Wisselen, Wokkel en Wegrennen

Vrijdag 22 Maart 2013 at 3:42 pm

Weer eens wat anders dan het World Wide Web, de 3 W's van vandaag!

Wisselen, dat lijkt me duidelijk. Pom heeft een fietsenrek. Gisteren keek ik eens even naar haar tandjes en zag ik dat er 2 bovensnijtanden los stonden. Vanmiddag weer even gekeken en de eerste tand is eruit. Wel een ondertandje, de 2 losse tanden bovenin staan er nog. Zal niet lang meer duren, en nu maar wachten tot de grotemensentanden ervoor in de plaats komen.

Bij de NLV had ik vorige week het boek De Labrador Retriever besteld (die had ik nog niet, schaam!) Prachtig boek, veel foto's, veel info. Ook een hoofdstuk over het hondengebit! We zijn nu begonnen met het wisselen van de snijtanden, hiervoor staat in het boek een leeftijd van 3-5 maanden. Op andere plaatsen heb ik wel gelezen 4-6 maanden, in ieder geval is Pom prima op tijd ;) Hierna volgen de premolaren (valse kiezen) en de molaren (echte kiezen), tussen 4-7 maanden volgens het boek, en dan de hoektanden, die gaan blijkbaar als laatste. We zullen het meemaken, het is nieuw voor me! Overigens heeft een pup geen molaren dus die komen gewoon door en worden niet gewisseld. Weer wat opgestoken.

Om te vieren dat de eerste tand eruit is, heb ik ook meteen maar de wokkel van Pom's staart afgesnoeid. Kreeg aan alle kanten commentaar (van de kenners) dat die pluim aan haar staart echt niet kon. Bij labradors wordt het puntje van de staart meestal rondgeknipt om het punt waar de wervels eindigen. Zo lijkt ie dikker en ook iets korter. Het is mooier, vind ik ook, maar ik vond de wokkel nog wel schattig. Maar nu kon ik het toch niet meer aanzien en heb de schaar erin gezet. Het is nog niet perfect maar al wel beter dan het was :D

En Wegrennen.. Gisteren liepen we lekker in het bos, toen er ineens een mountainbiker aankwam over het naastliggende pad. Ik had m niet aan zien komen, anders had ik Pom even vastgehouden. Helaas.. Hij reed ons voorbij en Pom dacht: hey! daar moet ik achteraan. En daar ging ze.. Ik had verwacht dat ze na 100 meter wel zoiets zou hebben van: hmm nu ga ik toch wel ver weg. Maar nee hoor, ze ging een heel eind uit zicht. Ik raakte wel een beetje in paniek want ik zag het al helemaal gebeuren dat ik flyers op moest gaan hangen, mijn kennissen inschakelen om te gaan zoeken enzovoorts. Goed, mijn aanvankelijke paniek maar even onder de duim gehouden en het pad op gelopen. Op een heuvel gestopt en een paar keer op de fluit geblazen en daar kwam ze aangestormd, tong op de grond natuurlijk. Ze was toch wel een beetje geschrokken geloof ik, ze was althans blij om me te zien. Al denk ik niet dat het blijvend indruk gemaakt heeft.. Ik heb haar toch maar los meegenomen verder en we hebben nog wat getraind. Pfff, ze kunnen je toch ook laten schrikken die monsters.

Ik had er nog wel een W aan toe kunnen voegen, want vandaag op de training kregen we het inschrijfformulier voor de proefjesdag. Dit is een dag georganiseerd door de trainster, waarbij je een aantal proeven moet doen met de hond, een soort onderlinge wedstrijd (vandaar de W). Verder is er ook een lunch en een demonstratie en gaan de opbrengsten naar het goede doel. Hartstikke leuk dus! Het is op 22 juni, dus over 3 maanden. Pom is dan 7 maanden, dus net uitgewisseld haha.. Ach, we zien wel wat het wordt, als we er niets van bakken hebben we iig gelachen. Kan nu nog niet echt zeggen waar we over 3 maanden staan :D

Verder heeft Pom het oude kussen van Maupie nu in gebruik. Ik bedacht me gisteren dat het wel lekker zou zijn voor haar om op een kussen te kunnen liggen ipv op vetbedjes, das toch maar hard.. Dus even op internet gekeken. Voor Maup hebben we toen zo'n hondenkussen besteld bij Dog's Companion en dat was eigenlijk wel heel fijn. Wilde al een nieuwe kopen maar toen bedacht ik me dat die van Maupie gewoon nog in de schuur lag thuis. Dus die heb ik vanmorgen opgehaald en hij is al meteen in gebruik genomen.

