Pagina's

Voeg pagina's toe, of maak een nieuw hoofdstuk aan.

Over mij

Komt nog!

Les 13

Dinsdag 28 Mei 2013 at 9:59 pm

Oh oh oh, ik loop hopeloos achter.

Les 13 hadden we watertraining met de hondjes. Hiervoor gingen we naar een andere lokatie dan normaal, namelijk in Effen. Omdat het koud was, begonnen we met  wat gewone oefeneningen voor de hondjes het water ingingen. We begonnen met volgen, een 8je deze keer (zoals ook op de wedstrijden gebruikt werd). Dit ging eigenlijk best wel goed, zowel aan de lijn als los liep Pom redelijk goed mee. Daarna was het tijd voor vooruitsturen. Ondertussen kregen we nog wat uitleg over waar je op moet letten bij het trainen op verschillende locaties, en ook bijvoorbleed op wedstrijd. Dat was wel nuttig. Het vooruitsturen ging wel goed, althans.. ze gingen alle 3 vlot weg, maar besloten daarna ook alle 3 om even een rondje te gaan rennen. Pom is echt een naapertje, die leert dingen door te zien. Het was me al eerder opgevallen, maar nu wordt het steeds duidelijker. Dan ziet ze een andere hond iets doen (meestal iets stouts 8-))  en dan denkt ze: och, dat kan ik ook weleens doen! Ik zit eraan te denken om haar voortaan te blinddoeken tijdens de training ;)

Na het vooruitsturen gingen we dan het water in, of althans, de honden. De waterdummy ging aan een touw en de hondjes gewoon los. De eerste drie keer wilde pom hem wel gaan halen maar toen vond ze het niet meer leuk. Nou ja, ze was lekker erin geweest en toen was de koek blijkbaar op. Ook geen probleem, we hebben nog wat volgwerk gedaan, zit&blijf met voorkomen en dat ging allemaal goed. Zat het uur er alweer op! :)

Les 11 en 12

Vrijdag 10 Mei 2013 at 2:04 pm

Oh oh oh.. slecht hoor, ik loop hopeloos achter!

Les 11: Mijn moeder zou meegaan naar de training, vond ze leuk om eens te kijken. Ik had haar opgehaald, maar toen moest ik door Breda en daar stond het helemaal vast. We waren dus te laat. 10 over 9 kwamen we in de les aankakken, zowel Pom als ik toch wel enigszins opgejaagd/gehaast. We begonnen meteen met volgen en dat ging natuurlijk helemaal niet goed. Gelukkig na een minuut of 5 a 10 kwamen we wat tot rust en ging de rest van de les goed. Mijn moeder heeft nog wat filmpjes gemaakt, waarvan er hieronder 2 staan als het goed is :D

Les 12: Vorige week had ik het nog erger begaaid, want toen had ik me totaal verslapen. Training begint normaal om 9 uur en het is toch wel een klein half uurtje rijden. Om 8.51 deed ik mijn ogen open haha, dat ging m niet meer worden. Ik me rot gehaast om toch nog een half uurtje mee te kunnen pikken, maar toen mocht ik in de les die na ons is meedoen. Tussen de gevorderden dus :D Was eigenlijk best heel leuk en Pom deed het niet zo verkeerd. Het was vooral voorkomen die les, eerst met honden aan 2 kanten van het pad, daarna in het bos, en daarna nog een keer verstopt in het bos. Volgen ging helemaal super die dag, echt uit het boekje. Ze kan het ook heel goed want hier thuis loopt ze als een volleerde mechelse herder te volgen af en toe :P Maar al die andere hondjes, pionnen, afleiding, dat is lastig voor zo'n kleine pup. Maakt niet uit, dat komt allemaal wel! Of niet, dat is ook prima hahahaha..

Les 10 alweer!

Zaterdag 20 April 2013 at 6:48 pm

Zo, tijd voor een nieuw verslag Smile Gisteren training 10! De weken vliegen om haha, en wat leren ze snel, die kleine druifjes Very Happy

We begonnen weer met een rondje om de voorvallen van de week te bespreken. Dat duurde eventjes haha, iedereen had wel een puntje van frustratie. Maar uiteindelijk kwamen we er wel uit, gefrustreerd raken heeft sowieso geen enkele zin. Dat had ik zelf ook al wel bedacht, maar soms... Het was allemaal baas-hond contact zei de trainster, en daar werken we heel hard aan. Het komt allemaal goed. SOms is het gewoon wel prettig om dat eens van iemand anders te horen.

