Nummer acht alweer!

Zaterdag 30 Maart 2013 at 10:56 am

Gisteren hadden we weer training. Ik was wat vroeger gegaan, zodat Pom nog eventjes los kon rennen. Dat ging wel goed. We kwamen nog onze mede cursusgenoten tegen dus toen heeft Pom nog even kunnen spelen met Ciska de Heidewachtel :) Uiteindelijk ws het toch uit  met de pret want toen ging de les beginnen!

We begonnen met volgen naar een ander kruispunt, waar we de les gingen doen. Af en toe wisselen we even van kruispunt, weer een iets andere omgeving en andere mogelijkheden. In ieder geval, het volgen daarheen ging goed. Toen moesten we daar op een rij gaan staan, paar meter ertussen. Een voor een moesten we dan volgen. Eerst voor de groep langs, dan achter de groep langs en vervolgens slalommen en achteraan aansluiten. Dat ging iets minder (mijn schuld), maar na een tipje van de instructrice ging het al een stuk beter (en met een mooi los lijntje, zoals thuis :P).

De volgende opdracht was down&blijf, op een rij. Dat hadden wij eigenlijk nog niet geoefend. Pom ging wel netjes down maar blijven liggen terwijl ik wegstapte lukte nog niet. Dat gaan we dus deze week even oefenen. Daarna zit&blijf en voorkomen. Pom moest zitten op een bepaald punt, iets verder was een pad naar links, daarvoorbij moest ik gaan staan en dan fluiten. Dat ging supergoed. Heel netjes blijven zitten, geen aanstalten gemaakt om op te staan toen ik omdraaide en pas overeind gekomen toen ik haar voorfloot. In 1 streep gekomen, netjes gaan zitten, eigenlijk een perfecte uitvoering.. Vond ik althans :D Vervolgens gingen we dit nog een keer doen, maar dan op een ander pad en moest ik haar niet fluiten maar weglopen en terugkomen. Dat ging ook hartstikke goed. Ze zit en ze blijft zitten op het moment :) Trotse hondenmoeder dus ;)

Vervolgens gingen we een stukje het bos in, daar gingen we nog een keer zit&blijf doen, maar dan van het pad af. Pom zitten (tussen de blaadjes, wat vorige week totaal neit ging en ze nu super deed), ik weglopen en dan weer fluiten. Thuis fluit ik eigenlijk maar zelden vanuit blijf, heb liever niet dat ze zodra ik me terug omdraai denkt: oh, nu mag ik komen! Zodra ze de fluit hoort, komt ze toch wel, dus dat bewaar ik dan voor op les en heel af en toe thuis.

De laatste oefening was een volgoefening. We moeesten met zijn allen in een kring rondlopen (draaimolen idee) en dan op aanwizjing van de trainster een draai maken, links- danwel rechtsom. Af en toe halt houden (de hond moet dan zitten). Na de laatste halt moesten we om de beurt de honden laten zitten en blijven en dan zelf een stukje weglopen, om de persoon voor je heen en weer terug. Dit ging heel goed bij iedereen, en dus ook bij Pom. Dat snoetje als ik dan terug kom lopen is echt onbetaalbaar. Ze vindt het zelf volgens mij ook heel goed van zichzelf, zo kijkt ze althans wel. "kijk eens, goed doe ik dit he?" Ja Pom, je doet het fantastisch :)

Ringtraining

Woensdag 27 Maart 2013 at 6:44 pm

Maandag was onze eerste les ringtraining. Dit wordt georganiseerd door de mevrouw die ons ook jachttraining geeft. Ringtraining is bedoeld om de hond (en de baas) voor te bereiden op een hondenshow. Zodat je weet wat er van je verwacht wordt. Omdat ik Pom graag een paar keertjes wil showen, en omdat ik het leuk vind om samen bezig te zijn, gaan wij nu dus op maandagavond naar ringtraining. Dit ter inleiding.

Twee weken geleden hebben we al een introductieles gehad, theorie. Vorige week was de eerste les met hond, maar aangezien ik toen lekker uit eten was, konden we daar niet bijzijn. Deze maandag dus les 1 voor Pom. Het was ontzettend koud maandagavond. De trainingslocatie was de parkeerplaats van de BoerenBond in Etten-Leur. Voor het oog van de wereld, zeg maar. Ik had een zakje met speciale beloningen gemaakt, blokjes kaas en viskoekjes. Een hele slechte combi die echt de tent uit meurde. Pom vond het wel lekker, en daar ging het om. We begonnen met een stukje heen en weer lopen, op een tempo dat de hond zich goed kan tonen (in draf). Voor Pom is dat nog niet zo heel erg hard, dat was dus wel te doen. Na een paar keer heen en weer moesten we een driehoekje lopen, zoals dat ook op show gaat. Daarna ook nog een rondje met zijn allen. Dat was moeilijk natuurlijk, want alles bewoog en dan moet je ook nog opletten dat je niet tegen je voorganger oploopt.

