Pagina's

Voeg pagina's toe, of maak een nieuw hoofdstuk aan.

Over mij

Komt nog!

Weer een update

Vrijdag 31 Oktober 2014 at 12:35 pm

Zo, daar ben ik maar weer eens. Pom is inmiddels bijna 2, dus het kan wel weer eens leek me. Het afgelopen jaar hebben we best veel ondernomen, met als hoogtepunt de vakantie in Schotland. Daar zal ik later nog een apart stukje over schrijven want anders wordt dit wel heel lang. 

Volgens mij hebben we het afgelopen jaar toch wel redelijk hard gewerkt qua training. Vorig jaar september gestopt bij de puppyjacht, maar inmiddels weer lekker aan de slag in een klein groepje (3 stuks). Ik heb wel het idee dat we de weg omhoog/vooruit hebben ingezet. We gaan gewoon lekker verder met de apporteeroefeningen en de gehoorzaamheid en dan volgend jaar maar eens kijken of we misschien een diploma kunnen halen op een clubdiplomadag of misschien bij de KNJV. Voor dat laatste moet Pom nog wel wild gaan apporteren, dat ziet ze nu nog niet zo zitten maar daar gaan we rustig mee aan de slag. Ik denk dat we in het voorjaar voor de C opgaan op een clubdiplomadag, kunnen we rustig wennen. Die oefeningen zouden op zich geen probleem moeten zijn voor Pom, maar met de zenuwen erbij lijkt dat me uitdaging genoeg. In het najaar dan misschien een B (of een nieuwe C-poging), we zien het wel! In ieder geval is de intentie er :D 

Verder hebben we dit jaar 3 shows gedaan, 2 in juni en 1 in september. 1 juni waren we in Bennekom bij de NLV in een enorme jeugdklasse (50 teven, duurde de hele dag zo'n beetje). Pom kreeg daar een uitmuntend maar geen plaatsing. Ik was al heel content met haar eerste U, en ze heeft het supergoed gedaan. 2 weken later traden we aan op de jachthondenshow in Arnhem (Papendal). Dit was een heel leuke show, met alle jachthondenrassen. Leuk opgezet en was een gezellige dag. Pom haalde 3U in de tussenklasse, hartstikke prima dus wederom. Daarna een korte showpauze (zoveel vind ik er ook niet aan, en het is best duur natuurlijk) en in september naar Epe voor de show van de LKN. Hier zat Pom weer in de tussenklasse en ze haalde een ZG. Ik vond dit haar beste show tot nu toe, ze stond hartstikke goed en kwispelde zelfs de hele tijd. Ze heeft zich echt prima gedragen. Helaas dus geen uitmuntend, maar ze is nog steeds even mooi :) Nu zit het showen er weer even op. Volgend jaar zullen we eens een poging doen in de open klasse! Alle verslagen staan trouwens op Pom's vaste pagina, te vinden in het menu rechts (Over Pom) 

Ter afsluiting nog wat foto's van het bruine gevaar ;) 

Foto-update

Maandag 04 November 2013 at 4:21 pm

Show KC De Baronie

Show NLV Almere

In de ardennen

Wandelen met Senna en Dieke, mooie foto's door Patty :)

10 jaar later...

Maandag 04 November 2013 at 11:51 am

Zo, dat is even geleden, mijn laatste update. Voordeel is dat er genoeg nieuwtjes zijn om een blogbericht mee te vullen. Pom is inmiddels 11 maanden, al een hele meid. Ze is eind september voor het eerst loops geworden. Dat is allemaal best gemoedelijk verlopen, geen last van huilende reuen voor de deur :P Ze was er zelf ook redelijk kalm onder, een beetje sloom af en toe. Nu maar afwachten of ze niet al te veel last krijgt van schijndracht over een paar weken, en daarna maar eens zien wanneer ze de volgende keer loops denkt te gaan worden. Veel mensen vragen me wel of ik haar niet laat steriliseren (castreren eigenlijk), maar dat zit in principe niet in de planning. Er zijn voordelen en nadelen aan, die ik hier nu niet ga opsommen maar zolang ze er geen last van heeft, blijft ze zoals ze is. Ze is nu nog zo jong en heeft haar hormonen ook nodig om een volwassen hond te worden, zowel lichamelijk als in gedrag. Want ze mag dan bijna een jaar zijn, volwassen is ze nog lang niet haha. 