Zaterdag ben ik met Patty en Senna gaan wandelen en heeft Patty nog geprobeerd om een nieuwe standfoto van Pom te maken. De foto is prima, de stand wat minder, maar och. Wat een lange poten he? Deze week heb ik het idee dat het lijf weer wat langer is geworden maar het schiet alle kanten op :D Ze kan ook wel iets normaler staan als op deze foto. Zal proberen om dat deze week eens voor elkaar te krijgen. Maandag begint de ringtraining dus :D

Update

Donderdag 14 Maart 2013 at 2:14 pm

Er is iets misgegaan op de weblog haha, dit bericht heb ik gisteren (donderdag 14-3) geschreven en had het toen ook geplaatst willen hebben. Blijkbaar de verkeerde knop ingedrukt :D In ieder geval:

Pom is inmiddels 14 weken. Het was deze week een beetje stil op de blog. Niet omdat er niets gebeurd is, maar omdat we het druk hadden. Tussen alle puppytraining door moet er natuurlijk ook gewoon nog gewerkt worden, en vaak is het in de avonden ook nog behoorlijk druk. Maar nu is er weer tijd voor een kort stukje en wat foto's :)

Maandag was de eerste les ringtraining. Het was een theorieles, dus Pom mocht thuisblijven en ik ging met mijn schrijfblok op naar de les. De avond ging over wat een show inhoudt, waar het voor dient, en wat er zoal gebeurt op zo'n showdag. Het meeste wist ik al wel, aangezien ik ondertussen redelijk wat shows bezocht heb. TOch nog wel een paar dingetjes bijgeleerd! Vanaf komende maandag begint het echte trainen voor show, met de hond. Dus hoe presenteer je hem/haar. De bedoeling is dat de hond netjes blijft staan zodat de keurmeester hem kan bekijken en ook betasten. Dat laatste wordt voor Pom nog wel even problematisch. Maar goed, ze is nog jong. Ze moeten ook een stukje lopen zodat de gang beoordeeld kan worden. Hierbij moet je ook weer het juiste tempo vinden zodat de hond zich optimaal kan laten zien. Goed, het is dus nog niet zo simpel ;) Ben heel benieuwd! Deze maandag meot ik al afhaken vanwege andere verplichtingen, maar de week daarna ben ik er wel bij :)

Gisteravond is Pom voor het eerst bij mijn moeder geweest voor een paar uurtjes. Ik ging daar eten en daarna bijles geven, en dus was het fijn dat ze daar even kon blijven. Ik had gezegd dat ze het wel leuk vindt om dingen te verscheuren.. Toen ik thuiskwam lag de hele woonkamer vol snippers krant hahaha.. Ze heeft zch dus wel vermaakt. Haar reisbench wordt nu alleen echt te klein, dus binnenkort even kijken voor een stoffen bench waar ze voorlopig inpast. Heb er al een paar gezien.

Vandaag heeft mevrouw een slaapdagje. Ze ligt werkelijk al de hele dag te pitten. Af en toe wordt ze natuurlijk wel wakker om even naar buiten te gaan, of te eten, maar verder is het slapen slapen slapen. Nou ja, het zal wel nodig zijn! Of misschien voelt ze zich niet zo lekker, dat zou ook kunnen. Nou ja, als ze niet slaapt is ze net zo actief als normaal, dus het zal wel weer overwaaien :)

Nog wat foto's van het aapje :)

We hadden vorige week een prijs gewonnen met een facebook actie, dus moesten er foto's komen van Pom met de prijs, een hele mooie voercontainer van curver..