Hierna gingen we het staan oefenen. Een labrador wordt vrij geshowd, je mag hem dus niet goedzetten, zijn staart omhoog houden oid. Lokken met een koekje, dat mag wel :P Pom ging best netjes staan en bleef ook mooi staan. Stiekem hadden we thuis al wel een beetje geoefend uiteraard :D Ze pakt het best goed op, ook al wil ze liefst op haar kont gaan zitten als ze een koekje ziet.

Na de pauze gingen we weer verder met lopen en staan, al met al best een goede les. En Pommie was zo vreselijk braaf :) Eigenlijk al de hele week, het kind doet erg haar best. Zal ik volgende week wel dubbel en dwars terug moeten betalen vrees ik, maar goed :D Voor nu is het prettig! Tussen al die grote honden was ze een van de braafsten, vond ik. Er waren een paar wat grotere reuen bij die het duidelijk minder deden dan mevrouw Pom. En dat maakt me toch wel trots.

Vandaag is ze trouwens 16 weken precies. We zijn even naar het bos geweest (bijna iedere middag hoor, niet speciaal om het te vieren) en daar zagen we een hardloper. Ik was bang dat ze erachteraan zou gaan, maar ze zag m wel maar kwam toch naar me toe toen ik floot. Ik ben wel een stukje weggerend toen ik floot, zodat ze wat meer trigger had om naar me toe/achter me aan te komen, maar ze bleef toch  mooi bij me. Braaaave puppy!

Training zeven alweer

Zondag 24 Maart 2013 at 10:29 pm

Vrijdag alweer de zevende les van de puppyjachttraining! Het was behoorlijk koud, dus flink tempo gelopen naar de leslocatie vanuit de auto.. even warm worden. Brrr.. We begonnen de les met het rondje waar loop je tegenaan. Weinig problemen deze week!

De eerste opdracht was volgen in duo's. Nou kan Pom al best aardig volgen, maar ze heeft nog geen pas netjes naast me gelopen. Heen liep ze aan de buitenkant, je zou denken dat het dan wel moet kunnen maar niets.. Terug in het midden was nog een groter drama. Ondertussen stond ik ook nog 2 keer op haar poot, kortom, onmogelijk. Daarna ben ik nog een keertje alleen gelopen en dat ging een stuk beter. Toen nog een keer met tweeen en toen ging de heenweg wel goed, maar de terugweg weer totaal niet hahaha..

Hierna gngen we zit en blijf doen, en dan komen op de fluit. Dat ging op zich wel goed. Pom bleef goed zitten, ze maakt daarin nu echt stappen. Komen ging uitstekend, dat was vorige week wat minder maar ging nu dus prima. Netjes dus. Vervolgens gingen we een eindje het bos in (want het waaide nogal, beetje beschutting). Moesten we weer zit en blijf doen, maar nu in het bos. Grappig om te zien dat dat zo'n groot verschil is. Andere plek, in de blaadjes... Dat was toch wel een hoop afleiding haaha. En dan waaide het ook nog dus al die bladeren vlogen langs. Dat was te lastig. Dus uiteindelijk is ze blijven zitten met mij op 2 meter. Daarna ben ik weer naar haar toegegaan (heel dat eind weer terug Laughing ) Een goede eyeopener dat zitten op een bospad toch weer wat anders is dan zitten in het bos.

Hierna voorkomen waarbij ik me weer moest verstoppen achter een boom. Was ook grappig, want iedereen stond achter boom 1, maar de man voor mij was doorgelopen naar boom 2. Zijn hond begreep er niets van, die had iedereen achter boom 1 gezien dus daar zou zijn baas ook wel staan. Niet dus Very Happy Daarna was Pom.. die liep meteen door naar boom 2 Laughing Daar stond ik dan weer niet. Gelukkig kreeg ze onderweg toch door dat ze me daar niet ging vinden (de wind denk ik) en kwam ze naar me toe Smile Braaaaf dus!