Daarna begon de les, met volgen. Ik en iemand anders begonnen bij de pilonnen, de 2 anderen begonnen met volgen tussen allerlei neergelegde voorwerpen (dummy's) door. Daarna mochten we wisselen. Pom vond alle voorwerpen toch wel interessant, maar ze deed het prima. Daarna gingen we los volgen proberen. Dit was voor Pom en mij nieuw. We liepen weer langs de pilonnen en als ik haar aandacht had mocht ik haar lijn loslaten en gewoon verder volgen. Ging eigenlijk hartstikke goed!

Hierna gingen we down & blijf doen. Dit ging ook prima, Pom neemt het blijf-commando heel serieus. Als ze down gaat ligt ze zeg maar recht (ze komt vanuit zit) maar zodra ik blijf zeg gaat ze ook op 1 bil liggen, alsof ze denkt: dit gaat vast ff duren! Hartstikke grappig. Ze blijft iig prima liggen.

Vervolgens het inkomend apport. Pom zit&blijf, ik weglopen, op een meter of 15 een dummy wegleggen, zelf nog een eindje doorlopen en dan fluiten. Pom vloog echt als een pijl uit de boog naar me toe, nam ook de dummy nog mee en kwam netjes bij me aan.. Heel knap dus. Ze is de enige retriever in het groepje en dat kun je toch wel zien. Niet dat ze al perfect apporteert, maar ze vindt het wel heel leuk en ze pakt de dummy (of wat anders) zonder aarzelen op. De rest kan toch af en toe wel eens flink twijfelen of ze het zullen pakken of niet, maar dat doet pom echt niet. Na deze opdracht hebben we daar ook even over gepraat, over de verschillende rassen in de groep en dat het zo leuk is die verschillen tussen de rassen te zien.

De volgende opdracht was zit&blijf, ik weglopen, halverwege net doen alsof je wat opraapt, nog een stukje doorlopen. Omdraaien, nog ff blijven staan en dan teruglopen. En Pom moet dus gedurende al die tijd rustig blijven zitten. Draait ze haar hand niet voor om haha. Ging dus prima. Hierna nog een keer maar dan wel influiten. Toen kwam Pommie zo hard naar me toe rennen dat ze met haar voorpoten op mijn schoen stond haha.. iets te laat bedacht dat ze ook nog op haar kont moet gaan zitten Very Happy Ach, dat jeugdig enthousiasme is beter dan dat ze aan komt sloffen, denk ik maar. Zolang ze niet tegen me opspringt is het prima.

De laatste opdracht was meer een testje, om te kijken of er al gemarkeerd kon worden. Pom ging er de eerste keer wel goed naar toe, maar vond de trainster leuker dan terug bij mij komen dus dat kostte erg veel moeite. De tweede keer kwam ze helemaal niet meer. Ach ja.. het was een testje en ze is nog jong, dat komt vast wel goed Very Happy Ze zat heel steady naast me toen de dummy gegooid werd, oplettend maar geen neiging om op te staan. Toen ik haar stuurde ging ze in 1 lijn naar de dummy en pakte hem op, maar ja, toen zag ze de trainster. Nou ja, ik vond dat iig 2 pluspunten en de rest komt wel Very Happy

En daarna was ze moe Very Happy

Puppyschool (les 9)

Vrijdag 12 April 2013 at 11:10 pm

Vandaag weer een training gehad. Vorige week geen verslag want toen was ik hartstikke ziek. Maar inmiddels ben ik weer bijna helemaal hersteld en dus konden we gelukkig weer gaan. ik v ind het zo leuk!

We waren weer wat eerder en kwamen samen met een medecursist aan. Samen naar de trainingslocatie gelopen, de hondjes nog even losgelaten. Die 2 kunnen echt lekker met elkaar spelen. Leuk om te zien Smile

Daarna begon de les, met een volgoefening. De pilonnen waren er weer eens bij. Eerst aan de linkerkant van de pilonnen, daarna aan de rechterkant en daarna slalommen. Omdat we niet al te ver achter elkaar liepen kwamen we elkaar met het slalommen af en toe tegen, dat was een extra moeilijkheidje maar het volgen ging beter dan de vorige weken (met behulp van een brokje wel, maar dat maakt niet uit). Hierna gingen we een andere volgoefening/aandachtsoefening doen, waarbij je veel korte wendingen moest maken en het de bedoeling was dat de hond beter op je ging letten. Dit was nog best moeilijk vond ik. Maar dit gaan we iedere dag eventjes oefenen deze week.

