Puppy-jachttraining

Donderdag 31 Januari 2013 at 9:42 pm

Zoals beloofd nog even een kleine update over het intakegesprek van de puppytraining :) Het was eigenlijk wel leuk, een beetje gepraat over wat ik kan verwachten. Pom was meteen goedgekeurd haha, ze vond het een heerlijk pupje. Is ze natuurlijk ook!

Volgende week vrijdag begint het. Ik kom in een groepje met 3 mannen die al even bezig zijn, en samen met mij begint ook nog een mevrouw met een Field Spaniel. Dat vind ik wel heel erg leuk want dat is geen ras dat je dagelijks op straat tegenkomt zeg maar :)

Pom en ik hebben vandaag veel in de auto gezeten en de kleine rups is er moe van geworden. Sinds we thuis zijn (5 uur) heeft ze eigenlijk non stop geslapen. Het zou handig zijn als ze vannacht ook nog wat slaap heeft, maar ik vind het maar sneu om haar wakker te houden terwijl ze doodmoe is. Zometeen nog even naar buiten en dan duiken we maar in bed denk ik. Ik ben zelf ook weer best moe namelijk. Ze lag net heerlijk aan mijn voeten met haar koppie op mijn schoen, superlief. Nu inmiddels weer in een meer relaxte houding, plat op haar zij :)

Update

Donderdag 31 Januari 2013 at 1:08 pm

Het is inmiddels de vierde dag dat de bruine rups hier rondloopt. En eigenlijk gaat alles prima. Ze is ondeugend, maar zeker niet vervelend. Voorzichtig ook, met haar scherpe tandjes. Alleen als ze erg moe wordt, wordt ze wat happeriger. Dan gaat ze even een uurtje (of twee) in de bench voor een slaapje, dat gaat eigenlijk heel prima. Ze vindt het wel prettig als ik een beetje in de buurt ga zitten, maar ik merk al wel dat ze eraan went. 's Nachts slaapt ze naast mijn bed in een kleinere reisbench. Vannacht heb ik haar om 1 uur nog uitgelaten, toen begon ze even te piepen, en daarna heeft ze tot half 8 geslapen. Hartstikke knap! Ik denk dat het neit al te lang meer duurt voordat ze 'snachts gewoon doorslaapt.

Gisteren zijn we even naar de dierenarts geweest voor een checkup. Ze is goedgekeurd, volgende week gaan we terug voor haar inenting. De autorit van en naar de dierenarts was nog wel een beetje een spannende reis voor haar, maar dat went ook wel. Vanmorgen zijn we weer even met de auto meegeweest en nu ging het al een stuk beter. Minder joelen en lekker liggen!

Zometeen gaan we naar intakegesprek voor de puppyjachttraining. Ik ben wel benieuwd wat dat in gaat houden, maar dat vertel ik vanmiddag nog wel even!

Tussen Mazzel en Pom is het nog een beetje koude oorlog, Mazzel is wel heel nieuwsgierig maar vindt het eigenlijk nog wat te spannend. Ze komt wel steeds wat dichterbij. Gisteren kwam ze binnen onverwacht en ging Pom achter haar aan. Dat is dus niet de bedoeling, ik lette eventjes neit op. Mazzel zat al snel blazend op een stoel. Vanmorgen heb ik met Pom even rustig gezeten terwijl Mazzel ook rondliep. Ik denk da thet wel goedkomt met die twee, uiteindelijk.

Foto's

Dinsdag 29 Januari 2013 at 2:23 pm
Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Ze is er!

Dinsdag 29 Januari 2013 at 08:06 am

Goedemorgen!