Vervolgens vooruitsturen. Zitten op het pad, ik naar het bakje. Brokje erin, terug naar Pom en dan vooruit. Dat kan ze echt al wel goed. Ze bleef ook netjes zitten weer. Daarna moesten we het bakje nog ophalen, we waren de laatste combinatie.

De laatste opdracht was terug volgen naar het kruispunt waar we normaal trainen, in een rij. Dat ging eigenlijk best goed, de ergste wilde bui was ervanaf. Al met al best een leuke training! Niet alles goed uitgevoerd maar wel weer een hoop nieuwe inzichten gekregen. En ik weet dat Pom het wel gewoon kan, in principe. Soms heeft ze nog wat moeite met alles eromheen en dat is ook prima, ze is pas 15 weken. Maar als ik terugkijk heeft ze toch al wel een hoop geleerd in de weken dat we nu trainen. Ze blijft nu (meestal) netjes naast me zitten als we moeten wachten. Ook belangrijk! Volgende week maar eens kijken of ik een kwartiertje eerder kan komen zodat ze nog eventjes los kan rennen voor we beginnen Smile

Vandaag al even geoefend in het bos met blijven zitten tussen de blaadjes. Ging hartstikke goed Smile

In huis gaat het ook prima, als bewijs een filmpje! Wat een bijdehandje he? http://www.youtube.com/watch?v=qSVnkWS-G0A

Boerderijkwartet!

Zaterdag 23 Maart 2013 at 6:39 pm

Vandaag had ik afgesproken met Marjolijn. Haar pony Rocky staat op een zorgboerderij en ik wilde graag eens met Pom gaan kijken daar. Een beetje kennismaken met alle beestjes. Dat mocht wel, dus vandaag was het zover. Het was vreselijk guur weer, maar dat mocht de pret niet drukken. We hebben eerst even gekeken hoe de paarden van de wei kwamen. Pom vond het toch wel spannend. Ze doet wel stoer maar wel van een afstandje haha.. Daarna was er 1 pony die honden gewend was en die kwam even dichterbij. Pom hield gepaste afstand. Ik heb haar eventjes opgetild en aan het paard laten snuffelen, dat vindt ze dan wel prima.. Daarna zijn we even in de stal bij de koeien gaan zitten, daar was het tenminste warm. Toen heeft Pom ook nog even kennis gemaakt met Frits de koe/stier, die heeft haar een lik gegeven haha..

In de middag zijn we nog even het bos in gegaan met Patty en Senna en nu is Pom Heel Erg Moe van alle indrukken. Die ligt dus al een paar uur te pitten en ik denk niet dat er vanavond nog heel veel beweging in gaat komen. Maakt niet uit, het is toch veel te koud om te wandelen :D

Wie zijn dat nou?

Koeien, dus. Hele grote!

En als je dan heel moe bent, is op je rug slapen toch wel het lekkerst

Wisselen, Wokkel en Wegrennen

Vrijdag 22 Maart 2013 at 3:42 pm

Weer eens wat anders dan het World Wide Web, de 3 W's van vandaag!

Wisselen, dat lijkt me duidelijk. Pom heeft een fietsenrek. Gisteren keek ik eens even naar haar tandjes en zag ik dat er 2 bovensnijtanden los stonden. Vanmiddag weer even gekeken en de eerste tand is eruit. Wel een ondertandje, de 2 losse tanden bovenin staan er nog. Zal niet lang meer duren, en nu maar wachten tot de grotemensentanden ervoor in de plaats komen.

Bij de NLV had ik vorige week het boek De Labrador Retriever besteld (die had ik nog niet, schaam!) Prachtig boek, veel foto's, veel info. Ook een hoofdstuk over het hondengebit! We zijn nu begonnen met het wisselen van de snijtanden, hiervoor staat in het boek een leeftijd van 3-5 maanden. Op andere plaatsen heb ik wel gelezen 4-6 maanden, in ieder geval is Pom prima op tijd ;) Hierna volgen de premolaren (valse kiezen) en de molaren (echte kiezen), tussen 4-7 maanden volgens het boek, en dan de hoektanden, die gaan blijkbaar als laatste. We zullen het meemaken, het is nieuw voor me! Overigens heeft een pup geen molaren dus die komen gewoon door en worden niet gewisseld. Weer wat opgestoken.