Pom heeft even gecheckt of ie echt wel leeg was.. En dat was zo :)

En gisteren nog wat foto's gemaakt van mijn slungeltje

Drie maanden

Dinsdag 05 Maart 2013 at 10:33 pm

Vandaag is Pom 3 maanden oud! Om dat te vieren zijn we eind van de middag lekker naar de dierenarts gegaan voor de laatste serie prikken van Pom. Of eigenlijk was het maar 1 prik. Ze heeft er weinig van meegekregen want de dierenarts gaf haar wat brokjes op het moment supreme :D Hij was erg van haar gecharmeerd sowieso, de dierenarts. Trouwens, de hele praktijk haha, ze heeft overal haar aaitjes opgehaald. Och ja, je wordt maar 1 keer 3 maanden, toch? :D Vandaag is ze geënt tegen hondenziekte, parvo, HCC en Weil. Als het goed is, is ze nu helemaal beschermd en mag ze eventueel ook zwemmen. Als het weer wat beter wordt en het water ietsje is opgewarmd zullen we eens een watertje opzoeken. Ben wel benieuwd wat ze dan gaat doen haha, ze zal er OF zo inlopen, OF ze gaat vreselijk emmeren op de oever hahaha..

We zijn deze week hard aan het training voor de puppyjacht. De vorige les heeft er wel voor gezorgd dat ik nu weet dat ik geen alsjeblieft hoef te zeggen tegen Pom ;) We zijn bezig met zit en blijf, en dat gaat eigenlijk al heel goed. Vooruitsturen vindt Pom helemaal leuk, want dat levert natuurlijk ook een brokje op. Volgen gaat nu ook iets beter, nu ik wat meer de aandacht opeis ipv erom verzoek. Al met al heb ik wel het idee dat we deze week vooruitgang boeken! Ben benieuwd hoe het vrijdag gaat!

En natuurlijk weer wat foto's!

Vier weken Pom

Maandag 25 Februari 2013 at 5:46 pm

Vandaag is Pom precies vier weken hier. Wat gaat de tijd snel :) Ik ben nog steeds heel blij met haar, uiteraard. Het is zo'n leuk en blij ding! Ze vindt alles en iedereen tot nu toe helemaal super, en bijna iedereen vindt haar ook erg leuk. Gelukkig! Veel mensen vinden haar ook mooi, en ze wordt op het moment alleen maar mooier in mijn ogen. Het wordt al echt een hondje. En wat voor hondje!

Als ik nadenk wat ze allemaal al gedaan heeft in die 4 weken, best een hoop. Een kleine greep: Met de auto mee, met de trein, op visite bij mensen, korte wandelingetjes met (rustige) hondenvrienden.. Kennismaken met Mazzel, ganzen, paarden, schapen, eenden. Begonnen met de jachttraining; volgen, zitten, komen. En slapen, heel veel slapen. In het begin was een half uurtje wakker zijn genoeg, dan was het weer tijd voor een slaapje. Nu houdt ze het al wel een uurtje vol. Je merkt het meteen als het genoeg is geweest, dan verandert ze van een lieve speelse pup in een gebitje op pootjes.. Dan is het dus weer even rusttijd. Aangezien het in huis allemaal wat te leuk is voor haar om lekker te slapen meestal, gaat ze dan eventjes de bench in. Daar gaat ze eigenlijk altijd meteen lekker liggen en valt in slaap. Ze snurkt er ook bij :)

Inmiddels kan ze ook al even alleen blijven. Nog niet heel lang natuurlijk, maar dat hoeft ook niet. Ik kan in ieder geval met een gerust hart boodschappen doen, ze raakt niet in paniek als ze me even niet ziet en blijft rustig in haar bench liggen.Ook snachts slaapt ze nu in haar grote bench in de woonkamer. De eerste nachten lag ze in een kleinere bench naast mijn bed. Vorige week ben ik begonnen met haar te verhuizen richting woonkamer. De kleine bench gebruik ik nu nog als reisbench in de auto, maar dat zal niet lang meer kunnen denk ik.. Ze wordt te groot!

En dan ik! Want niet alleen Pom heeft veel gedaan en geleerd, ook voor mij is alles nieuw. Hiervoor heb ik nooit een pup gehad of opgevoed. Ik geloof dat het best goed gaat over het algemeen! Ik moet bekennen dat ik het wat rooskleuriger in mijn hoofd had als dat het is. De eerste dagen vond ik behoorlijk aanpoten. Je moet er samen toch even inkomen! De eerste nacht heb ik geen oog dichtgedaan haha, bang dat ik haar niet zou horen als ze moest plassen. De nachten daarna moest ik er nog een keertje uit (meestal zo rond half 5). Dat is natuurlijk niet erg, maar je wordt er wel heel moe van. En dan nog 100 keer naar buiten, en natuurlijk hele dagen regen :D Ach, je doet het ergens voor! Inmiddels gaat dat veel beter, heel af en toe nog een ongelukje binnen, maar das verder geen probleem! De nachten slaapt Pom braaf door.