de volgende oefening was zit en blijf, wij weglopen en dan influiten. Pom bleef werkelijk keurig zitten. Ik moet niet meer zo veel omkijken zei de trainster, maar vertrouwen dat ze blijft zitten. Daar ga ik dus ook aan werken Smile Daarna moesten we het nog een keer doen en dan teruglopen. Hierbij kwamen de babybillen even van de grond maar op mijn 'BLIJF' en handgebaar ging ze toch weer netjes zitten en konden we het mooi afmaken. Toch wel knap. Hierna moesten de gevorderden (nou ja, de mensen met een hond die wat ouder is en al wat langer trainen) doen alsof ze wat opraapten terwijl ze wegliepen. Maar dit hoefden de kleine baby's nog niet te doen, dat zou wat teveel gevraagd zijn. Wij mochten weer gewoon fluiten. Pom deed het nogmaals keurig en de trainster zei dat ze het mooi rustig doet allemaal. Dat vond ik wel een leuk compliment Smile Hoe gek ze soms ook is, ze zit idd heel rustig te wachten en dat is prettig, dat die rust erin zit.

Hierna kwam vooruitsturen. Pom had even geen zin meer om te blijven zitten, nou ja, hadden we ook al 3 keer gedaan dus ik kan het me wel voorstellen haha. Vooruit wilde ze wel, en dat was de bedoeling Smile ze ging als een speer en kwam ook weer als een speer terug. Helemaal prima!

Toen kwam het klapstuk van de training haha.. Uit een plastic zak kwam een geschoten duif(je). Hij kreeg wel een jas aan, ivm de veertjes. De drie andere honden reageerden erg sterk op de lucht van de duif toen de zak openging. Pom niet, die had het druk met een gat graven. De bedoeling was dat ze even gingen kennismaken met meneer/mevrouw duif. Hij werd op de grond gelegd en wij liepen er op af (een voor een, aan de lijn). Ze mochten snuffelen, ze mochten hem oppakken als ze daar neiging toe hadden. Niet plukken, schudden, dat soort dingen. Okee.. Wij mochten als eerst. Ik had verwacht dat Pom er wel even aan zou snuffelen. We lopen op het beest af, Pom snuffelt er nauwelijks aan, pakt m op en loopt heel relaxed verder Very Happy Echt totaal ontspannen, alsof het dagelijkse kost was. Ze heeft pas deze week dat ze dingen die ze oppakt ook komt brengen, eerst wilde ze er alleen maar mee schudden en op kauwen. Maar goed, ze liep dus gewoon rond met die duif in haar bek haha, ik was zo supertrots! En toen moest ik hem weer aanpakken en was het de beurt aan de volgende cursist. Pom was de enige die hem zo opraapte. Ze is nog de jongste ook haha. Dubbel trots dus! Echt zo superleuk!

De laatste oefening was ook een apport. Pom moest zitten (en blijven zitten), ik liep een stukje weg, dummy op de grond leggen, nog een stukje verder lopen en dan fluiten. Pom kwam weer meteen en nam netjes de dummy mee. Heb m haar even vast laten houden en kon hem daarna weer aanpakken. Heel goed van die kleine aap dus! Ook al is alles makkelijker met een retriever Wink ze doet het toch maar mooi!

Nummer acht alweer!

Zaterdag 30 Maart 2013 at 10:56 am

Gisteren hadden we weer training. Ik was wat vroeger gegaan, zodat Pom nog eventjes los kon rennen. Dat ging wel goed. We kwamen nog onze mede cursusgenoten tegen dus toen heeft Pom nog even kunnen spelen met Ciska de Heidewachtel :) Uiteindelijk ws het toch uit  met de pret want toen ging de les beginnen!

We begonnen met volgen naar een ander kruispunt, waar we de les gingen doen. Af en toe wisselen we even van kruispunt, weer een iets andere omgeving en andere mogelijkheden. In ieder geval, het volgen daarheen ging goed. Toen moesten we daar op een rij gaan staan, paar meter ertussen. Een voor een moesten we dan volgen. Eerst voor de groep langs, dan achter de groep langs en vervolgens slalommen en achteraan aansluiten. Dat ging iets minder (mijn schuld), maar na een tipje van de instructrice ging het al een stuk beter (en met een mooi los lijntje, zoals thuis :P).