Om te vieren dat de eerste tand eruit is, heb ik ook meteen maar de wokkel van Pom's staart afgesnoeid. Kreeg aan alle kanten commentaar (van de kenners) dat die pluim aan haar staart echt niet kon. Bij labradors wordt het puntje van de staart meestal rondgeknipt om het punt waar de wervels eindigen. Zo lijkt ie dikker en ook iets korter. Het is mooier, vind ik ook, maar ik vond de wokkel nog wel schattig. Maar nu kon ik het toch niet meer aanzien en heb de schaar erin gezet. Het is nog niet perfect maar al wel beter dan het was :D

En Wegrennen.. Gisteren liepen we lekker in het bos, toen er ineens een mountainbiker aankwam over het naastliggende pad. Ik had m niet aan zien komen, anders had ik Pom even vastgehouden. Helaas.. Hij reed ons voorbij en Pom dacht: hey! daar moet ik achteraan. En daar ging ze.. Ik had verwacht dat ze na 100 meter wel zoiets zou hebben van: hmm nu ga ik toch wel ver weg. Maar nee hoor, ze ging een heel eind uit zicht. Ik raakte wel een beetje in paniek want ik zag het al helemaal gebeuren dat ik flyers op moest gaan hangen, mijn kennissen inschakelen om te gaan zoeken enzovoorts. Goed, mijn aanvankelijke paniek maar even onder de duim gehouden en het pad op gelopen. Op een heuvel gestopt en een paar keer op de fluit geblazen en daar kwam ze aangestormd, tong op de grond natuurlijk. Ze was toch wel een beetje geschrokken geloof ik, ze was althans blij om me te zien. Al denk ik niet dat het blijvend indruk gemaakt heeft.. Ik heb haar toch maar los meegenomen verder en we hebben nog wat getraind. Pfff, ze kunnen je toch ook laten schrikken die monsters.

Ik had er nog wel een W aan toe kunnen voegen, want vandaag op de training kregen we het inschrijfformulier voor de proefjesdag. Dit is een dag georganiseerd door de trainster, waarbij je een aantal proeven moet doen met de hond, een soort onderlinge wedstrijd (vandaar de W). Verder is er ook een lunch en een demonstratie en gaan de opbrengsten naar het goede doel. Hartstikke leuk dus! Het is op 22 juni, dus over 3 maanden. Pom is dan 7 maanden, dus net uitgewisseld haha.. Ach, we zien wel wat het wordt, als we er niets van bakken hebben we iig gelachen. Kan nu nog niet echt zeggen waar we over 3 maanden staan :D

Verder heeft Pom het oude kussen van Maupie nu in gebruik. Ik bedacht me gisteren dat het wel lekker zou zijn voor haar om op een kussen te kunnen liggen ipv op vetbedjes, das toch maar hard.. Dus even op internet gekeken. Voor Maup hebben we toen zo'n hondenkussen besteld bij Dog's Companion en dat was eigenlijk wel heel fijn. Wilde al een nieuwe kopen maar toen bedacht ik me dat die van Maupie gewoon nog in de schuur lag thuis. Dus die heb ik vanmorgen opgehaald en hij is al meteen in gebruik genomen.

Zaterdag ben ik met Patty en Senna gaan wandelen en heeft Patty nog geprobeerd om een nieuwe standfoto van Pom te maken. De foto is prima, de stand wat minder, maar och. Wat een lange poten he? Deze week heb ik het idee dat het lijf weer wat langer is geworden maar het schiet alle kanten op :D Ze kan ook wel iets normaler staan als op deze foto. Zal proberen om dat deze week eens voor elkaar te krijgen. Maandag begint de ringtraining dus :D

Zesde training

Vrijdag 15 Maart 2013 at 3:25 pm

Training zes alweer! Vanochtend op tijd op weg naar de trainingslocatie. Ik was vroeg gearriveerd dus had even tijd om vast wat dingen te doen, beetje volgen enzo.. Ze zat lekker rustig op haar kont toen de rest aankwam. Toen ze de trainster zag ging ze helemaal uit haar dak. Gillen, springen, bizar Very Happy Nou ja, maar weer even rustig aan de voet gezet en toen ging het wel weer.. Wat een figuur is het ook Laughing

We begonnen weer met volgen. We waren maar met zijn 3en vandaag, het is net de 10 kleine negertjes haha. Volgen ging eigenlijk wel heel goed, we moesten eerst heenlopen en op het eind een bocht rechtsom, en dan terug en een bocht linksom en dan nog een keer op en neer Smile Pom had best aandacht en het ging goed. Ze moet alleen nog iets dichter bij me lopen dus dat moest ik met een brokje doen. Maar verder was dit super! Daarna zit & blijf, en dan de komfluit. Dat ging echt heel goed, Pom zat als een huis. Ik ben niet al te ver weg gegaan en loop nog altijd achteruit weg. De trainster vond ook dat ze heel goed zat en dat ik best kan gaan proberen om om te draaien tijdens het weglopen. Zullen we van de week eens gaan proberen dus, of dat al gaat. Het is vooral een kwestie van dat ze weet dat ik haar niet vergeet als ik wegloop geloof ik, en als ze dat eenmaal goed doorheeft maakt de afstand niet meer zo uit gok ik.

