerd maar wel weer een hoop nieuwe inzichten gekregen. En ik weet dat Pom het wel gewoon kan, in principe. Soms heeft ze nog wat moeite met alles eromheen en dat is ook prima, ze is pas 15 weken. Maar als ik terugkijk heeft ze toch al wel een hoop geleerd in de weken dat we nu trainen. Ze blijft nu (meestal) netjes naast me zitten als we moeten wachten. Ook belangrijk! Volgende week maar eens kijken of ik een kwartiertje eerder kan komen zodat ze nog eventjes los kan rennen voor we beginnen Smile

Vandaag al even geoefend in het bos met blijven zitten tussen de blaadjes. Ging hartstikke goed Smile

In huis gaat het ook prima, als bewijs een filmpje! Wat een bijdehandje he? http://www.youtube.com/watch?v=qSVnkWS-G0A

Geen reacties(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om spam te voorkomen, moet je voor het reageren deze simpele vraag even beantwoorden. Ik word namelijk helemaal gek van alle spam :)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.
 

Tagwolk

Archieven

Categorieën

Last Comments

papa (Foto-update): Hoi Sabine, weer schitterende foto’s van de jongedame. Kom binnenkort wel een keer langs om weer ff t…
0ma (10 jaar later...): Hoi Sabine Leuk stuk over Pom Wat is het toch een mooie hond. Leuk dat je weer op cursus gaat en me…
Saskia & Benco (Pom's tweede show…): Wat is ze mooooooooi!!
papa (Pom's tweede show…): Hoi Sabine, wat een prachtig verhaal weer over ons Pommetjuh en ze doet het steeds goed, de kwajongen…
papa (Pom zwom): Hoi Sabine, weer schitterende foto’s van onze Pom met de intelligente blik van hoe heb ik ‘em dat wee…
oma (Eerste show): gefeliciteert met je 3de prijs. Wat is het toch een mooie hond. Om verliefd op te worden. Wanneer zie…

Links

To change the links in this list, edit the file '_sub_link_list.tpl' in the pivotx/templates/andreas-2/ folder. You can do this by directly editing the file, or you can go to 'Manage Media' » 'Templates' in the PivotX interface.

Zoek!

Dinges

Draait op PivotX - 2.3.6
XML: RSS Feed
XML: Atom Feed