Nieuwsflits

Zondag 28 April 2013 at 12:45 pm

Pom is aan het wisselen. Dat was ze natuurlijk al, maar nu heeft ze er ineens de vaart in. 2 weken geleden schreef ik dat het wisselen van de snijtanden compleet was. Nu is ze druk bezig om alle andere tanden te wisselen. Vrijdag vond ik 's ochtends al een kiesje in de voerbak, en in de middag spuugde ze er nog eentje uit, vanuit de bench zo op de vloer, haha. Nu zit ik dus toch met 2 kiesjes, terwijl ik nog zo had gezegd dat ik hoopte dat ik er geen zou vinden. Nou ja, ik ga ze toch maar weggooien als het wisselcircus erop zit.

Gisteren was ze een beetje op mijn hand aan het sabbelen toen ik ineens dacht: lijkt wel of ze een hoektand mist. En jawel, rechtsonder alleen een doorkomend puntje van de nieuwe tand, de kleine scherpe puppytand was verdwenen. Linksonder zat ook al los, en die is er ergens vannacht of vanmorgen ook uitgegaan. Normaal zijn de hoektanden de laatste tanden die eruit komen, dus wie weet heeft ze alle kiezen er al wel uit. Het is een beetje moeilijk te zien en omdat er vanalles doorkomt vindt ze het ook niet heel leuk om me te laten kijken. Maar goed, het einde is in ieder geval in zicht, en dat terwijl ze nog niet eens vijf maandjes is.

Het loslopen ging de laatste tijd wat minder, er wordt hier langs het kanaal veel gevist en gespeeld door de basisschooljeugd. Die laten regelmatig halve zakken chips slingeren enzo. Pom vond het wel leuk om de hele kant af te zoeken naar iets eetbaars en was dan ook niet erg onder de indruk als ik gewoon doorliep. Ze heeft dus een week of 2 aan de lijn gelopen langs het kanaal, en alleen in het bos los. Ondertussen natuurlijk hard doorgeoefend met het hierkomen en ook mijn eigen handelen wat aangepast. We maken er nu wat meer een ontdekkingstocht van. Ik kom eens kijken wat zij allemaal opsnort met die neus, en af en toe doe ik zelf of ik wat fantastisch heb ontdekt en dan komt Pom direct aangesneld om te zien wat dat dan wel niet is haha. Verder veel spelen samen en een beetje trainen. Zo is er wat meer te doen voor haar onderweg en dat vindt ze geloof ik wel leuk. Ging dus steeds wat beter. Gisteravond dus maar weer eens geprobeerd haar los te laten langs het kanaal en dat ging eigenlijk hartstikke prima. Ze vond nog een halfvergane meeuwenvleugel en heeft die een tijdje meegedragen haha, trots als een pauw. Wat ook leuk was: het was al een beetje donker toen we gingen en af en toe zag je echt zo'n zwevend gebitje. Pom's nieuwe tanden zijn nog erg wit hahaha.

Ringtraining
Vorige week zondag werden we om 13.00u verwacht bij mevr. van Elewout van de Fairywoods-kennel. Zij gaf de ringtraining georganiseerd door de Labrador Kring Nederland, 1 van de 2 rasverenigingen voor Labradors in Nederland. Voordat we begonnen met de echte training, kregen we eerst nog wat korte uitleg en wat er belangrijk was op de dag van een show. Pom mocht nog even op een veldje met een ander hondje. Op het veldje stond ook een zwembadje, en je raadt het al, ik was nog niet gaan zitten of ik hoorde al een hoop gespetter; Pom had het badje gevonden :D Dus voor we goed en wel begonnen waren, was mevrouw de Bruin al kleddernat en supersmerig. Ach ja, je hebt een Labrador of niet he? :D