Vervolgens de zitfluit. Dat gaat hartstikke goed, alleen moest Pom even poepen. Daardoor was ze ff afgeleid maar daarna ging het weer prima. Ik deed het ook goed door haar dicht naast me te laten zitten, kreeg ik een complimentje voor! Altijd leuk

Hierna gingen we down oefenen. Dat gaat al best goed. Ze gaat makkelijk liggen, maar ze wil wel ook weer snel omhoog. Dat is verder nog niet heel erg. Ik moest weer proberen om haar op 1 bil te krijgen door een beetje te aaien enzo. En daarna weer terug naar zit..

De volgende oefening was vooruit sturen. Dit deden we twee keer. We doen dit altijd met een bakje met een brokje erin. Deze keer moest Pom naast mij zitten en ging de trainster het brokje in het bakje doen. Pom was totaal afgeleid toen ze terug kwam en wilde haar meteen gaan begroeten en weet ik veel hahaha.. Dus weer even rustig neergezet en vooruit gestuurd, en ja hoor.. daar ging ze. Ze kwam ook weer netjes terug maar vond het wel leuk om toch nog even bij de trainster te gaan kijken. Dat deed de hond voor ons overigens ook hahaha.

De tweede ronde vooruit stond het bakje verder weg (denk ongeveer 40 meter). Deze keer ging Pom meteen netjes weg, maar halverwege zag je haar afremmen. "wat ging ik ook weer doen?" en toen zag ze het bakje met het brokje in de verte. "oh ja! daar ging ik heen!" en daar ging ze weer. Toen weer teruggefloten maar toen zag ik halverwege al aan haar kop dat ze dit wel heel knap van zichzelf vond en ze ging even een ererondje lopen. Kon haar ophalen bij een medecursist Cool Very Happy Draakje..

Hierna een oefening om de aandacht bij jou te houden.. hiervoor moesten we met een dummy op ons hart een stukje lopen en heel blij tegen de hond praten. Als ie netjes een paar tellen focus had mocht ie de dummy een eindje dragen. Dan weer inleveren en weer hetzelfde. Ging best aardig, maar Pom wil de dummy eigenlijk liever niet teruggeven aan mij. Om dit op te lossen moet ik als ze ermee vandoor wil een stukje gaan rennen zodat ze haar aandacht weer meer op het rennen heeft dan op het veiligstellen van de dummy.

Na deze oefening gingen we de komfluit nog een keer oefenen, deze keer in het bos. We moestne hiervoor een stukje lopen en ik merkte met het lopen al dat de concentratie ineens minder dan 0 was. Het is ook inspannend voor zo'n kleine aap. Ik ben wat achterop gebleven met het lopen, want ze wilde alleen maar trekken trekken trekken naar de rest en dat wilde ik niet, dus heb ik even gewacht tot er weer normaal gelopen kon worden. Daarna moest ze zitten bij de trainster en moest ik haar fluiten. Ze kwam wel op me af, maar schoot langs me heen en ging even een feestje bouwen in het bos. Had misschien beter af kunnen haken voor deze oefening. Nou ja, aan de andere kant van het pad deden we het nog een keer maar nu op kortere afstand en ik moest achter een boom gaan staan.. Ik wilde het toch graag goed afsluiten en dat is gelukkig gelukt want ze kwam in een keer.

Al met al ging het best heel goed vandaag. Het komen was even wat minder, maar over de rest ben ik heel tevreden. En ach, ik neem het haar ook niet kwalijk hoor. Ze heeft 1 ding wel geleerd bij Naomie en Rick: het leven is een feestje hahaha. Dat is haar levensmotto Laughing Ik heb een paar complimenten gehad over haar aandacht voor mij en hoe ik haar gehandled heb bij de oefeningen. Ik merk dat ze steeds wat meer rust heeft. Soms komt ze nog wat zelfbeheersing te kort haha, maar dat is niet erg, ze is pas 14 weken.