Al met al gaat het hier dus ontzettend goed! En om dat te vieren nog wat foto's van Pom :D

Training drie!

Vrijdag 22 Februari 2013 at 3:55 pm

Het is weer vrijdag, dus ook weer puppytrainingtijd!

Vanmorgen dus om kwart over 8 Pom in de auto, beloningen in mijn jaszak en fluit om mijn nek, op naar het bos voor de training! Je moet er wat voor over hebben :D We begonnen weer met het wekelijkse rondje, waar ben je tegenaan gelopen gedurende de week. Dit vind ik wel een fijn begin, ook van de andere problemen en oplossingen steek je vaak wel weer wat op. Daarna moesten we de hondjes eventjes bij de les krijgen, dus een stukje lopen, volgen, wat commando's, belonen, zodat ze goed wakker zijn.

Als eerste oefening gingen we volgen. Dat kan Pom al heel goed. Ze is nog wel snel afgeleid, maar als ze eenmaal aandacht heeft, loopt ze echt supernetjes te volgen. Dat ging dus best wel goed! Daarna nog de zitfluit, die hadden we van de week geoefend en dat ging nu een stuk beter.

Vervolgens gingen we het komen op de fluit oefenen. De trainster hield Pom weer vast en ik mocht van 20 meter ofzo fluiten. Ze kwam weer in 1 streep, ze kan dat echt goed en ze doet het graag. Gaat ook al netjes voor me zitten :) Knappe puppy.

De volgende oefening was de down-oefening. Pom en ik waren daar nog niet mee begonnen thuis (ik wacht maar gewoon de lessen af, leer ik het ook niet verkeerd aan), dus dat was even inkomen. Uiteindelijk ging ze wel netjes down. Dit gaan we deze week ook goed oefenen dus, dan komt het wel goed.

De laatste opdracht was vooruit sturen naar een bakje met een brokje erin. Dit hebben we thuis al een aantal keer gedaan dus dat ging ook weer uitstekend. Al met al ben ik heel trots op Pom, ze doet het echt uitstekend voor zo'n kleine baby. Ze is er wel ontzettend moe van geworden en ligt nu even lekker te slapen en alle prikkels te verwerken. En te groeien, want dat doet ze als een tierelier. Gewoon niet leuk meer, je kijkt 10 minuten de andere kant op en ze is weer groter geworden! Vooral haar poten worden langer op het moment.

De trainster gaat binnenkort trouwens ook ringtraining geven, een paar lessen. Een aantal groepsgenoten hebben een nest-evaluatiedag van hun rasvereniging, en daarbij moet ook geshowd worden. Ik heb dat niet, maar ben wel van plan wat showtjes te doen met Pom, dus kan nooit kwaad. Ben benieuwd hoe dat weer gaat! Misschien gaan we naar de show van een van de rasverenigingen, eind mei in Utrecht en ik denk ook half augustus bij KC Uden. Dat is 1 keer in de babyklasse (3-6 maanden) en 1 keer in de puppyklasse (6-9 maanden). Daarna wordt het serieuzer, de jeugdklasse. Maar ik moet even zien hoe ik het de eerste keren vind. Ach, ben wel benieuwd hoe ze beoordeeld wordt door de keurmeesters, maar ik denk dat ik liever in het bos wandel haha. Tegen die tijd plaats ik hier uiteraard de verslagjes wel weer!

Verder zijn we deze week een paar keer in het bos geweest, kleine stukjes. Ik geniet er echt van, weer lekker wandelen. Alleen vind ik er niets aan, maar met hond is het hartstikke lekker. Het weer is er ook prima voor, geen regen :)

Trots!