De volgende opdracht was down&blijf, op een rij. Dat hadden wij eigenlijk nog niet geoefend. Pom ging wel netjes down maar blijven liggen terwijl ik wegstapte lukte nog niet. Dat gaan we dus deze week even oefenen. Daarna zit&blijf en voorkomen. Pom moest zitten op een bepaald punt, iets verder was een pad naar links, daarvoorbij moest ik gaan staan en dan fluiten. Dat ging supergoed. Heel netjes blijven zitten, geen aanstalten gemaakt om op te staan toen ik omdraaide en pas overeind gekomen toen ik haar voorfloot. In 1 streep gekomen, netjes gaan zitten, eigenlijk een perfecte uitvoering.. Vond ik althans :D Vervolgens gingen we dit nog een keer doen, maar dan op een ander pad en moest ik haar niet fluiten maar weglopen en terugkomen. Dat ging ook hartstikke goed. Ze zit en ze blijft zitten op het moment :) Trotse hondenmoeder dus ;)

Vervolgens gingen we een stukje het bos in, daar gingen we nog een keer zit&blijf doen, maar dan van het pad af. Pom zitten (tussen de blaadjes, wat vorige week totaal neit ging en ze nu super deed), ik weglopen en dan weer fluiten. Thuis fluit ik eigenlijk maar zelden vanuit blijf, heb liever niet dat ze zodra ik me terug omdraai denkt: oh, nu mag ik komen! Zodra ze de fluit hoort, komt ze toch wel, dus dat bewaar ik dan voor op les en heel af en toe thuis.

De laatste oefening was een volgoefening. We moeesten met zijn allen in een kring rondlopen (draaimolen idee) en dan op aanwizjing van de trainster een draai maken, links- danwel rechtsom. Af en toe halt houden (de hond moet dan zitten). Na de laatste halt moesten we om de beurt de honden laten zitten en blijven en dan zelf een stukje weglopen, om de persoon voor je heen en weer terug. Dit ging heel goed bij iedereen, en dus ook bij Pom. Dat snoetje als ik dan terug kom lopen is echt onbetaalbaar. Ze vindt het zelf volgens mij ook heel goed van zichzelf, zo kijkt ze althans wel. "kijk eens, goed doe ik dit he?" Ja Pom, je doet het fantastisch :)

Training zeven alweer

Zondag 24 Maart 2013 at 10:29 pm

Vrijdag alweer de zevende les van de puppyjachttraining! Het was behoorlijk koud, dus flink tempo gelopen naar de leslocatie vanuit de auto.. even warm worden. Brrr.. We begonnen de les met het rondje waar loop je tegenaan. Weinig problemen deze week!

De eerste opdracht was volgen in duo's. Nou kan Pom al best aardig volgen, maar ze heeft nog geen pas netjes naast me gelopen. Heen liep ze aan de buitenkant, je zou denken dat het dan wel moet kunnen maar niets.. Terug in het midden was nog een groter drama. Ondertussen stond ik ook nog 2 keer op haar poot, kortom, onmogelijk. Daarna ben ik nog een keertje alleen gelopen en dat ging een stuk beter. Toen nog een keer met tweeen en toen ging de heenweg wel goed, maar de terugweg weer totaal niet hahaha..

Hierna gngen we zit en blijf doen, en dan komen op de fluit. Dat ging op zich wel goed. Pom bleef goed zitten, ze maakt daarin nu echt stappen. Komen ging uitstekend, dat was vorige week wat minder maar ging nu dus prima. Netjes dus. Vervolgens gingen we een eindje het bos in (want het waaide nogal, beetje beschutting). Moesten we weer zit en blijf doen, maar nu in het bos. Grappig om te zien dat dat zo'n groot verschil is. Andere plek, in de blaadjes... Dat was toch wel een hoop afleiding haaha. En dan waaide het ook nog dus al die bladeren vlogen langs. Dat was te lastig. Dus uiteindelijk is ze blijven zitten met mij op 2 meter. Daarna ben ik weer naar haar toegegaan (heel dat eind weer terug Laughing ) Een goede eyeopener dat zitten op een bospad toch weer wat anders is dan zitten in het bos.

Hierna voorkomen waarbij ik me weer moest verstoppen achter een boom. Was ook grappig, want iedereen stond achter boom 1, maar de man voor mij was doorgelopen naar boom 2. Zijn hond begreep er niets van, die had iedereen achter boom 1 gezien dus daar zou zijn baas ook wel staan. Niet dus Very Happy Daarna was Pom.. die liep meteen door naar boom 2 Laughing Daar stond ik dan weer niet. Gelukkig kreeg ze onderweg toch door dat ze me daar niet ging vinden (de wind denk ik) en kwam ze naar me toe Smile Braaaaf dus!

Vervolgens vooruitsturen. Zitten op het pad, ik naar het bakje. Brokje erin, terug naar Pom en dan vooruit. Dat kan ze echt al wel goed. Ze bleef ook netjes zitten weer. Daarna moesten we het bakje nog ophalen, we waren de laatste combinatie.