En nu ligt ze al vanaf 11 uur te pitten, het is echt een vreselijke slaapkop de laatste paar dagen. Het zal vast een groeispurt zijn Very Happy

Update

Donderdag 14 Maart 2013 at 2:14 pm

Er is iets misgegaan op de weblog haha, dit bericht heb ik gisteren (donderdag 14-3) geschreven en had het toen ook geplaatst willen hebben. Blijkbaar de verkeerde knop ingedrukt :D In ieder geval:

Pom is inmiddels 14 weken. Het was deze week een beetje stil op de blog. Niet omdat er niets gebeurd is, maar omdat we het druk hadden. Tussen alle puppytraining door moet er natuurlijk ook gewoon nog gewerkt worden, en vaak is het in de avonden ook nog behoorlijk druk. Maar nu is er weer tijd voor een kort stukje en wat foto's :)

Maandag was de eerste les ringtraining. Het was een theorieles, dus Pom mocht thuisblijven en ik ging met mijn schrijfblok op naar de les. De avond ging over wat een show inhoudt, waar het voor dient, en wat er zoal gebeurt op zo'n showdag. Het meeste wist ik al wel, aangezien ik ondertussen redelijk wat shows bezocht heb. TOch nog wel een paar dingetjes bijgeleerd! Vanaf komende maandag begint het echte trainen voor show, met de hond. Dus hoe presenteer je hem/haar. De bedoeling is dat de hond netjes blijft staan zodat de keurmeester hem kan bekijken en ook betasten. Dat laatste wordt voor Pom nog wel even problematisch. Maar goed, ze is nog jong. Ze moeten ook een stukje lopen zodat de gang beoordeeld kan worden. Hierbij moet je ook weer het juiste tempo vinden zodat de hond zich optimaal kan laten zien. Goed, het is dus nog niet zo simpel ;) Ben heel benieuwd! Deze maandag meot ik al afhaken vanwege andere verplichtingen, maar de week daarna ben ik er wel bij :)

Gisteravond is Pom voor het eerst bij mijn moeder geweest voor een paar uurtjes. Ik ging daar eten en daarna bijles geven, en dus was het fijn dat ze daar even kon blijven. Ik had gezegd dat ze het wel leuk vindt om dingen te verscheuren.. Toen ik thuiskwam lag de hele woonkamer vol snippers krant hahaha.. Ze heeft zch dus wel vermaakt. Haar reisbench wordt nu alleen echt te klein, dus binnenkort even kijken voor een stoffen bench waar ze voorlopig inpast. Heb er al een paar gezien.

Vandaag heeft mevrouw een slaapdagje. Ze ligt werkelijk al de hele dag te pitten. Af en toe wordt ze natuurlijk wel wakker om even naar buiten te gaan, of te eten, maar verder is het slapen slapen slapen. Nou ja, het zal wel nodig zijn! Of misschien voelt ze zich niet zo lekker, dat zou ook kunnen. Nou ja, als ze niet slaapt is ze net zo actief als normaal, dus het zal wel weer overwaaien :)

Nog wat foto's van het aapje :)

We hadden vorige week een prijs gewonnen met een facebook actie, dus moesten er foto's komen van Pom met de prijs, een hele mooie voercontainer van curver..

Pom heeft even gecheckt of ie echt wel leeg was.. En dat was zo :)

En gisteren nog wat foto's gemaakt van mijn slungeltje

Training vijf

Vrijdag 08 Maart 2013 at 7:08 pm

Zo! Training vijf alweer! We waren vandaag met 1 persoon minder, een van de medecursisten was op vakantie. Vier nog over. We begonnen weer met het wekelijkse rondje waarin we de week doornemen (op hondengebied dan Very Happy). Daarna even de pups onder appel zetten, ging allemaal wel goed. We hadden een logeerhond als toeschouwer haha, die lag rustig aan de grondpin. Dat was voor Pom natuurlijk wel een hele uitdaging maar ze deed het best prima.