Dinsdag 19 Februari 2013 at 4:20 pm

Pom is inmiddels al 3 weken bij mij. En eigenlijk gaat het alleen maar steeds beter. Het is echt een heerlijk hondje. Ze slaapt 's nachts superbraaf in haar reisbench, die langzamerhand richting de woonkamer aan het verhuizen is. Ze plast nauwelijks nog binnen, heel af en toe nog een ongelukje als ik te lang wacht met haar uitlaten. Mijn schuld dus. Ze loopt steeds beter aan de lijn. Soms ziet ze nog wel wat interessants waar ze dan dolgraag naartoe wil, maar steeds vaker loopt ze netjes naast me met een losse lijn. Ze houdt me goed in de gaten als ze losloopt en komt als ik fluit, kortom, ik ben trots! En ze wordt ook steeds knapper. Als bewijs 2 foto's die ik vanmorgen heb gemaakt :D

 

Ze heeft nu ook een mooie penning aan haar halsbandje. Ik kreeg van de week een brief van de Nederlandse Databank Gezelschapsdieren. Pom heeft een chip (dat krijgen tegenwoordig alle honden met een stamboom, zodat ze makkelijk te identificeren zijn. Als je met je hond naar het buitenland wilt is het ook verplicht trouwens, en binnenkort wordt het ook binnen NL verplicht voor alle honden) en die heb ik bij de NDG geregistreerd. Als ze dan ooit wegloopt/kwijtraakt en ze wordt weer gevonden, kan ze door middel van het chipnummer bij mij worden terugbezorgd. Dat is dus wel fijn. In ieder geval, in de brief stond dat je een penning kunt bestellen voor aan de halsband. Daarop staat dan het webadres van NDG en de tekst 'Ik ben gechipt'. Toen bedacht ik me dat ik zo'n penning ooit voor Maupie besteld had. Even gezocht en ook nog gevonden, dus Pom heeft nu Maupie's oude penning. Recycling!

Pommetje gaat op reis

Zondag 17 Februari 2013 at 2:43 pm

Speciaal voor Naomie ;)

Vandaag een nieuwe aflevering in de socialisatiesoap, de trein! Niet omdat ik nou zo vaak met de trein ga, maar het heeft wel een hoop dingen waar Pom toch aan moet wennen. Een hoop mensen, lawaai, langsrazende treinen (waar je zeker niet achteraan mag), in de trein, uit de trein.. Enfin, genoeg redenen om met de bruine rups op zoek te gaan naar de geelblauwe rups!

Had besloten om maar naar station Gilze-Rijen te gaan, vanuit daar naar Tilburg en dan weer terug. Niet al te ver dus, gewoon even een uurtje bezig zijn. De trein kwam bijna meteen nadat we een kaartje hadden gekocht, dus we zijn ingestapt en in Tilburg Reeshof er weer uit. Daar nog even over een viaduct gelopen en langs de weg, en toen weer terug naar het andere spoor om de trein terug te pakken. Na een half uurtje waren we weer terug op Gilze-Rijen. Daar nog even op een bankje mensen gekeken en gewacht tot er een trein langskwam. Toen weer naar huis. Conclusie: mevrouw Pom is niet erg bang uitgevallen haha. Zelfs toen er een intercity langs kwam klapperen had ze het veel te druk met kijken of er nog brokjes uit mijn zak kwamen. Nou ja, alleen maar beter!

Nu zijn we weer thuis, even een slaapje en dan gaan we straks richting Breda, eten bij mijn moeder want die is jarig! Pom mag natuurlijk lekker mee :)

 photo 073d9106-46ea-4765-9fce-aa7e35464bb0_zps09ec8350.jpg

Naar de dierenarts en meer

Woensdag 13 Februari 2013 at 11:29 am

Maandag is Pom weer naar de dierenarts geweest, voor haar tweede serie prikken. De eerste prikken had ze al bij de fokker gekregen. Ze is nu ingeënt tegen parvo en de ziekte van Weil. Over 3 weken moet ze nog een keer, dan wordt ze weer geënt tegen parvo en Weil, en ook tegen hondenziekte en HCC (hepatitis). Dan is ze voor een jaar beschermd. Behalve als ze naar het buitenland mee zou gaan, dan moet ze ook nog tegen hondsdolheid worden ingeënt. Voorlopig is dat nog niet aan de orde. De dierenarts was tevreden over Pommetje, ze is nog steeds goed gezond ;) Ze vindt het ook hartstikke leuk bij de dierenarts, al die andere mensen en dieren zijn natuurlijk ontzettend interessant. Alleen maar fijn dat ze niet bang is uiteraard.