Tijdens de training hebben we heel veel goede tips gehad van iemand die echt een schat aan ervaring heeft. Het staan ging wel aardig bij Pom, alleen het lopen was een beetje problematisch. Ze hing steeds in de lijn hahaha.. Ach, het komt wel goed. En anders maar niet, dan weten we dat ook weer :D Al geloof ik dat het de bedoeling is dat we ook aantreden in de fokkerijklasse hahha, of dat nou zo'n goed idee is met die kleine aap :D

Hieronder nog een foto die Patty vrijdag gemaakt heeft van Pom in stand. Het was echt typisch hondenweer haha, dus de vrolijkheid spat er niet vanaf. We moeten nog echt even aan de slag om er een kwispeltje bij te krijgen hahaha, nu ziet het er een beetje uit alsof ik haar heb vastgespijkerd. Ze is wel weer erg veranderd sinds de vorige standfoto, 4 weken geleden. Het is niet meer zo'n baby om te zien, het wordt nu toch al wel echt een dametje. Op de foto dan, want als je haar ziet rennen is het nog echt een pup. Zwabberende poten enzo :D Ze is ook flink hoger geworden, ik denk dat ze nu ergens tussen de 45 en de 50 cm in zit. Meten is moeilijk want ik heb geen meetlint :D

Les 10 alweer!

Zaterdag 20 April 2013 at 6:48 pm

Zo, tijd voor een nieuw verslag Smile Gisteren training 10! De weken vliegen om haha, en wat leren ze snel, die kleine druifjes Very Happy

We begonnen weer met een rondje om de voorvallen van de week te bespreken. Dat duurde eventjes haha, iedereen had wel een puntje van frustratie. Maar uiteindelijk kwamen we er wel uit, gefrustreerd raken heeft sowieso geen enkele zin. Dat had ik zelf ook al wel bedacht, maar soms... Het was allemaal baas-hond contact zei de trainster, en daar werken we heel hard aan. Het komt allemaal goed. SOms is het gewoon wel prettig om dat eens van iemand anders te horen.

Daarna begon de les, met volgen. Ik en iemand anders begonnen bij de pilonnen, de 2 anderen begonnen met volgen tussen allerlei neergelegde voorwerpen (dummy's) door. Daarna mochten we wisselen. Pom vond alle voorwerpen toch wel interessant, maar ze deed het prima. Daarna gingen we los volgen proberen. Dit was voor Pom en mij nieuw. We liepen weer langs de pilonnen en als ik haar aandacht had mocht ik haar lijn loslaten en gewoon verder volgen. Ging eigenlijk hartstikke goed!

Hierna gingen we down & blijf doen. Dit ging ook prima, Pom neemt het blijf-commando heel serieus. Als ze down gaat ligt ze zeg maar recht (ze komt vanuit zit) maar zodra ik blijf zeg gaat ze ook op 1 bil liggen, alsof ze denkt: dit gaat vast ff duren! Hartstikke grappig. Ze blijft iig prima liggen.

Vervolgens het inkomend apport. Pom zit&blijf, ik weglopen, op een meter of 15 een dummy wegleggen, zelf nog een eindje doorlopen en dan fluiten. Pom vloog echt als een pijl uit de boog naar me toe, nam ook de dummy nog mee en kwam netjes bij me aan.. Heel knap dus. Ze is de enige retriever in het groepje en dat kun je toch wel zien. Niet dat ze al perfect apporteert, maar ze vindt het wel heel leuk en ze pakt de dummy (of wat anders) zonder aarzelen op. De rest kan toch af en toe wel eens flink twijfelen of ze het zullen pakken of niet, maar dat doet pom echt niet. Na deze opdracht hebben we daar ook even over gepraat, over de verschillende rassen in de groep en dat het zo leuk is die verschillen tussen de rassen te zien.