Verder zijn we in september gestopt met de puppyjachttraining. De klik met de trainster was er niet en ik had er totaal geen plezier in op die manier. Daarom uiteindelijk gekozen om ermee op te houden en op zoek te gaan naar iets anders. Voor Pom was het op dat moment ook heel lastig om in een groepje te trainen en zich daarbij te concentreren, het blijft een beetje een pipo :) Ze heeft nu een paar maandjes relatieve rust gehad, waarbij ik wel gewoon doorgeoefend heb met haar. Ze begint nu toch wel wat rustiger te worden in haar koppie, is niet meer zo extreem gericht op alles wat beweegt. En 22 november hebben we onze eerste training op een andere plek, gaan we eens kijken of dat beter bevalt :) Ik heb er vertrouwen in en ook zin, leuk om weer aan de slag te gaan samen.

Daarnaast is Pom voor het eerst mee op vakantie geweest. Voor mijn verjaardag gingen we (mijn moeder, Pom en ik) naar de Ardennen, Vielsalm. We hebben daar van maandag tot vrijdag doorgebracht en dat was wel heel leuk. Lekker gewandeld en gerelaxt, en Pom heeft zich prima gedragen!

Nog meer nieuws: shows. We zijn na Uden nog op 2 shows geweest, de clubmatch van KC De Baronie (Breda) en de clubmatch van de rasvereniging NLV, in Almere. In Breda waren we met een heel groepje van een hondenforum waar ik veel te veel tijd spendeer haha. Dat was gezellig. Pom was de enige labrador en moest voor het eerst in de jeugdklasse aantreden. De keurmeester had net een nieuwe heup en Pom vond het allemaal wel gezellig, dus dat was niet een heel geslaagde combi maar goed. Haar keurverslag:

Jongedame van 9 maanden. Goed gevormd tevenhoofd. Scharend gebit. Goed gevormd oog. Prima oor. Goede toplijn. Passend lichaam. Prima otterstaart. Makkelijke, vlotte gangen. Goede vacht. Zeer temperamentvolle dame.

Op 15 september gingen we dus naar Almere voor de clubmatch van de NLV. Dit was eigenlijk Pom's eerste test in de jeugdklasse. Deze klasse bestond uit 20 teefjes, die helemaal op het eind van de dag in de ring mochten komen. Eerst alle 20, toen moesten er 10 uit (waaronder wij), zodat de keurmeester het in 2 keer kon keuren. Met een U moest je later terugkomen, alles lager dan Uitmuntend was meteen klaar. Wij hadden het eennalaatste nummer en moesten dus erg lang wachten. Toen er 10 uit de ring werden gestuurd, zijn we blijven wachten langs de kant. Achteraf had ik Pom beter nog even terug in de bench kunnen doen want voordat we aan de beurt waren, was Pommetje helemaal op haha. Ze wilde alleen nog maar snuffelen en op haar rug liggen. Ook schattig, maar niet heel erg de bedoeling. Pom kreeg een ZG, en de keurmeester had wel haar best gedaan om de positieve punten te benoemen.

Young chocolate who moved out very well. A little difficult to assess. Pleasing head with kind expression. Coat of lovely rich colour. Carrying just the right amount of weight. Would perhaps benefit from ring training.

Jonge chocolade teef met zeer goed gangwerk maar wat moeilijk te beoordelen. Aantrekkelijk hoofd met een vriendelijke uitdrukking. Vacht met prachtige donkere kleur en haar gewicht is precies goed. Zou wat ringtraining kunnen gebruiken. 


Na 4 showtjes denk ik dat we wel kunnen concluderen dat Pom's gangwerk wel 1 van haar pluspunten is, dat staat op ieder keurverslag zo'n beetje benoemd. Nu ze wat ouder wordt, wordt het gangwerk ook wat vaster. Althans, dat is de bedoeling. Binnenkort beginnen we met de conditietraining naast de fiets. Op de site van de rasvereniging staat een schema voor jonge honden. Omdat Labradors toch vrij forsgebouwde honden zijn, die lang tijd nodig hebben om volwassen te worden, houden we het voorlopig bij het schema voor de jonge hond, wat opbouwt naar 20 minuten langs de fiets draven. Ik heb al even geprobeerd wat Pom vond van naast de fiets lopen, en dat ging eigenlijk wel goed. Dus dat komt helemaal in orde :)

Volgens mij was dit het nieuws wel! Ik zal ook n og wat foto's opsnorren van door de maanden heen, voor in de volgende post!