De laatste opdracht was terug volgen naar het kruispunt waar we normaal trainen, in een rij. Dat ging eigenlijk best goed, de ergste wilde bui was ervanaf. Al met al best een leuke training! Niet alles goed uitgevoerd maar wel weer een hoop nieuwe inzichten gekregen. En ik weet dat Pom het wel gewoon kan, in principe. Soms heeft ze nog wat moeite met alles eromheen en dat is ook prima, ze is pas 15 weken. Maar als ik terugkijk heeft ze toch al wel een hoop geleerd in de weken dat we nu trainen. Ze blijft nu (meestal) netjes naast me zitten als we moeten wachten. Ook belangrijk! Volgende week maar eens kijken of ik een kwartiertje eerder kan komen zodat ze nog eventjes los kan rennen voor we beginnen Smile

Vandaag al even geoefend in het bos met blijven zitten tussen de blaadjes. Ging hartstikke goed Smile

In huis gaat het ook prima, als bewijs een filmpje! Wat een bijdehandje he? http://www.youtube.com/watch?v=qSVnkWS-G0A

Zesde training

Vrijdag 15 Maart 2013 at 3:25 pm

Training zes alweer! Vanochtend op tijd op weg naar de trainingslocatie. Ik was vroeg gearriveerd dus had even tijd om vast wat dingen te doen, beetje volgen enzo.. Ze zat lekker rustig op haar kont toen de rest aankwam. Toen ze de trainster zag ging ze helemaal uit haar dak. Gillen, springen, bizar Very Happy Nou ja, maar weer even rustig aan de voet gezet en toen ging het wel weer.. Wat een figuur is het ook Laughing

We begonnen weer met volgen. We waren maar met zijn 3en vandaag, het is net de 10 kleine negertjes haha. Volgen ging eigenlijk wel heel goed, we moesten eerst heenlopen en op het eind een bocht rechtsom, en dan terug en een bocht linksom en dan nog een keer op en neer Smile Pom had best aandacht en het ging goed. Ze moet alleen nog iets dichter bij me lopen dus dat moest ik met een brokje doen. Maar verder was dit super! Daarna zit & blijf, en dan de komfluit. Dat ging echt heel goed, Pom zat als een huis. Ik ben niet al te ver weg gegaan en loop nog altijd achteruit weg. De trainster vond ook dat ze heel goed zat en dat ik best kan gaan proberen om om te draaien tijdens het weglopen. Zullen we van de week eens gaan proberen dus, of dat al gaat. Het is vooral een kwestie van dat ze weet dat ik haar niet vergeet als ik wegloop geloof ik, en als ze dat eenmaal goed doorheeft maakt de afstand niet meer zo uit gok ik.

Vervolgens de zitfluit. Dat gaat hartstikke goed, alleen moest Pom even poepen. Daardoor was ze ff afgeleid maar daarna ging het weer prima. Ik deed het ook goed door haar dicht naast me te laten zitten, kreeg ik een complimentje voor! Altijd leuk

Hierna gingen we down oefenen. Dat gaat al best goed. Ze gaat makkelijk liggen, maar ze wil wel ook weer snel omhoog. Dat is verder nog niet heel erg. Ik moest weer proberen om haar op 1 bil te krijgen door een beetje te aaien enzo. En daarna weer terug naar zit..

De volgende oefening was vooruit sturen. Dit deden we twee keer. We doen dit altijd met een bakje met een brokje erin. Deze keer moest Pom naast mij zitten en ging de trainster het brokje in het bakje doen. Pom was totaal afgeleid toen ze terug kwam en wilde haar meteen gaan begroeten en weet ik veel hahaha.. Dus weer even rustig neergezet en vooruit gestuurd, en ja hoor.. daar ging ze. Ze kwam ook weer netjes terug maar vond het wel leuk om toch nog even bij de trainster te gaan kijken. Dat deed de hond voor ons overigens ook hahaha.

De tweede ronde vooruit stond het bakje verder weg (denk ongeveer 40 meter). Deze keer ging Pom meteen netjes weg, maar halverwege zag je haar afremmen. "wat ging ik ook weer doen?" en toen zag ze het bakje met het brokje in de verte. "oh ja! daar ging ik heen!" en daar ging ze weer. Toen weer teruggefloten maar toen zag ik halverwege al aan haar kop dat ze dit wel heel knap van zichzelf vond en ze ging even een ererondje lopen. Kon haar ophalen bij een medecursist Cool Very Happy Draakje..