De volgende opdracht was zit&blijf, ik weglopen, halverwege net doen alsof je wat opraapt, nog een stukje doorlopen. Omdraaien, nog ff blijven staan en dan teruglopen. En Pom moet dus gedurende al die tijd rustig blijven zitten. Draait ze haar hand niet voor om haha. Ging dus prima. Hierna nog een keer maar dan wel influiten. Toen kwam Pommie zo hard naar me toe rennen dat ze met haar voorpoten op mijn schoen stond haha.. iets te laat bedacht dat ze ook nog op haar kont moet gaan zitten Very Happy Ach, dat jeugdig enthousiasme is beter dan dat ze aan komt sloffen, denk ik maar. Zolang ze niet tegen me opspringt is het prima.

De laatste opdracht was meer een testje, om te kijken of er al gemarkeerd kon worden. Pom ging er de eerste keer wel goed naar toe, maar vond de trainster leuker dan terug bij mij komen dus dat kostte erg veel moeite. De tweede keer kwam ze helemaal niet meer. Ach ja.. het was een testje en ze is nog jong, dat komt vast wel goed Very Happy Ze zat heel steady naast me toen de dummy gegooid werd, oplettend maar geen neiging om op te staan. Toen ik haar stuurde ging ze in 1 lijn naar de dummy en pakte hem op, maar ja, toen zag ze de trainster. Nou ja, ik vond dat iig 2 pluspunten en de rest komt wel Very Happy

En daarna was ze moe Very Happy

Fase 1 compleet

Maandag 15 April 2013 at 3:54 pm

Zo, 12 snijtanden zijn eruit! Een tandje had niet zo'n zin dus stond er even iets dubbel, maar dat is uiteindelijk toch goedgekomen en alle tanden staan min of meer netjes op rij :) Even wachten op de laatste vier die nog niet helemaal door zijn. Heb net nog eens eventjes in haar bekkie gekeken, er komen ook 2 nieuwe kiezen door, en ook al 1 van de premolaren (P1). De informatie die ik vind op internet en in boeken is niet helemaal eenduidig, qua wat er nu zou moeten zitten en wat nog komt, dus ik wacht wel gewoon af.. Kan er toch niets aan veranderen.

Verder gaat het helemaal prima met Pom. Iedere week leert ze weer wat bij. Zo is ze deze week echt vooruit aan het gaan qua lopen aan de lijn. Dat ging al best wel goed, maar nu gaat het ook steeds beter als we mensen tegenkomen. Dat is fijn, dat het kwartje begint te vallen :) Ze is in huis vrij rustig en houdt van op schoot hangen. Nu ze aan het wisselen is, is ze daarbij wel een beetje happerig, maar vooruit. Dat is haar vergeven haha.. Op de training doet ze het super. Ze is de jongste, een maand zit er tussen haar en de volgende zeg maar, maar ze doet het meer dan prima. Ik had verwacht dat het allemaal veel moeilijker zou zijn maar het gaat de laatste weken bijna vanzelf :) Er zal vast nog wel een terugval komen over een aantal maandjes, maar och.. zolang ze maar niet weg gaat lopen vind ik het al prima!

Eind mei gaan we ons eerste showtje lopen, ben heel benieuwd hoe ze haar daar gaan vinden. Niet dat dat uitmaakt, ik vind haar toch helemaal super haha. Vanavond wel weer ringtraining, eens zien hoe dat weer gaat. Vind het persoonlijk lastiger dan jachttraining hahaha..

Als afsluiting nog 2 fotootjes van het jong ;)

pom keuken 1

Puppyschool (les 9)

Vrijdag 12 April 2013 at 11:10 pm

Vandaag weer een training gehad. Vorige week geen verslag want toen was ik hartstikke ziek. Maar inmiddels ben ik weer bijna helemaal hersteld en dus konden we gelukkig weer gaan. ik v ind het zo leuk!