Pom zwom

Dinsdag 02 Juli 2013 at 01:51 am

Foto's!

En ook nog wat plaatjes op het droge

Date met Chester

Vrijdag 10 Mei 2013 at 6:05 pm

Vorige week vrijdag had Pom een date met Chester. Chester's vrouwtje zit ook op het labradorforum. Niet de Chester waar Maupie weleens mee op pad ging overigens, die gaat ze binnenkort ontmoeten. Deze Chester is zwart :) Het was eigenlijk de eerste keer dat Pom een labradorforum-date had. En het was leuk. We waren in Vianen, bij de Put. Die zijn we niet helemaal rondgelopen, dat was nog wat te ver voor Pom, maar ze hebben lekker wat gespeeld aan de waterkant.

Foto's:

Nieuwsflits

Zondag 28 April 2013 at 12:45 pm

Pom is aan het wisselen. Dat was ze natuurlijk al, maar nu heeft ze er ineens de vaart in. 2 weken geleden schreef ik dat het wisselen van de snijtanden compleet was. Nu is ze druk bezig om alle andere tanden te wisselen. Vrijdag vond ik 's ochtends al een kiesje in de voerbak, en in de middag spuugde ze er nog eentje uit, vanuit de bench zo op de vloer, haha. Nu zit ik dus toch met 2 kiesjes, terwijl ik nog zo had gezegd dat ik hoopte dat ik er geen zou vinden. Nou ja, ik ga ze toch maar weggooien als het wisselcircus erop zit.

Gisteren was ze een beetje op mijn hand aan het sabbelen toen ik ineens dacht: lijkt wel of ze een hoektand mist. En jawel, rechtsonder alleen een doorkomend puntje van de nieuwe tand, de kleine scherpe puppytand was verdwenen. Linksonder zat ook al los, en die is er ergens vannacht of vanmorgen ook uitgegaan. Normaal zijn de hoektanden de laatste tanden die eruit komen, dus wie weet heeft ze alle kiezen er al wel uit. Het is een beetje moeilijk te zien en omdat er vanalles doorkomt vindt ze het ook niet heel leuk om me te laten kijken. Maar goed, het einde is in ieder geval in zicht, en dat terwijl ze nog niet eens vijf maandjes is.

Het loslopen ging de laatste tijd wat minder, er wordt hier langs het kanaal veel gevist en gespeeld door de basisschooljeugd. Die laten regelmatig halve zakken chips slingeren enzo. Pom vond het wel leuk om de hele kant af te zoeken naar iets eetbaars en was dan ook niet erg onder de indruk als ik gewoon doorliep. Ze heeft dus een week of 2 aan de lijn gelopen langs het kanaal, en alleen in het bos los. Ondertussen natuurlijk hard doorgeoefend met het hierkomen en ook mijn eigen handelen wat aangepast. We maken er nu wat meer een ontdekkingstocht van. Ik kom eens kijken wat zij allemaal opsnort met die neus, en af en toe doe ik zelf of ik wat fantastisch heb ontdekt en dan komt Pom direct aangesneld om te zien wat dat dan wel niet is haha. Verder veel spelen samen en een beetje trainen. Zo is er wat meer te doen voor haar onderweg en dat vindt ze geloof ik wel leuk. Ging dus steeds wat beter. Gisteravond dus maar weer eens geprobeerd haar los te laten langs het kanaal en dat ging eigenlijk hartstikke prima. Ze vond nog een halfvergane meeuwenvleugel en heeft die een tijdje meegedragen haha, trots als een pauw. Wat ook leuk was: het was al een beetje donker toen we gingen en af en toe zag je echt zo'n zwevend gebitje. Pom's nieuwe tanden zijn nog erg wit hahaha.