Hierna een oefening om de aandacht bij jou te houden.. hiervoor moesten we met een dummy op ons hart een stukje lopen en heel blij tegen de hond praten. Als ie netjes een paar tellen focus had mocht ie de dummy een eindje dragen. Dan weer inleveren en weer hetzelfde. Ging best aardig, maar Pom wil de dummy eigenlijk liever niet teruggeven aan mij. Om dit op te lossen moet ik als ze ermee vandoor wil een stukje gaan rennen zodat ze haar aandacht weer meer op het rennen heeft dan op het veiligstellen van de dummy.

Na deze oefening gingen we de komfluit nog een keer oefenen, deze keer in het bos. We moestne hiervoor een stukje lopen en ik merkte met het lopen al dat de concentratie ineens minder dan 0 was. Het is ook inspannend voor zo'n kleine aap. Ik ben wat achterop gebleven met het lopen, want ze wilde alleen maar trekken trekken trekken naar de rest en dat wilde ik niet, dus heb ik even gewacht tot er weer normaal gelopen kon worden. Daarna moest ze zitten bij de trainster en moest ik haar fluiten. Ze kwam wel op me af, maar schoot langs me heen en ging even een feestje bouwen in het bos. Had misschien beter af kunnen haken voor deze oefening. Nou ja, aan de andere kant van het pad deden we het nog een keer maar nu op kortere afstand en ik moest achter een boom gaan staan.. Ik wilde het toch graag goed afsluiten en dat is gelukkig gelukt want ze kwam in een keer.

Al met al ging het best heel goed vandaag. Het komen was even wat minder, maar over de rest ben ik heel tevreden. En ach, ik neem het haar ook niet kwalijk hoor. Ze heeft 1 ding wel geleerd bij Naomie en Rick: het leven is een feestje hahaha. Dat is haar levensmotto Laughing Ik heb een paar complimenten gehad over haar aandacht voor mij en hoe ik haar gehandled heb bij de oefeningen. Ik merk dat ze steeds wat meer rust heeft. Soms komt ze nog wat zelfbeheersing te kort haha, maar dat is niet erg, ze is pas 14 weken.

En nu ligt ze al vanaf 11 uur te pitten, het is echt een vreselijke slaapkop de laatste paar dagen. Het zal vast een groeispurt zijn Very Happy

Training vijf

Vrijdag 08 Maart 2013 at 7:08 pm

Zo! Training vijf alweer! We waren vandaag met 1 persoon minder, een van de medecursisten was op vakantie. Vier nog over. We begonnen weer met het wekelijkse rondje waarin we de week doornemen (op hondengebied dan Very Happy). Daarna even de pups onder appel zetten, ging allemaal wel goed. We hadden een logeerhond als toeschouwer haha, die lag rustig aan de grondpin. Dat was voor Pom natuurlijk wel een hele uitdaging maar ze deed het best prima.

Daarna begon de les echt. We gingen in groepjes van 2, eentje liep een bospad in en oefende volgen, en de ander ging ondertussen op de hoek van het pad down oefenen. Ik mocht beginnen met down en dat ging eigenlijk heel goed. Pom ging makkelijk liggen en ze lag ook rustig. Eventjes dan, want dan wil ze weer wat doen. Ik was in eerste instantie wat te enthousiast in mijn aaibeloning. Rustig aaien werkte wat beter. Had ik zelf ook wel kunnen bedenken hahahaha.. Toen was mijn groepsgenoot uitgevolgd en mocht ik volgen. Ging een heel stuk beter dan vorige week! De wat strengere aanpak werpt meteen vruchten af haha.. Ik moet zeggen dat ik gedurende de week ook thuis al wel verschil merkte. Belangrijk om op te blijven letten, duidelijkheid en niet te afwachtend, want zelf iets bedenken vindt ze ook prima Very Happy En ik meestal minder haha. We moesten nog 1 keer allebei de dingen doen, dus 2 rondjes. Dat ging verder ook gewoon goed Smile

Vervolgens gingen we oefenen met de zitfluit, ieder op een pad (we trainen op een kruising Very Happy). Pom doet dit echt al goed. Zodra ik stop met lopen gaat zij sowieso wel zitten, dus ik moet gewoon zorgen dat ik op tijd fluit haha.. Ik vroeg vandaag nog of ze wel gaat begrijpen dat die fluit 'zitten' betekent, en niet 'zitten aan de voet'. Was een goede vraag (yeeahh! Wink ) maar dat wordt later allemaal opgelost met marcheren op de plaats Laughing Dat zien we dan wel weer!

Hierna moesten we door elkaar heen lopen en ging de trainster op een afstandje met haar startpistool schieten. Dit was nieuw voor Pom. Ik maakte me niet echt zorgen, en dat bleek ook helemaal niet nodig. Ze was wel alert op het schot (dat is natuurlijk prima) maar ze was absoluut niet bang. De trainster schoot 3 keer, steeds een aantal meters dichterbij. Geen enkele hond was overigens bang, gelukkig. Ging dus goed!