Daarna begon de les echt. We gingen in groepjes van 2, eentje liep een bospad in en oefende volgen, en de ander ging ondertussen op de hoek van het pad down oefenen. Ik mocht beginnen met down en dat ging eigenlijk heel goed. Pom ging makkelijk liggen en ze lag ook rustig. Eventjes dan, want dan wil ze weer wat doen. Ik was in eerste instantie wat te enthousiast in mijn aaibeloning. Rustig aaien werkte wat beter. Had ik zelf ook wel kunnen bedenken hahahaha.. Toen was mijn groepsgenoot uitgevolgd en mocht ik volgen. Ging een heel stuk beter dan vorige week! De wat strengere aanpak werpt meteen vruchten af haha.. Ik moet zeggen dat ik gedurende de week ook thuis al wel verschil merkte. Belangrijk om op te blijven letten, duidelijkheid en niet te afwachtend, want zelf iets bedenken vindt ze ook prima Very Happy En ik meestal minder haha. We moesten nog 1 keer allebei de dingen doen, dus 2 rondjes. Dat ging verder ook gewoon goed Smile

Vervolgens gingen we oefenen met de zitfluit, ieder op een pad (we trainen op een kruising Very Happy). Pom doet dit echt al goed. Zodra ik stop met lopen gaat zij sowieso wel zitten, dus ik moet gewoon zorgen dat ik op tijd fluit haha.. Ik vroeg vandaag nog of ze wel gaat begrijpen dat die fluit 'zitten' betekent, en niet 'zitten aan de voet'. Was een goede vraag (yeeahh! Wink ) maar dat wordt later allemaal opgelost met marcheren op de plaats Laughing Dat zien we dan wel weer!

Hierna moesten we door elkaar heen lopen en ging de trainster op een afstandje met haar startpistool schieten. Dit was nieuw voor Pom. Ik maakte me niet echt zorgen, en dat bleek ook helemaal niet nodig. Ze was wel alert op het schot (dat is natuurlijk prima) maar ze was absoluut niet bang. De trainster schoot 3 keer, steeds een aantal meters dichterbij. Geen enkele hond was overigens bang, gelukkig. Ging dus goed!

Vooruitsturen was de volgende oefening. Dat ging heel goed, meter of 20 denk ik. Pom gaat in 1 streep en komt ook weer netjes terug als ik fluit. Goed! Daarna nog voorkomen in het bos, dat ging ook prima. Pom nam weer een avontuurlijk pad (korter dan de makkelijke weg), adem in maar het ging allemaal goed. Drol Very Happy

We hebben een hoop gedaan vandaag, want het is nog neit klaar.. Hierna gingen we zit & blijf doen. Zitten, blijven zitten, ik moest een eindje weglopen (zoveel als kon haha, in mijn geval een meter of 4), fluiten en dan moest ze komen. Eerst voor me zitten en vervolgens aan de voet. Dit ging ook goed.

Del aatste oefening moesten we naar de trainster toelopen, de hond laten zitten en de trainster een hand geven. De hond moest uiteraard rustig blijven zitten. Dat deed Pom boven verwachting goed Very Happy Knappe meid dus.

Al met al een heel fijne training waar ik zeker een goed gevoel aan heb overgehouden. Pom deed heel erg haar best en had er volgens mij ook best lol in. Ze is er moe van geworden en ligt nu te slapen.

Drie maanden

Dinsdag 05 Maart 2013 at 10:33 pm

Vandaag is Pom 3 maanden oud! Om dat te vieren zijn we eind van de middag lekker naar de dierenarts gegaan voor de laatste serie prikken van Pom. Of eigenlijk was het maar 1 prik. Ze heeft er weinig van meegekregen want de dierenarts gaf haar wat brokjes op het moment supreme :D Hij was erg van haar gecharmeerd sowieso, de dierenarts. Trouwens, de hele praktijk haha, ze heeft overal haar aaitjes opgehaald. Och ja, je wordt maar 1 keer 3 maanden, toch? :D Vandaag is ze geënt tegen hondenziekte, parvo, HCC en Weil. Als het goed is, is ze nu helemaal beschermd en mag ze eventueel ook zwemmen. Als het weer wat beter wordt en het water ietsje is opgewarmd zullen we eens een watertje opzoeken. Ben wel benieuwd wat ze dan gaat doen haha, ze zal er OF zo inlopen, OF ze gaat vreselijk emmeren op de oever hahaha..

We zijn deze week hard aan het training voor de puppyjacht. De vorige les heeft er wel voor gezorgd dat ik nu weet dat ik geen alsjeblieft hoef te zeggen tegen Pom ;) We zijn bezig met zit en blijf, en dat gaat eigenlijk al heel goed. Vooruitsturen vindt Pom helemaal leuk, want dat levert natuurlijk ook een brokje op. Volgen gaat nu ook iets beter, nu ik wat meer de aandacht opeis ipv erom verzoek. Al met al heb ik wel het idee dat we deze week vooruitgang boeken! Ben benieuwd hoe het vrijdag gaat!