Ringtraining
Vorige week zondag werden we om 13.00u verwacht bij mevr. van Elewout van de Fairywoods-kennel. Zij gaf de ringtraining georganiseerd door de Labrador Kring Nederland, 1 van de 2 rasverenigingen voor Labradors in Nederland. Voordat we begonnen met de echte training, kregen we eerst nog wat korte uitleg en wat er belangrijk was op de dag van een show. Pom mocht nog even op een veldje met een ander hondje. Op het veldje stond ook een zwembadje, en je raadt het al, ik was nog niet gaan zitten of ik hoorde al een hoop gespetter; Pom had het badje gevonden :D Dus voor we goed en wel begonnen waren, was mevrouw de Bruin al kleddernat en supersmerig. Ach ja, je hebt een Labrador of niet he? :D

Tijdens de training hebben we heel veel goede tips gehad van iemand die echt een schat aan ervaring heeft. Het staan ging wel aardig bij Pom, alleen het lopen was een beetje problematisch. Ze hing steeds in de lijn hahaha.. Ach, het komt wel goed. En anders maar niet, dan weten we dat ook weer :D Al geloof ik dat het de bedoeling is dat we ook aantreden in de fokkerijklasse hahha, of dat nou zo'n goed idee is met die kleine aap :D

Hieronder nog een foto die Patty vrijdag gemaakt heeft van Pom in stand. Het was echt typisch hondenweer haha, dus de vrolijkheid spat er niet vanaf. We moeten nog echt even aan de slag om er een kwispeltje bij te krijgen hahaha, nu ziet het er een beetje uit alsof ik haar heb vastgespijkerd. Ze is wel weer erg veranderd sinds de vorige standfoto, 4 weken geleden. Het is niet meer zo'n baby om te zien, het wordt nu toch al wel echt een dametje. Op de foto dan, want als je haar ziet rennen is het nog echt een pup. Zwabberende poten enzo :D Ze is ook flink hoger geworden, ik denk dat ze nu ergens tussen de 45 en de 50 cm in zit. Meten is moeilijk want ik heb geen meetlint :D

Fase 1 compleet

Maandag 15 April 2013 at 3:54 pm

Zo, 12 snijtanden zijn eruit! Een tandje had niet zo'n zin dus stond er even iets dubbel, maar dat is uiteindelijk toch goedgekomen en alle tanden staan min of meer netjes op rij :) Even wachten op de laatste vier die nog niet helemaal door zijn. Heb net nog eens eventjes in haar bekkie gekeken, er komen ook 2 nieuwe kiezen door, en ook al 1 van de premolaren (P1). De informatie die ik vind op internet en in boeken is niet helemaal eenduidig, qua wat er nu zou moeten zitten en wat nog komt, dus ik wacht wel gewoon af.. Kan er toch niets aan veranderen.

Verder gaat het helemaal prima met Pom. Iedere week leert ze weer wat bij. Zo is ze deze week echt vooruit aan het gaan qua lopen aan de lijn. Dat ging al best wel goed, maar nu gaat het ook steeds beter als we mensen tegenkomen. Dat is fijn, dat het kwartje begint te vallen :) Ze is in huis vrij rustig en houdt van op schoot hangen. Nu ze aan het wisselen is, is ze daarbij wel een beetje happerig, maar vooruit. Dat is haar vergeven haha.. Op de training doet ze het super. Ze is de jongste, een maand zit er tussen haar en de volgende zeg maar, maar ze doet het meer dan prima. Ik had verwacht dat het allemaal veel moeilijker zou zijn maar het gaat de laatste weken bijna vanzelf :) Er zal vast nog wel een terugval komen over een aantal maandjes, maar och.. zolang ze maar niet weg gaat lopen vind ik het al prima!

Eind mei gaan we ons eerste showtje lopen, ben heel benieuwd hoe ze haar daar gaan vinden. Niet dat dat uitmaakt, ik vind haar toch helemaal super haha. Vanavond wel weer ringtraining, eens zien hoe dat weer gaat. Vind het persoonlijk lastiger dan jachttraining hahaha..

Als afsluiting nog 2 fotootjes van het jong ;)

pom keuken 1

Het was even stil..

Maandag 08 April 2013 at 9:24 pm

maar hier zijn we weer :)

Wegens druk aan het werk, en daarna ziek, al een tijdje geen updates geplaatst. Maar nu zijn we er weer. En er zijn ook weer nieuwtjes! Ik doe ze even met tussenkopjes (sjiek of niet?)