Vooruitsturen was de volgende oefening. Dat ging heel goed, meter of 20 denk ik. Pom gaat in 1 streep en komt ook weer netjes terug als ik fluit. Goed! Daarna nog voorkomen in het bos, dat ging ook prima. Pom nam weer een avontuurlijk pad (korter dan de makkelijke weg), adem in maar het ging allemaal goed. Drol Very Happy

We hebben een hoop gedaan vandaag, want het is nog neit klaar.. Hierna gingen we zit & blijf doen. Zitten, blijven zitten, ik moest een eindje weglopen (zoveel als kon haha, in mijn geval een meter of 4), fluiten en dan moest ze komen. Eerst voor me zitten en vervolgens aan de voet. Dit ging ook goed.

Del aatste oefening moesten we naar de trainster toelopen, de hond laten zitten en de trainster een hand geven. De hond moest uiteraard rustig blijven zitten. Dat deed Pom boven verwachting goed Very Happy Knappe meid dus.

Al met al een heel fijne training waar ik zeker een goed gevoel aan heb overgehouden. Pom deed heel erg haar best en had er volgens mij ook best lol in. Ze is er moe van geworden en ligt nu te slapen.

Training vier

Zaterdag 02 Maart 2013 at 4:54 pm

Zo, daar ben ik weer Smile

Gisteren training 4! Afzien deze keer haha. Pom had meer aandacht voor de omgeving dan voor mij. Had van de week ook al wel gemerkt dat mevrouw wat meer interesse in alles om haar heen begint te krijgen. Aan mij om dit dus in goede banen te gaan leiden. Puntje voor deze week!

We begonnen met volgen, zoals eigenlijk altijd. Het was heel lastig om Pom op mij te laten letten. Stukjes gingen wel okee, maar dan was het weer helemaal kwijt. De andere honden waren natuurlijk ook geweldig interessant. Daarom moesten we 2 aan 2 oplopen. Dat ging eigenlijk iets beter dan individuele ronde haha.

Daarna de zitfluit. Dat ging nog wel redelijk, maar toen kwamen er ineens 3 labradors die niet bij de groep hoorden op ons afgestoven en toen was het ineens op. Kreeg ik ondertussen nog op mijn kop dat ik teveel op Pom lette van de lerares, het heet blijkbaar niet voor niets 'volgen' Very Happy Daar gaan we dus deze week echt mee aan de slag!

Het was de les van de verleidingen blijkbaar haha, want hierna moesten we het voorkomen oefenen, langs een rijtje medecursisten. Dat ging eigenlijk super, zodra ik fluit komt ze meteen aangestoven. Geen problemen hier. Dit ging eigenlijk bij bijna iedereen goed.

Vervolgens eerste apportje. Dummy een metertje weggooien, met de hond ernaartoe, Apport en een stukje laten dragen. Vervolgens inhalen en aanpakken. Pom wilde er eerst op gaan liggen, dus ik moest wat doortastender zijn, stukje dragen, en aanpakken. Daarna ging het wel beter! Ze pakte het iig op en liet het ook niet vallen, leek me wel prima.

Vooruit sturen hebben we ook nog gedaan. Dat ging wel prima! Als laatste voorkomen op een bebost pad. Pom wil niet echt gaan zitten bij de trainster, maar het komen ging weer uitstekend.

Deze week gaan we dus wat extra aandacht besteden aan het volgen en de aandacht voor mij. Verder gaan we beginnen met zit en blijf, en nog wat korte apportjes. Het keyword is volgens mij doorpakken. Ik ben nog iets te meegaand vrees ik, maar dat komt wel goed. Vanmiddag zijn we heel even het bos in geweest. Pom heeft een slaapdagje vandaag, die is aan het bijtanken. Dus niet te lang maar even kort de poten strekken en een frisse neus halen is altijd lekker. En nu is het weer meer van hetzelfde, slapen! :D Het slapen gaat uit de bench ook steeds beter, Pom heeft wat meer rust om gewoon ergens te gaan liggen. Eerst werd ze dan van ieder geluidje, beweginkje e.d. wakker. Maar nu gaat ze al gerust lekker liggen voor een dutje. Ze wordt sowieso wel iets rustiger, of beheerster, dat is een beter woord.

Training drie!

Vrijdag 22 Februari 2013 at 3:55 pm

Het is weer vrijdag, dus ook weer puppytrainingtijd!