We waren weer wat eerder en kwamen samen met een medecursist aan. Samen naar de trainingslocatie gelopen, de hondjes nog even losgelaten. Die 2 kunnen echt lekker met elkaar spelen. Leuk om te zien Smile

Daarna begon de les, met een volgoefening. De pilonnen waren er weer eens bij. Eerst aan de linkerkant van de pilonnen, daarna aan de rechterkant en daarna slalommen. Omdat we niet al te ver achter elkaar liepen kwamen we elkaar met het slalommen af en toe tegen, dat was een extra moeilijkheidje maar het volgen ging beter dan de vorige weken (met behulp van een brokje wel, maar dat maakt niet uit). Hierna gingen we een andere volgoefening/aandachtsoefening doen, waarbij je veel korte wendingen moest maken en het de bedoeling was dat de hond beter op je ging letten. Dit was nog best moeilijk vond ik. Maar dit gaan we iedere dag eventjes oefenen deze week.

de volgende oefening was zit en blijf, wij weglopen en dan influiten. Pom bleef werkelijk keurig zitten. Ik moet niet meer zo veel omkijken zei de trainster, maar vertrouwen dat ze blijft zitten. Daar ga ik dus ook aan werken Smile Daarna moesten we het nog een keer doen en dan teruglopen. Hierbij kwamen de babybillen even van de grond maar op mijn 'BLIJF' en handgebaar ging ze toch weer netjes zitten en konden we het mooi afmaken. Toch wel knap. Hierna moesten de gevorderden (nou ja, de mensen met een hond die wat ouder is en al wat langer trainen) doen alsof ze wat opraapten terwijl ze wegliepen. Maar dit hoefden de kleine baby's nog niet te doen, dat zou wat teveel gevraagd zijn. Wij mochten weer gewoon fluiten. Pom deed het nogmaals keurig en de trainster zei dat ze het mooi rustig doet allemaal. Dat vond ik wel een leuk compliment Smile Hoe gek ze soms ook is, ze zit idd heel rustig te wachten en dat is prettig, dat die rust erin zit.

Hierna kwam vooruitsturen. Pom had even geen zin meer om te blijven zitten, nou ja, hadden we ook al 3 keer gedaan dus ik kan het me wel voorstellen haha. Vooruit wilde ze wel, en dat was de bedoeling Smile ze ging als een speer en kwam ook weer als een speer terug. Helemaal prima!

Toen kwam het klapstuk van de training haha.. Uit een plastic zak kwam een geschoten duif(je). Hij kreeg wel een jas aan, ivm de veertjes. De drie andere honden reageerden erg sterk op de lucht van de duif toen de zak openging. Pom niet, die had het druk met een gat graven. De bedoeling was dat ze even gingen kennismaken met meneer/mevrouw duif. Hij werd op de grond gelegd en wij liepen er op af (een voor een, aan de lijn). Ze mochten snuffelen, ze mochten hem oppakken als ze daar neiging toe hadden. Niet plukken, schudden, dat soort dingen. Okee.. Wij mochten als eerst. Ik had verwacht dat Pom er wel even aan zou snuffelen. We lopen op het beest af, Pom snuffelt er nauwelijks aan, pakt m op en loopt heel relaxed verder Very Happy Echt totaal ontspannen, alsof het dagelijkse kost was. Ze heeft pas deze week dat ze dingen die ze oppakt ook komt brengen, eerst wilde ze er alleen maar mee schudden en op kauwen. Maar goed, ze liep dus gewoon rond met die duif in haar bek haha, ik was zo supertrots! En toen moest ik hem weer aanpakken en was het de beurt aan de volgende cursist. Pom was de enige die hem zo opraapte. Ze is nog de jongste ook haha. Dubbel trots dus! Echt zo superleuk!

De laatste oefening was ook een apport. Pom moest zitten (en blijven zitten), ik liep een stukje weg, dummy op de grond leggen, nog een stukje verder lopen en dan fluiten. Pom kwam weer meteen en nam netjes de dummy mee. Heb m haar even vast laten houden en kon hem daarna weer aanpakken. Heel goed van die kleine aap dus! Ook al is alles makkelijker met een retriever Wink ze doet het toch maar mooi!

Het was even stil..