Even snel een berichtje, Pom is gearriveerd! Gisteren hebben we haar opgehaald. Om 11 uur waren we in Nieuwe Pekela, waar mevrouw met broertje Kyle flink herrie zat te maken :) Nadat we alles hadden doorgenomen en overgedragen zijn we weer in de auto gestapt. Eerst voorin gezeten, maar dat was geen groot succes dus we hebben vrij vlug besloten dat het makkelijker was als ik achterin ging zitten. Dat ging een stuk beter en al snel is Pom in slaap gevallen. Halverwege zijn we nog een keertje gestopt om te plassen en rond 3 uur waren we thuis. Nog even snel een plas op het grasveldje voor de flat en daarna naar binnen.

Inmiddels is de eerste nacht ook achter de rug. In een reisbench naast het bed heeft ze geslapen, om 2 uur zijn we er eventjes uit gegaan om te plassen en daarna tot half 7 verder geslapen. Ikzelf heb geen oog dichtgedaan omdat ik in de gaten wilde houden of ik haar hoorde haha, dus ik ben best wel moe, maar dat gaat wel weer over :) Vandaag gaan we gewoon verder met slapen, spelen, eten en (buiten) plassen en poepen. Ik zal proberen ook wat foto's te maken, maar ik beloof nog niets :D

Tot de volgende keer!

Morgen is het zover!

Zondag 27 Januari 2013 at 11:35 am

Morgen is het zover, dan gaan we Pom ophalen! Eigenlijk had ze dit weekend al meegemogen, maar ja, we hebben vandaag nog een feestje met de familie. Om haar meteen naar een oppas te moeten brengen vind ik niet ideaal en bovendien wil ik eigenlijk zelf niets missen :) Daarom is het maandag geworden! 

We vertrekken al rond 8 uur richting het Noorden, Inge gaat met mij mee. Dan op naar Pom! Zin in!

Aftellen (nog 4 dagen!)

Donderdag 24 Januari 2013 at 6:19 pm

Het begint nu echt heel dichtbij te komen, de komst van Pom! Alles is in huis, de bench staat al op. Vandaag kwamen er nog 4 vetbedjes binnen voor in de bench. De kleurtjes zijn zo vrolijk dat ik helemaal blij word van de stapel die nu in de kamer ligt haha. 

Gisteren kreeg ik ook nog een foto van Pom vanuit de fokker :) Die laat ik hier nu ook even zien.

Pom in de tuin

De laatste inkopen (nog 6 dagen!)

Dinsdag 22 Januari 2013 at 12:46 pm

Het is bijna zover. Maandag de 28e ga ik samen met Inge naar het hoge noorden om Pom op te halen. We vertrekken op tijd, dan zijn we ook weer voor de avond terug. Kan mevrouw nog wat wennen voordat het bedtijd is.

Nu dus de laatste week in relatieve rust. De laatste dingetjes kopen. Bench had ik al, halsbandje en tuigje ook, wat speelgoedjes.. Vandaag nog wat extra vetbedjes gekocht en alvast wat spullen voor de puppy-jachttraining die we gaan doen. Vorige week al 2 zakken puppybrokken, nu nog wat kauwspulletjes en dan ben ik wel compleet denk ik!

De puppy-jachttraining begint waarschijnlijk vrijdag de 8e voor ons. Ik ben ontzettend benieuwd hoe we dat gaan vinden. Ben zelf wel gaan kijken bij de training, het lijkt me heel erg leuk (en het is vreselijk schattig om te zien natuurlijk, die kleine hummels). Maar Pom moet er ook plezier in hebben/krijgen natuurlijk! Nou ja, ik heb er een categorie voor aangemaakt op dit weblog, ik doe tzt wel een update. 30 januari hebben we al wel een intakegesprek met de trainster!

In de eerste week gaan we ook naar de dierenarts om kennis te maken en te controleren of Pom helemaal gezond is na haar lange reis. Het is meteen een goede ervaring voor haar. Een stukje met de auto, vervolgens bij de dierenarts op tafel, en dan weer naar huis. Over niet al te lange tijd moeten we dan weer terug voor de tweede puppyenting. Bij de fokker hebben alle pups de eerste enting gekregen, en hierna volgen er dan nog 2. Pas na deze 2 entingen is de pup helemaal beschermd tegen allerlei ziektes, zoals bijvoorbeeld Weil.