Vanmorgen dus om kwart over 8 Pom in de auto, beloningen in mijn jaszak en fluit om mijn nek, op naar het bos voor de training! Je moet er wat voor over hebben :D We begonnen weer met het wekelijkse rondje, waar ben je tegenaan gelopen gedurende de week. Dit vind ik wel een fijn begin, ook van de andere problemen en oplossingen steek je vaak wel weer wat op. Daarna moesten we de hondjes eventjes bij de les krijgen, dus een stukje lopen, volgen, wat commando's, belonen, zodat ze goed wakker zijn.

Als eerste oefening gingen we volgen. Dat kan Pom al heel goed. Ze is nog wel snel afgeleid, maar als ze eenmaal aandacht heeft, loopt ze echt supernetjes te volgen. Dat ging dus best wel goed! Daarna nog de zitfluit, die hadden we van de week geoefend en dat ging nu een stuk beter.

Vervolgens gingen we het komen op de fluit oefenen. De trainster hield Pom weer vast en ik mocht van 20 meter ofzo fluiten. Ze kwam weer in 1 streep, ze kan dat echt goed en ze doet het graag. Gaat ook al netjes voor me zitten :) Knappe puppy.

De volgende oefening was de down-oefening. Pom en ik waren daar nog niet mee begonnen thuis (ik wacht maar gewoon de lessen af, leer ik het ook niet verkeerd aan), dus dat was even inkomen. Uiteindelijk ging ze wel netjes down. Dit gaan we deze week ook goed oefenen dus, dan komt het wel goed.

De laatste opdracht was vooruit sturen naar een bakje met een brokje erin. Dit hebben we thuis al een aantal keer gedaan dus dat ging ook weer uitstekend. Al met al ben ik heel trots op Pom, ze doet het echt uitstekend voor zo'n kleine baby. Ze is er wel ontzettend moe van geworden en ligt nu even lekker te slapen en alle prikkels te verwerken. En te groeien, want dat doet ze als een tierelier. Gewoon niet leuk meer, je kijkt 10 minuten de andere kant op en ze is weer groter geworden! Vooral haar poten worden langer op het moment.

De trainster gaat binnenkort trouwens ook ringtraining geven, een paar lessen. Een aantal groepsgenoten hebben een nest-evaluatiedag van hun rasvereniging, en daarbij moet ook geshowd worden. Ik heb dat niet, maar ben wel van plan wat showtjes te doen met Pom, dus kan nooit kwaad. Ben benieuwd hoe dat weer gaat! Misschien gaan we naar de show van een van de rasverenigingen, eind mei in Utrecht en ik denk ook half augustus bij KC Uden. Dat is 1 keer in de babyklasse (3-6 maanden) en 1 keer in de puppyklasse (6-9 maanden). Daarna wordt het serieuzer, de jeugdklasse. Maar ik moet even zien hoe ik het de eerste keren vind. Ach, ben wel benieuwd hoe ze beoordeeld wordt door de keurmeesters, maar ik denk dat ik liever in het bos wandel haha. Tegen die tijd plaats ik hier uiteraard de verslagjes wel weer!

Verder zijn we deze week een paar keer in het bos geweest, kleine stukjes. Ik geniet er echt van, weer lekker wandelen. Alleen vind ik er niets aan, maar met hond is het hartstikke lekker. Het weer is er ook prima voor, geen regen :)

 

Tagwolk

Archieven

Categorieën

Last Comments

papa (Foto-update): Hoi Sabine, weer schitterende foto’s van de jongedame. Kom binnenkort wel een keer langs om weer ff t…
0ma (10 jaar later...): Hoi Sabine Leuk stuk over Pom Wat is het toch een mooie hond. Leuk dat je weer op cursus gaat en me…
Saskia & Benco (Pom's tweede show…): Wat is ze mooooooooi!!
papa (Pom's tweede show…): Hoi Sabine, wat een prachtig verhaal weer over ons Pommetjuh en ze doet het steeds goed, de kwajongen…
papa (Pom zwom): Hoi Sabine, weer schitterende foto’s van onze Pom met de intelligente blik van hoe heb ik ‘em dat wee…
oma (Eerste show): gefeliciteert met je 3de prijs. Wat is het toch een mooie hond. Om verliefd op te worden. Wanneer zie…

Links

To change the links in this list, edit the file '_sub_link_list.tpl' in the pivotx/templates/andreas-2/ folder. You can do this by directly editing the file, or you can go to 'Manage Media' » 'Templates' in the PivotX interface.

Zoek!

Dinges

Draait op PivotX - 2.3.6
XML: RSS Feed
XML: Atom Feed