Maandag 08 April 2013 at 9:24 pm

maar hier zijn we weer :)

Wegens druk aan het werk, en daarna ziek, al een tijdje geen updates geplaatst. Maar nu zijn we er weer. En er zijn ook weer nieuwtjes! Ik doe ze even met tussenkopjes (sjiek of niet?)

Tandenwissel
Daar zijn we nog steeds heel druk mee bezig! Inmiddels zijn er 8 van de 12 snijtanden uit en op die plekken zitten ook al nieuwe tanden. De andere vier staan los en zullen er deze week wel uitvallen denk ik. Een tandje wilde er niet uit terwijl zijn grote broer al doorkwam, maar die is er na een kauwbotje en wat wiebelen van mijn kant toch ook uitgevallen. Ik heb nog geen een tandje gevonden. Niet dat ik dat heel erg vind, want wat moet ik daar dan weer mee. Als ik er dan 1 vind ga ik dat toch weer bewaren, geen idee waarom, maar ja..

Stamboom
Pom's stamboom is vandaag binnengekomen! De fokker van Pom zou hem eigenlijk komen brengen maar we hebben het allemaal druk dus toch maar opgestuurd. Niet dat het iets verandert, maar het is toch wel leuk om hem te hebben :)

Pom zwom
En ja, het is zover! Pom heeft voor het eerst een nat pak gehaald. Zaterdagmiddag waren we in het bos en was ze eerst al in een of andere halfbakken sloot gesprongen, dus ze was eigenlijk al nat. Toen kwamen we bij een echte sloot met echt water ;) en toen heb ik er maar wat ingegooid om haar over te halen erin te gaan. En ze dacht er niet eens over na maar liep er zo in. Toen ze eruit kwam, kreeg ze wel effe de gekke vijf minuten, maar goed, dat hoort erbij ;) Het weer wordt nu ook beter, dus binnenkort kan ze wat vaker te water!

Ringtraining
Vanavond hadden we de derde les van ringtraining. Vorige week ging het niet door omdat het natuurlijk pasen was. Het ging op zich wel goed. Het staan krijgt Pom al aardig onder de knie! Alleen het lopen was lastig vandaag, het gras rook net wat te lekker. Al was ik niet de enige die daar last van had haha, er waren meerderen die het moeilijk hadden met aandacht krijgen van de hond. Al met al ging het nog niet zo heel beroerd, we komen er wel. Wel heel blij dat we hier nu iedere week even aandacht aan besteden. Staan kan je op zich zelf nog wel leren, maar oefenen met lopen, met allerlei andere honden eromheen enzo, toch erg nuttig!

Foto's

Stafoto van Pom, 16 weken was ze hier

Pom vandaag, kopfoto. Af en toe lijkt het echt al een hele mevrouw. Meestal niet hoor :D

 

Tagwolk

Archieven

Categorieën

Last Comments

papa (Foto-update): Hoi Sabine, weer schitterende foto’s van de jongedame. Kom binnenkort wel een keer langs om weer ff t…
0ma (10 jaar later...): Hoi Sabine Leuk stuk over Pom Wat is het toch een mooie hond. Leuk dat je weer op cursus gaat en me…
Saskia & Benco (Pom's tweede show…): Wat is ze mooooooooi!!
papa (Pom's tweede show…): Hoi Sabine, wat een prachtig verhaal weer over ons Pommetjuh en ze doet het steeds goed, de kwajongen…
papa (Pom zwom): Hoi Sabine, weer schitterende foto’s van onze Pom met de intelligente blik van hoe heb ik ‘em dat wee…
oma (Eerste show): gefeliciteert met je 3de prijs. Wat is het toch een mooie hond. Om verliefd op te worden. Wanneer zie…

Links

To change the links in this list, edit the file '_sub_link_list.tpl' in the pivotx/templates/andreas-2/ folder. You can do this by directly editing the file, or you can go to 'Manage Media' » 'Templates' in the PivotX interface.

Zoek!

Dinges

Draait op PivotX - 2.3.6
XML: RSS Feed
XML: Atom Feed