Over niet bang gesproken, mevrouw is niet snel onder de indruk. Ze wil alles wel gaan bekijken en als ze wel schrikt, herstelt ze heel snel. Toevallig vanmorgen kwam er een boot langs met twee blaffende Sint Bernards erop. Dat vond ze toch wel spannend! Gisteravond lag ze een beetje te trutten in haar bench en in de spijlen te bijten, bleef ze met haar hoektand hangen. Grote paniek, gillen! Heb haar zo rustig mogelijk los gemaakt en haar toch maar eventjes nog in haar bench gelaten. Ik was bang dat ze misschien niet meer zo op haar gemak zou zijn in de bench, maar een half uur later lag ze alweer wijdbeens op haar rug.

Gisterenmiddag zijn we even met Patty en Senna naar het bos geweest. Dat ging hartstikke goed. Pom is niet bang van Senna (hoeft ook niet) maar gedraagt zich (in mijn ogen althans) wel netjes naar Senna. Die gromde af en toe wel naar haar en dan taaide Pom ook wel (eventjes) af. Ze heeft ook wel een beetje haar eigen plan getrokken en lekker gesnuffeld. Patty heeft weer wat foto's gemaakt, die komen hieronder!

Met deze ben ik wel heel blij, leuk om te zien hoe ze er nu echt uitziet. Ze lijkt soms al zo groot maar ze is nog zo klein :D Vind zelf dat ze wel netjes in elkaar gekleid is haha. Je kan zien dat haar poten nu langer worden, ze staat hoger van de grond. Ik zal proberen om zo iedere paar weken een standfoto van haar te maken, is wel leuk voor later! Komt ie

Twee weken

Zondag 10 Februari 2013 at 8:20 pm

Twee weken, zo lang is Pom nu hier. En het gaat uitstekend met haar! Het is nog steeds een baby, maar toch heeft ze al veel geleerd en gedaan in die 2 weken. Ondertussen slaapt ze de nacht door (van 23.00 tot 6.30, mag voor mij nog wel iets langer hahaha, maar toch al knap), loopt ze netjes aan haar riempje mee en begint ze te wennen aan haar bench. Eerder leverde de bench toch wel wat protest op, maar inmiddels gaat ze meestal meteen slapen. Ze ligt er tegenwoordig ook regelmatig op haar rug in, toch wel een teken dat ze zich op haar gemak voelt. Autorijden gaat ook steeds beter, dat went ook al. In de reisbench gaat ze nu ook gewoon lekker liggen tukken. Prima dus! Dagelijkse dingen zijn het belangrijkst, vind ik. Dat ze niet schrikt van vuurwerk of een fanfare is ook handig, maar ik denk dat dat ook wel samenhangt met gewoon een stabiele jonge hond worden. Daar doe ik dus mijn best voor!

Ze is ook al best wel gegroeid. We moeten morgen weer naar de dierenarts voor haar tweede enting, dus dan zal ik haar weer eens op de weegschaal zetten, maar de vorige keer woog ze tussen de 8 en 8,5 kilo. Zal nu al wel richting de 10 gaan denk ik. Ik til haar weleens naar buiten, omdat ik vloerbedekking in het halletje voor de lift heb en het niet zo handig is als Pom daarop gaat zitten plassen. Maar dat zal niet al te lang meer lekker gaan denk ik, ze wordt te zwaar (en te groot ook, over een paar weken). Over plassen gesproken, vandaag hebben we nog 0 ongelukjes haha. Nog een paar uurtjes volhouden, dan krijgen we een sticker :P

Ter afsluiting een filmpje van Pom die komt als ik fluit, en nog een fotootje van vanmiddag in het bos en twee van Pom die slaapt in de bench haha :)

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Eerste training + foto's

Zaterdag 09 Februari 2013 at 10:40 am

Gisteren was een drukke dag voor de kleine Pom. We hadden namelijk de eerste jachttraining. Vorige week hadden we al het intakegesprek gehad, en nu begon dan de training. We werden om 8.50 verwacht, een andere cursist die ook haar eerste les had, en Pom en ik. De andere starter is een Field Spaniel, en in de groep zitten verder nog 3 mannen. Twee van hen hebben een Duitse Staande (een korthaar en een langhaar) en de ander heeft een Heidewachtel. Allereerst was er een rondje waarin gevraagd werd hoe het deze week gegaan was, waar de cursisten tegenaan liepen tijdens het trainen of in het dagelijks leven. Daarna begon het echte werk.