En natuurlijk weer wat foto's!

Training vier

Zaterdag 02 Maart 2013 at 4:54 pm

Zo, daar ben ik weer Smile

Gisteren training 4! Afzien deze keer haha. Pom had meer aandacht voor de omgeving dan voor mij. Had van de week ook al wel gemerkt dat mevrouw wat meer interesse in alles om haar heen begint te krijgen. Aan mij om dit dus in goede banen te gaan leiden. Puntje voor deze week!

We begonnen met volgen, zoals eigenlijk altijd. Het was heel lastig om Pom op mij te laten letten. Stukjes gingen wel okee, maar dan was het weer helemaal kwijt. De andere honden waren natuurlijk ook geweldig interessant. Daarom moesten we 2 aan 2 oplopen. Dat ging eigenlijk iets beter dan individuele ronde haha.

Daarna de zitfluit. Dat ging nog wel redelijk, maar toen kwamen er ineens 3 labradors die niet bij de groep hoorden op ons afgestoven en toen was het ineens op. Kreeg ik ondertussen nog op mijn kop dat ik teveel op Pom lette van de lerares, het heet blijkbaar niet voor niets 'volgen' Very Happy Daar gaan we dus deze week echt mee aan de slag!

Het was de les van de verleidingen blijkbaar haha, want hierna moesten we het voorkomen oefenen, langs een rijtje medecursisten. Dat ging eigenlijk super, zodra ik fluit komt ze meteen aangestoven. Geen problemen hier. Dit ging eigenlijk bij bijna iedereen goed.

Vervolgens eerste apportje. Dummy een metertje weggooien, met de hond ernaartoe, Apport en een stukje laten dragen. Vervolgens inhalen en aanpakken. Pom wilde er eerst op gaan liggen, dus ik moest wat doortastender zijn, stukje dragen, en aanpakken. Daarna ging het wel beter! Ze pakte het iig op en liet het ook niet vallen, leek me wel prima.

Vooruit sturen hebben we ook nog gedaan. Dat ging wel prima! Als laatste voorkomen op een bebost pad. Pom wil niet echt gaan zitten bij de trainster, maar het komen ging weer uitstekend.

Deze week gaan we dus wat extra aandacht besteden aan het volgen en de aandacht voor mij. Verder gaan we beginnen met zit en blijf, en nog wat korte apportjes. Het keyword is volgens mij doorpakken. Ik ben nog iets te meegaand vrees ik, maar dat komt wel goed. Vanmiddag zijn we heel even het bos in geweest. Pom heeft een slaapdagje vandaag, die is aan het bijtanken. Dus niet te lang maar even kort de poten strekken en een frisse neus halen is altijd lekker. En nu is het weer meer van hetzelfde, slapen! :D Het slapen gaat uit de bench ook steeds beter, Pom heeft wat meer rust om gewoon ergens te gaan liggen. Eerst werd ze dan van ieder geluidje, beweginkje e.d. wakker. Maar nu gaat ze al gerust lekker liggen voor een dutje. Ze wordt sowieso wel iets rustiger, of beheerster, dat is een beter woord.

 

Tagwolk

Archieven

Categorieën

Last Comments

papa (Foto-update): Hoi Sabine, weer schitterende foto’s van de jongedame. Kom binnenkort wel een keer langs om weer ff t…
0ma (10 jaar later...): Hoi Sabine Leuk stuk over Pom Wat is het toch een mooie hond. Leuk dat je weer op cursus gaat en me…
Saskia & Benco (Pom's tweede show…): Wat is ze mooooooooi!!
papa (Pom's tweede show…): Hoi Sabine, wat een prachtig verhaal weer over ons Pommetjuh en ze doet het steeds goed, de kwajongen…
papa (Pom zwom): Hoi Sabine, weer schitterende foto’s van onze Pom met de intelligente blik van hoe heb ik ‘em dat wee…
oma (Eerste show): gefeliciteert met je 3de prijs. Wat is het toch een mooie hond. Om verliefd op te worden. Wanneer zie…

Links

To change the links in this list, edit the file '_sub_link_list.tpl' in the pivotx/templates/andreas-2/ folder. You can do this by directly editing the file, or you can go to 'Manage Media' » 'Templates' in the PivotX interface.

Zoek!

Dinges

Draait op PivotX - 2.3.6
XML: RSS Feed
XML: Atom Feed