En zo zijn er nog 100 dingen waaraan Pom zal moeten wennen. Een keertje met het openbaar vervoer, af en toe met de auto, andere dieren ontmoeten, geluiden binnen- en buitenshuis. Een druk leventje dus! :) Ook voor mij!

Nog maar ff rustig aan dus, deze week ;)

Voor de afwisseling...

Dinsdag 15 Januari 2013 at 12:50 pm

begin ik weer eens met bloggen ;) Deze keer hoop ik het wel ietsje langer vol te houden dan de vorige keer.

De laatste maanden is er veel gebeurd, en er staat ook nog wel wat op het programma. Allereerst ben ik afgestudeerd in juli, dat was een van de beste momenten van 2012. Zo lang over gedaan en uiteindelijk is het toch gelukt. Daarom hier een foto van het tekenen van mijn diploma :D

 

diploma

Verder heb ik sinds april een baan bij het bedrijf waar ik ook mijn afstudeerstage gedaan heb, in Oosterhout. Ik heb het goed naar mijn zin, leuk bedrijf, fijne collega's en het werk sluit ook nog prima aan bij mijn opleiding. En omdat ik in Oosterhout werk, dacht ik ook maar in Oosterhout te gaan wonen. Sinds 1 november woon ik dus in Vrachelen-Noord, appartement met heerlijk uitzicht.

En dan huisdieren. Omdat de bovenbuurman naar een verzorgingstehuis moest, heb ik zijn kat overgenomen. Het is een heerlijk beest, ligt het liefst een beetje te pitten in de buurt van mij en/of de verwarming. Ze heet Mazzel en is ongeveer 9 jaar oud. Binnenkort krijgt Mazzel een vriendin op 4 pootjes, namelijk een labradorpup. Dat is eigenlijk ook de reden dat ik weer begin met schrijven, zodat jullie de ontwikkeling van de pup een beetje kunnen lezen. 28 januari gaan we haar ophalen, dus vanaf dan gaat het echt los met foto's en verhalen. Voor nu ben ik nog even bezig wat pagina's aan te passen.

Oh ja, reacties zijn vanaf nu gemodereerd, wat wil zeggen dat ik ze eerst moet goedkeuren voordat ze op de site verschijnen. Al die spamcomments gingen me een beetje tegenstaan. Dus, als je reactie niet meteen verschijnt, don't worry, ik accepteer ze zo snel mogelijk :)

 

Tagwolk

Archieven

Categorieën

Last Comments

papa (Foto-update): Hoi Sabine, weer schitterende foto’s van de jongedame. Kom binnenkort wel een keer langs om weer ff t…
0ma (10 jaar later...): Hoi Sabine Leuk stuk over Pom Wat is het toch een mooie hond. Leuk dat je weer op cursus gaat en me…
Saskia & Benco (Pom's tweede show…): Wat is ze mooooooooi!!
papa (Pom's tweede show…): Hoi Sabine, wat een prachtig verhaal weer over ons Pommetjuh en ze doet het steeds goed, de kwajongen…
papa (Pom zwom): Hoi Sabine, weer schitterende foto’s van onze Pom met de intelligente blik van hoe heb ik ‘em dat wee…
oma (Eerste show): gefeliciteert met je 3de prijs. Wat is het toch een mooie hond. Om verliefd op te worden. Wanneer zie…

Links

To change the links in this list, edit the file '_sub_link_list.tpl' in the pivotx/templates/andreas-2/ folder. You can do this by directly editing the file, or you can go to 'Manage Media' » 'Templates' in the PivotX interface.

Zoek!

Dinges

Draait op PivotX - 2.3.6
XML: RSS Feed
XML: Atom Feed