Tandenwissel
Daar zijn we nog steeds heel druk mee bezig! Inmiddels zijn er 8 van de 12 snijtanden uit en op die plekken zitten ook al nieuwe tanden. De andere vier staan los en zullen er deze week wel uitvallen denk ik. Een tandje wilde er niet uit terwijl zijn grote broer al doorkwam, maar die is er na een kauwbotje en wat wiebelen van mijn kant toch ook uitgevallen. Ik heb nog geen een tandje gevonden. Niet dat ik dat heel erg vind, want wat moet ik daar dan weer mee. Als ik er dan 1 vind ga ik dat toch weer bewaren, geen idee waarom, maar ja..

Stamboom
Pom's stamboom is vandaag binnengekomen! De fokker van Pom zou hem eigenlijk komen brengen maar we hebben het allemaal druk dus toch maar opgestuurd. Niet dat het iets verandert, maar het is toch wel leuk om hem te hebben :)

Pom zwom
En ja, het is zover! Pom heeft voor het eerst een nat pak gehaald. Zaterdagmiddag waren we in het bos en was ze eerst al in een of andere halfbakken sloot gesprongen, dus ze was eigenlijk al nat. Toen kwamen we bij een echte sloot met echt water ;) en toen heb ik er maar wat ingegooid om haar over te halen erin te gaan. En ze dacht er niet eens over na maar liep er zo in. Toen ze eruit kwam, kreeg ze wel effe de gekke vijf minuten, maar goed, dat hoort erbij ;) Het weer wordt nu ook beter, dus binnenkort kan ze wat vaker te water!

Ringtraining
Vanavond hadden we de derde les van ringtraining. Vorige week ging het niet door omdat het natuurlijk pasen was. Het ging op zich wel goed. Het staan krijgt Pom al aardig onder de knie! Alleen het lopen was lastig vandaag, het gras rook net wat te lekker. Al was ik niet de enige die daar last van had haha, er waren meerderen die het moeilijk hadden met aandacht krijgen van de hond. Al met al ging het nog niet zo heel beroerd, we komen er wel. Wel heel blij dat we hier nu iedere week even aandacht aan besteden. Staan kan je op zich zelf nog wel leren, maar oefenen met lopen, met allerlei andere honden eromheen enzo, toch erg nuttig!

Foto's

Stafoto van Pom, 16 weken was ze hier

Pom vandaag, kopfoto. Af en toe lijkt het echt al een hele mevrouw. Meestal niet hoor :D

Ringtraining

Woensdag 27 Maart 2013 at 6:44 pm

Maandag was onze eerste les ringtraining. Dit wordt georganiseerd door de mevrouw die ons ook jachttraining geeft. Ringtraining is bedoeld om de hond (en de baas) voor te bereiden op een hondenshow. Zodat je weet wat er van je verwacht wordt. Omdat ik Pom graag een paar keertjes wil showen, en omdat ik het leuk vind om samen bezig te zijn, gaan wij nu dus op maandagavond naar ringtraining. Dit ter inleiding.

Twee weken geleden hebben we al een introductieles gehad, theorie. Vorige week was de eerste les met hond, maar aangezien ik toen lekker uit eten was, konden we daar niet bijzijn. Deze maandag dus les 1 voor Pom. Het was ontzettend koud maandagavond. De trainingslocatie was de parkeerplaats van de BoerenBond in Etten-Leur. Voor het oog van de wereld, zeg maar. Ik had een zakje met speciale beloningen gemaakt, blokjes kaas en viskoekjes. Een hele slechte combi die echt de tent uit meurde. Pom vond het wel lekker, en daar ging het om. We begonnen met een stukje heen en weer lopen, op een tempo dat de hond zich goed kan tonen (in draf). Voor Pom is dat nog niet zo heel erg hard, dat was dus wel te doen. Na een paar keer heen en weer moesten we een driehoekje lopen, zoals dat ook op show gaat. Daarna ook nog een rondje met zijn allen. Dat was moeilijk natuurlijk, want alles bewoog en dan moet je ook nog opletten dat je niet tegen je voorganger oploopt.