We begonnen met volgen langs pilonnen. De heren mochten eerst, en wij konden even kijken. Bij het intakegesprek hadden we al de tip gekregen voor een klein bakje met wat brokjes erin als aandachttrekker (rammelaar-idee). Dit gebruikten we dus om de aandacht van de pup vast te houden. Wij als starters hoefden maar 3 pilonnen en dan een draai. Pom deed het werkelijk fantastisch.. ze liep naast me en keek constant omhoog. Aan het eind van het stukje kreeg ze een brokje en een flinke aai natuurlijk. Dat was al een goed begin, trots als een pauw!

Daarna gingen we het komen op de fluit oefenen. De trainster hield Pom vast, ik liep een eindje weg (25 meter ofzo), dan fluiten en als ze kwam, belonen. Omdat Pom natuurlijk nog maar een kleine baby is, had ze niet echt oog voor mij toen ik wegliep haha, maar toen ik de eerste keer floot keek ze wel op, en toen ik nog een keer floot kreeg ze me in de gaten en kwam heel hard op me afgerend. Zelfs netjes voor me zitten deed ze uitstekend. Wat een klein talentje :D De trainster zei wel dat het met een Labrador allemaal wat sneller gaat dan met een staande hond of een spaniel, omdat een retriever dichter bij de baas werkt en de andere honden een wat vrijere taak hebben, maar goed, lekker belangrijk hahaha!

Als laatste opdracht gingen we vooruit sturen. Of althans, de eerste beginselen daarvan. De heren waren al wat verder dus die deden alles van wat verder weg. Wij liepen naar een klein etensbakje, gooiden daar een brokje in, liepen weer weg (meter of 2). Pom moest naast mij zitten en dan met het commando 'vooruit' naar het bakje rennen. Daar mocht ze het brokje opeten en dan moest ik haar weer fluiten. Deze opdracht verliep een beetje rommelig, maar dat maakt verder niet uit, dat komt wel goed.

Al met al vond ik het hartstikke leuk, de eerste training en ik hoop dat het zo leuk blijft. Super om samen dingetjes te leren. Een echt doel hebben we er niet mee, maar het lijkt me leuk om een C-diploma te kunnen halen, en/of een certificaat van de Labrador vereniging. Lukt het niet is het ook prima, dan ligt het waarschijnlijk aan mij hahaha.

In de middag is Pom een paar uurtjes bij oppas Patty en haar stabij Senna geweest. Behalve geslapen heeft Pom ook wat kunnen spelen met Senna. Ik ben erg blij met hoe ze het gedaan heeft eigenlijk. Ze is niet bang maar heeft wel respect voor een correctie van Senna en zo hoort het ook.. Patty heeft ook nog wat foto's gemaakt! Hieronder komen ze! Ze staan wel een beetje door elkaar, maar daar moeten jullie maar doorheen kijken :D

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

 

Tagwolk

Archieven

Categorieën

Last Comments

papa (Foto-update): Hoi Sabine, weer schitterende foto’s van de jongedame. Kom binnenkort wel een keer langs om weer ff t…
0ma (10 jaar later...): Hoi Sabine Leuk stuk over Pom Wat is het toch een mooie hond. Leuk dat je weer op cursus gaat en me…
Saskia & Benco (Pom's tweede show…): Wat is ze mooooooooi!!
papa (Pom's tweede show…): Hoi Sabine, wat een prachtig verhaal weer over ons Pommetjuh en ze doet het steeds goed, de kwajongen…
papa (Pom zwom): Hoi Sabine, weer schitterende foto’s van onze Pom met de intelligente blik van hoe heb ik ‘em dat wee…
oma (Eerste show): gefeliciteert met je 3de prijs. Wat is het toch een mooie hond. Om verliefd op te worden. Wanneer zie…

Links

To change the links in this list, edit the file '_sub_link_list.tpl' in the pivotx/templates/andreas-2/ folder. You can do this by directly editing the file, or you can go to 'Manage Media' » 'Templates' in the PivotX interface.

Zoek!

Dinges

Draait op PivotX - 2.3.6
XML: RSS Feed
XML: Atom Feed