Hierna gingen we het staan oefenen. Een labrador wordt vrij geshowd, je mag hem dus niet goedzetten, zijn staart omhoog houden oid. Lokken met een koekje, dat mag wel :P Pom ging best netjes staan en bleef ook mooi staan. Stiekem hadden we thuis al wel een beetje geoefend uiteraard :D Ze pakt het best goed op, ook al wil ze liefst op haar kont gaan zitten als ze een koekje ziet.

Na de pauze gingen we weer verder met lopen en staan, al met al best een goede les. En Pommie was zo vreselijk braaf :) Eigenlijk al de hele week, het kind doet erg haar best. Zal ik volgende week wel dubbel en dwars terug moeten betalen vrees ik, maar goed :D Voor nu is het prettig! Tussen al die grote honden was ze een van de braafsten, vond ik. Er waren een paar wat grotere reuen bij die het duidelijk minder deden dan mevrouw Pom. En dat maakt me toch wel trots.

Vandaag is ze trouwens 16 weken precies. We zijn even naar het bos geweest (bijna iedere middag hoor, niet speciaal om het te vieren) en daar zagen we een hardloper. Ik was bang dat ze erachteraan zou gaan, maar ze zag m wel maar kwam toch naar me toe toen ik floot. Ik ben wel een stukje weggerend toen ik floot, zodat ze wat meer trigger had om naar me toe/achter me aan te komen, maar ze bleef toch  mooi bij me. Braaaave puppy!

Boerderijkwartet!

Zaterdag 23 Maart 2013 at 6:39 pm

Vandaag had ik afgesproken met Marjolijn. Haar pony Rocky staat op een zorgboerderij en ik wilde graag eens met Pom gaan kijken daar. Een beetje kennismaken met alle beestjes. Dat mocht wel, dus vandaag was het zover. Het was vreselijk guur weer, maar dat mocht de pret niet drukken. We hebben eerst even gekeken hoe de paarden van de wei kwamen. Pom vond het toch wel spannend. Ze doet wel stoer maar wel van een afstandje haha.. Daarna was er 1 pony die honden gewend was en die kwam even dichterbij. Pom hield gepaste afstand. Ik heb haar eventjes opgetild en aan het paard laten snuffelen, dat vindt ze dan wel prima.. Daarna zijn we even in de stal bij de koeien gaan zitten, daar was het tenminste warm. Toen heeft Pom ook nog even kennis gemaakt met Frits de koe/stier, die heeft haar een lik gegeven haha..

In de middag zijn we nog even het bos in gegaan met Patty en Senna en nu is Pom Heel Erg Moe van alle indrukken. Die ligt dus al een paar uur te pitten en ik denk niet dat er vanavond nog heel veel beweging in gaat komen. Maakt niet uit, het is toch veel te koud om te wandelen :D

Wie zijn dat nou?

Koeien, dus. Hele grote!

En als je dan heel moe bent, is op je rug slapen toch wel het lekkerst

 

Tagwolk

Archieven

Categorieën

Last Comments

papa (Foto-update): Hoi Sabine, weer schitterende foto’s van de jongedame. Kom binnenkort wel een keer langs om weer ff t…
0ma (10 jaar later...): Hoi Sabine Leuk stuk over Pom Wat is het toch een mooie hond. Leuk dat je weer op cursus gaat en me…
Saskia & Benco (Pom's tweede show…): Wat is ze mooooooooi!!
papa (Pom's tweede show…): Hoi Sabine, wat een prachtig verhaal weer over ons Pommetjuh en ze doet het steeds goed, de kwajongen…
papa (Pom zwom): Hoi Sabine, weer schitterende foto’s van onze Pom met de intelligente blik van hoe heb ik ‘em dat wee…
oma (Eerste show): gefeliciteert met je 3de prijs. Wat is het toch een mooie hond. Om verliefd op te worden. Wanneer zie…

Links

To change the links in this list, edit the file '_sub_link_list.tpl' in the pivotx/templates/andreas-2/ folder. You can do this by directly editing the file, or you can go to 'Manage Media' » 'Templates' in the PivotX interface.

Zoek!

Dinges

Draait op PivotX - 2.3.6
XML: RSS Feed
XML: Atom Feed